На 8 ноември 2022 г., Зонта клуб София посрещна 103-тия рожден ден на Зонта Интернешънъл с много благородна инициатива - дамите засадиха 103 жълти рози и изградиха „Алея на жълтата роза“ в прекрасния монумент „Камбаните“, където преди две години дамите дариха и камбана „Зонта София България“ по повод 25-годишнината от учередяването на клуба и стартирането на дейността на организацията в България!

Специален лектор на събитието бе Христина Балинска. С тази инициатива Зонта клуб София активно подкрепи кампанията Zonta Says NOW to gender equality and climate action. В изпълнение на една от целите на Зонта Интернешънъл за биениума, а именно ангажиране с климатичните промени, клубът активно ще продължи да работи за облагородяването на парк „Камбаните“.

Дамите от Зонта работят за подобряване статута на жената и в защита на нейните права; застават против насилието над жени и момичета, против домашното насилие и кибернасилието като нова заплаха! Те се противопоставят на всяко неравноправие и несправедливост, казат НЕ на ранните бракове и трафика на жени! Застават и казват ДА на образованието и ДА на опазването на природата в името на бъдещето на децата ни!

Честит празник на жълтата роза - символ на организацията и честит празник на всички, които застават в защита и подкрепа на жените и момичетата в България и по света!