На 08.06.2024 "Зонта клуб София", част от Международния Зонта клуб, отбеляза своя 29-и рожден ден с традиционния си "Бал на Жълтата Роза", който се състоя в хотел "София Балкан Палас". Тази година каузата на събитието е подкрепа на талантите от Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография, която чества 100-годишен юбилей.

Съвместно с училището клубът ще започне новия си проект „Рози и билки + любов и действие = природа и бъдеще“, с който ще се включи в световната кампания на Zonta International за борба с климатичните промени. Патрон на тазгодишния бал беше проф. д.г.н. Христо Пимпирев, който дари ценни предмети и свои книги с автограф. Сред тях оникс от остров Ливингстън, Антарктида и картина колаж с местоположението на българската база „Климент Охридски, българският лагер „Академия“ обрамчено с истински пера от пингвин, което бе спечелено в наддаването срещу 2000 лв. Повече от 130 гости, сред които представители на Зонта клубове от страната, активно се включиха в двата търга с предоставените от SSG, REGENICS MEDICAL, ABV TRAVEL’S, БФБ, СБУ, АРОС и от частни лица награди.

Общите приходи за клуба от бала са над 46 000 лв.

За великолепното настроение на гостите се погрижиха малките танцьори от НУТИ и певицата Силвия Филипова. Поздрав, но с песни, към своите сестри от клуба, на който е удостоена да бъде член от настоящата година, отправи и Кристина Димитрова.