Над 28 000 лева първоначална сума само за една вечер успяха да съберат дамите от „Зонта клуб – София“ по време на 17-ия традиционен благотворителен „Бал на Жълтата роза“, който се състоя на 4 юни 2023 година.

Тази година каузата е да бъде подпомогнато Националното музикално училище „Любомир Пипков“. С дарената сума ще бъдат осигурени нови музикални инструменти за учениците, с част от средствата ще бъде финансиран и летен уъркшоп за децата.

Около 200 гости се събраха в столичния хотел „Маринела“, за да отбележат 28-ата година от създаването на „Зонта клуб – София“ и да обединят усилия за талантливите възпитаници на Музикалното училище. Балът бе под патронажа на националния омбудсман Диана Ковачева.

Една от големите изненади на вечерта поднесе Евгени Димитров – Маестрото, който дари изключително ценен класически тромпет за възпитаниците на школото. По думите му инструментът, който е специална поръчка, е от златната колекция на „Ку-ку бенд“ и обеща той и колегите му да свирят заедно с учениците, които ще се учат с на него.