2013 година е подвластна на вибрация 6 и Венера - планетата на Любовта, на обичта между хората, на брака и семейството, на благотворителността, на стремежа към хармония в отношенията. Управлява изкуството и културата, които ще изживеят своя апогей, въпреки трудностите наследени от 2012 г. Естествено с уговорката, ако не сме забравили да се радваме на красивото в живота и в природата, вторачени в къшея насъщен.

 През 2012-а като част от предизборния тормоз и тактиката за подхранване на постоянно напрежение и недоволство бяха опожарени, в повечето случаи умишлено, повече от 90 000 декара от територията на България. Съзнателно, за да си мъстим. Само дето планетата Земя не приема тази мъст между нас, населяващите я човеци, заради която сме готови да унищожаваме всичко дарено ни от природата, за да живеем и да оцеляваме, и ще ни накаже. Задължително! Венера ни орисва с умението да ценим собствеността - личната и духовната, да уважаваме партньорите си – не само интимни, а и делови, като приемаме техните качества и право на мнение, за да сме си взаимно полезни.

Не е изключено, въпреки драматичните събития през изминалата година

и в най-коравосърдечните хора, склонни към агресия и престъпления, към кармична разплата с цената на физическо насилие и смърт, най-сетне да се появи желание да общуват с ближния си. Да не го унищожават заради битовизми или заради омразата, която таят към някой друг. Но, видиш ли, той, другият е трудната жертва, затова изливат агресията си като съсипват лесната. Ще се стремим да даряваме обич и да бъдем обичани, но само ако сме заслужили любовта на хората с хармонията, която създаваме със света около нас и в нас самите. Венера ни помага да разберем в каква социална, икономическа и политическа среда ще живеем, за да осъществяваме целите си без проблеми, а също и за да се чувстваме добре, да не сме конфликтни и да не си печелим неприятели.

През 2013 г. влиянието на Венера съвпада с поредните парламентарни избори в България

Ето защо е добре да се вгледаме в себе си още в началото на годината и без да сме роби на любов или омраза към някоя партия, да преценим с разума си за кого е правилно за собственото ни благо да гласуваме. Този е начинът да продължи България по своя нов и правилен път на развитие, който да ни гарантира спокоен и сигурен живот, работа и материална стабилност, спокойствие в отношенията с държавите по света, но не веднага, а когато го заслужим със собствения си труд. Даром дава само лъжата. Само от нас зависи да успеем да разберем какви грешки сме допускали досега Да се отдадем на любов, на щедрост, на добротворство. Да осъзнаем, че сме длъжни да щадим земята си, която ни храни и ни дава подслон да живеем, творим и се развиваме. Да достигнем поне до близките планети в Слънчевата система, където ни очакват други разумни същества.

Отдавна си мечтаем за този шанс. Съдбата ни дава тази възможност, а дали ще се възползваме от нея, е наш избор. Изборът на духовното осъзнаване на човечеството, частичка от което сме и ние, българските граждани, които искат да живеят в мир със себе си, с народа си, с хората на планетата Земя. Сигурна съм, че и мнозинството от моите сънародници като мен копнеят да се влеят в семейството на разумната и добронамерена Вселенска общност. Ето какво ще донесе Новата 2013-а на България: През първите месеци на годината все още сме заслепени от случилото се през изминалата година на Меркурий.

Още не можем да се отърсим от неприятните спомени и смърт, с която се сблъскахме в нашата красива България

Необходимо ни е време, през което да се огледаме, да преценим какво остана зад гърба ни и да поемем в нова посока, но след като изберем правилната. Няма да е лесно и на нашите политици, които до март ще са принудени да преосмислят действията си. Да преценят къде сгрешиха в международните политически отношения и бързо да направят завой, ако са променили посоката и вървят в друга, вредна за България. Дай Боже да успеят!

Управляващата партия има само три месеца, за да прецени кои от министрите в кабинета не бива да остават при спечелване на нов мандат за правителството на ГЕРБ и да информират обществото кои ще са техните заместници. Безспорно неподходящите министри, за които бях категорична и през 2009 г., не съм си променила мнението, основано на астрологично изчисление и днес, са Тотю Младенов и Свилен Нейков. Не бива да се прикриват грешки и провали, защото някой може да бъде наранен или да бъде сринат авторитетът на премиера, защото именно отказът да се прозрат истините, които вредят на спокойното управление на държавата, е причина за загуба на доверието на избирателите. Всяка проява на егоцентризъм или повърхностност при взимане на тези важни решения ще донесе неочаквани резултати на изборите. Коалиция в управлението е като орел, рак и щука, освен ако не се открият общи цели за лично и партийно облагодетелстване. Мисля, че не това е приоритетът на ГЕРБ.

Не бива да се подценяват уж погрешно разбрани от нас думи на политици от съседните държави,

защото през годината на Венера отново не са изключени опити за претенции към части от нашата територия заради неоснователни мечтания, но обидни за нас, българите. Политиците не бива да са витиевати в изказванията и действията си, защото тази сервилност може сериозно да им навреди предизборно, а и на България. Нужна ни е крайност и категоричност. Не бива да проявяваме щедрост и да подпомагаме финансово други държави, ако все още не сме постигнали стабилност в засегнатите от природни бедствия райони у нас.

Ако искаме да избягаме от самотата в нашето ежедневие, не бива да се опитваме да властваме и да подреждаме живота на околните. Необходимо е да осъзнаем, че и те имат качества, от които можем да се поучим и да си бъдем взаимно полезни. Не са изключени трусове сред парламентарно представените партии, особено с приближаването на изборния ден. Начините за спечелване на властта ще са без оглед на средствата, дори и с цената на физическо насилие, такива, каквито бяха през 2005 г.

Отново ще настъпи раят на врачки, магове и екстрасенси,

които изобщо не се притесняват за кармата си и за ударите от Съдбата, след като им се плаща, за да съсипят някого чрез болест или провал в живота посредством енергийно въздействие. Искам да вярвам, че това няма да се случи в годината, управлявана от планетата на Любовта, но дали ще бъдат избегнати такива действия, зависи от морала и разума на политиците. Но какъвто народът, такива и политиците. През втората половина на годината правителството ни също има възможност да създаде нови отношения с държави, които са били встрани от родната политика. Ще сгрешим, ако сме прекалено всеотдайни, но без да сме икономически стабилни. Увличането на политиците ни, обсебени от някаква цел, дори и заради лични облаги, е във вреда на държавата, при това с дълготрайни негативни последици за държавата. Въпреки че през цялата година е засилен стремежът към красивото и хармонията, е добре да владеем емоциите и чувствата си, за да не си печелим врагове, които ще останат трайно такива.

Именно заради властващата емоция не изключвам увеличаването на разводите или разделите. Причината се крие във факта, че партньорите са набрали смелост в годината на Венера да приключат нещастния си брак. Ще бъдем свидетели на много сватби и стабилизация на отношенията при щастливите и хармонични семейства. Ще се родят много деца. През цялата година ще се изявят хората, отдадени на писателска дейност, публицистика и журналистика. Предупреждението към журналистите е да внимават с репортажите и да не насъскват хората към омраза, насочена към удобен на някого обект, който не я заслужава, защото тази омраза ще се върне като бумеранг.

Би било добре да не забравят, че от техните действия зависи не само рейтингът на предаванията,

а също така и стабилността на нашето общество и да не товарят кармата си с негативи и омраза, защото заплащането за поръчково оплюване в медиите може да е добро и осигуряващо висок стандарт, но карма не чисти. Заради изявата на нечии чувства и пристрастия можем да стигнем до сериозни материални загуби за България.

Важни акценти за 2013 година:

Желанието на много от вас, скъпи читатели, беше да посоча не само най-важните ретроградни планети за годината, а и останалите, които също ще са в своето ретроградно движение. Ето защо го изпълнявам с надеждата, че ще подредите живота си така, че да сте успяващи и щастливи и най-вече да живеете в хармония със себе си и със света около вас.

23 февруари – 18 март 2013 г.: Меркурий е ретрограден в Риби – този е периодът, в който ще се научим да гледаме реално на света и събитията. Трудно, но все пак ще трябва да превъзмогнем лутането си в своите неясни виждания и теории.

27 юни – 21 юли 2013 г.: Меркурий е ретрограден в Рак – през периода ще сме силно привързани към своя дом и своето семейство. Трудно ще се откъснем от средата, в която сме пораснали, защото не ни стига смелост.

21 октомври – 11 ноември 2013 г.: Меркурий е ретрограден в Скорпион – превръща ни в страстни и магнетични хора. Ще бъдем добри събеседници.

От 22 декември до края на 2013 г.: Венера е ретроградна в Козирог – трудно ще се раздаваме в полза на другите, нито пък ще искаме да раздаваме спечеленото от нас за доброто на някого. Ще правим впечатление на изявени егоисти.

7 ноември 2013 – до края на 2013 г.: Юпитер е ретрограден в Рак – няма да можем да прозрем реалните ситуации в живота си. Не успяваме навреме да оценим дали сме в опасност. Не бива да се предоверяваме, за да избегнем разочарованията. Ще бъдем склонни да пречупваме всичко под знаменателя на избликналата емоция.

19 февруари 2013 – до края на 2013 г.: Сатурн е ретрограден в Скорпион – отказваме да се примирим и да изживеем живота си, така както ни го поднася Съдбата. Ще искаме да знаем каква е задачата ни в днешния свят.

18 юли – 18 декември 2013 г.: Уран е ретрограден в Овен и ще ни подтиква да вървим напред, като отказваме да приемем, че светът живее в застой. Ще сме готови авантюристично да се заемем с новото и неизвестното.

07 юни – 14 ноември 2013 г.: Нептун е ретрограден в Риби и изисква да изчистим сериозните си кармични грешки от минал живот. Подсъзнанието ни ще подскаже как да го сторим.

(Използваните снимки са изпратени от потребители до рубриката Аз, репортерът)