Годината на Земното куче започва на 15 февруари 2018 г. в 23.05 ч. българско време и продължава до 4 февруари 2019 година.

Кучето управлява часовете – от 19.00 ч. до 21.00 ч.

Сезон: есен, месец септември.

Елемент: метал.

Съответства на зодиакален знак Везни.

В годината на Земното куче на първо място се иска да сме прозорливи, да крием емоциите си, да забравим мекотата в поведението и прекалената чувствителност.

Кучето е носител на справедливост и разсъдливост като господар на източната нова година, а тези качества са особено необходими на всички в личен, в професионален и в политически план. Тяхното влияние ще тласне към положителни промени, разкриващи нови перспективи, водещи към постижения, на които не сме се надявали. У мнозина, дори сред хората на които не е присъщо, ще бъде изявена потребността за честност, коректност, почтеност в думите и делата.

Годината на Земното куче не е идеалната, но не е и време разделно. Човекът и човечеството ще са подвластни на неочаквани събития, въздействащи с различна сила на всеки. Годината ще ни помогне да направим анализ на постиженията си, на пропуснатите професионални възможности, на личния си живот, здравословното състояние и финансовата си стабилност. От всички аспекти на нашия живот зависи как ще възприемаме света, хората, обществото, обкръжението си. Ето защо е от значение да не пропускаме нито една, дори и привидно незначителна информация, ако искаме да избегнем опасностите, да разберем от какво да се откажем, докато имаме време, и над какво да работим.

Упоритостта се засилва до вредна инатливост, заради която ще залитаме от самоувереност до крайна колебливост, качества, силно повлияни и от Луната, властваща през 2018 година, която е основата на източния зодиак. Критикарската нагласа у мнозина вреди на тях самите и на цялото ни общество, защото заличава от съзнанието им положителното – качества, постижения, перспективи. На преден план от тъмата изплува негативното, злото, омразата, които не бива да допускаме в Светлината. Стремежът към честност и желанието да мислим позитивно може да променят злонамерените и готови на мъст хора или най-малко дори и добре прикривали се, ще покажат истинските си лица. Няма да са малко хората, чули за себе си нарицателното „предател“.

Кучето е отличен познавач на човешката душа и умее да общува, но предпочита самотата, уюта на дома си и компанията само на хора, с които му е приятно и взаимно имат какво да си дадат. Затова и всички хора ще предпочитат по-често да се затварят в дома си, ще се чувстват добре в самотата си, усещане, подсилено от влиянието на Луната, властваща през 2018 година. Усамотяването ще ни помогне да осъзнаем грешките от миналото си, причината да страним от околните и обществото, страховете, които ни е трудно да преодолеем, но не сме длъжни да го сторим.

Изпълнени сме с желание да помагаме на страдащите. Ще сгрешим, ако забравим, че доброто трябва да е поискано, за да не ни навреди и да не си спечелим кармични врагове. В годината на Кучето и на Луната сме силно податливи на емоциите си, които могат да се превърнат в криле, понесли ни към успеха и щастието или в котва на провала. От нас зависи в годината на Кучето да постигнем, макар и частично, но все пак видимо мечтаните признание, хармония, отлични приходи, и да изживеем доволни от дните си следващите 12 години според източния зодиак, и следващите девет – според кармичната номерология и планетите – управители на годините.