Годината на Водната змия започва на 10 февруари 2013 г.
Змията управлява часовете от 9 ч. до 11 ч.
Отговаря на пролетта и месец май
Елементът на зодиакалния знак е Огънят.
Въпреки елемент Огън съответства на Телец.

Годината на Дракона ни донесе смесица от крайни изживявания - щастливи мигове, невероятни възможности за развитие и себеизява, но също така и не малко драми, изпитания, скръб. Природата отново ни мъсти с наводнения и разрушителни земетресения, предизвикани от един удар с опашката на Водния дракон, олицетворение на природата и нейните обитатели, различни от нас, хората, защото не сме си научили уроците въпреки моите предупреждения преди началото на 2012 година. Тази мъст обаче нямаше каквото и да било общо с апокалипсиса и с измисления край на календара на маите, а бе породена от нашите некоректни, агресивни към планетата Земя човешки действия.

Годината на Дракона донесе и не малко промени на световната политическа сцена

Паднаха държавни лидери, промени се статуквото в управлението на много държави. В икономиките на други се вляха инвестиции, които могат да ги възродят, но могат и изненадващо и неочаквано да навредят.

Всички, които имаха смелостта да развият свой бизнес или да се занимават с предприемачество, са орисани на успех, защото Драконът цени и уважава смелите и уверените, целеустремените и амбициозните, които не се страхуват от новото.

Годината като цяло донесе промени, водещи до дългосрочно развитие. Дари ни неочаквано големи възможности. Дали ще се възползваме от тях в следващата година, която е годината на Змията, зависи от нас.

2013-а е годината на Водната змия, която се слави с разнообразните си интереси

и стремеж да се обогатява със знания и да се занимава с най-малките подробности на даден проблем, дори и да не я засяга лично. Притежава висок интелект и добре развита памет, както и особени таланти в областта на бизнеса, банковото дело и финансите. Не налага мнението си с агресия, но винаги успява да го стори и да спечели доверието на околните.

Змията има спокоен и ведър характер. Не обича да бърза и да взима важни решения в движение или под натиск. Не се страхува от натоварване с работа и върши всичко със старание и отговорност. Не се впуска в клюки и интриги, което я превръща в ценена от околните. Притежава завидно чувство за хумор, което ще се предаде и на всички нас в нейната година. Тя, а и всички ние няма да се поколебаем да бъдем безскрупулни, за да постигнем целите си. Трудно ще понасяме загубите, ако сме се провалили. Още повече усилия ще са необходими, за да се изправим на крака.

 

Крайни ще сме в преценките си за хората и също като Змията ще ги делим на лоши и добри, полезни и безинтересни

 

Ако сме ги приели и ги уважаваме, то е за цял живот, ако обаче са ни неприятни, нищо добро не ги очаква от наша страна и от страна на родените в Змия. Такава, но въпреки това полезна за мнозина, ще е преценката ни през тази година.

Постигаме целите си с мъдрост, със съобразителност, с помощта на хора, на чиято подкрепа се радваме. Заради влиянието на Змията през тази година и ние трудно ще се примиряваме, ако кретаме на опашката. Ще се стремим да сме в първите редици. Ще се засили амбицията ни да блеснем пред другите, което за мнозина е шанс да намерят мястото си в професионален план. По отношение на парите ще сме притеснени, ако не са ни достатъчни или финансовата ни стабилност се е разклатила. Змията не е алчна, но не обича да прахосва това, което има. Винаги успява да осигури удобства и даже лукс на семейството си. На това можем да разчитаме и ние, родените в останалите зодиакални знаци от източния зодиак в нейната година.

Качеството, което дразни и изнервя Змията, но дразни и мнозинството от хората, са глупостта и празнодумството

Ще избягваме да общуваме с хора, които ни отнемат от времето, без да има резултати от разговорите, или пък ни дават празни обещания. Успехите ще ни радват, но от неуспехите трудно ще се съвземаме. Типичното за Змията недоверие и нежелание да допуска хората до себе си, както ще правим и ние самите, ще ни противопоставя, дори и ако сме добронамерени. Можем да бъдем недоверчиви, за да не ни мамят, но в никакъв случай не бива да прекаляваме с прикриване на чувствата и мнението си, за да не си печелим неприятели.

Не бива да упрекваме хората, които в по-късна възраст поставят важно ново начало в живота си и намират мястото си в професионално отношение едва през тази година, защото това е знак, че им е било трудно да открият подходящата професия. Успехът ще е с всички, които се занимават с проучвателна дейност, с учителите, политиците и мениджърите.

Ще сме склонни да избираме приятелите си внимателно, но когато ги изберем, ще сме щедри към тях и ще им правим скъпи подаръци. От тях ще очакваме само едно-единствено нещо – лоялност. Тогава ще се раздаваме от сърце и те могат да разчитат на нашата щедрост.

Мъжът Змия е очарователно романтичен

Говори много, омайно хипнотизиращо, но на моменти може да засегне някого заради прекалено острото си чувство за хумор. Околните не го разбират и се обиждат, а той дори не усеща какво се случва и след това се чуди защо е съсипал отношенията си.

Жената Змия е чаровна, изтънчена и красива,

бързо се приспособява към нова среда и очарова всички, особено мъжете.

Змията тласка към много връзки, което в комбинация с годината на Венера, планетата на Любовта, води както до създаване на семейство, така и до изневери и раздели. Въп¬реки това не е изключено трудно да изберем подходящия партньор. Тази е причината, поради която съветвам да не бързаме с обещанията за годеж и брак.

Влюбим ли се, ще сме честни и верни

Тук подчертавам, че Змията е ревнива, ако бъде предадена, затова ще има хора, които до момента не са изпитвали това чувство, но изведнъж ще се превърнат в ревниви и изпълнени със съмнение във верността на партньорите си. В същото време, ако ние самите изневерим, ще очакваме партньорът ни да прояви разбиране, което е малко вероятно.

В семейството сме лоялни и верни, а също и в отношенията с нашите приятели. Не е в наша полза да действаме като Змията и да гледаме на партньорите си като на наша лична собственост.