Автор: Светлана Тилкова-Алена

2021-ва е година на Металния вол (бивол)

Годината на Металния вол (бивол) започва на 11 февруари 2021 г. в 21.06 ч. българско време и продължава до 30 януари 2022 година.

Волът управлява часовете от 01.00 ч. до 03.00 ч.

Сезон: зима, месец януари.

Елемент: Вода.

В противоречие със своя воден елемент той съответства на зодиакален знак Козирог.

Плъхът ни подтикваше в годината на неговата власт към крайности в поведението, характерни при всички зодиакални знаци. Както бяхме очарователни, привлекателни, спокойни, уравновесени и весели, така в неочакван миг словесната агресия прерастваше в нападателно поведение. Усещането за тревожност, без да осъзнаваме за какво, се превърна в раздразнителност, избухливост и агресия скоро след като планетата пламна от смъртоносен вирус, достигнал мощта на пандемия. У мнозина избухнаха страхове до разболяващ ужас, при други наглостта и нежеланието да спазват правилата, за да не допуснат увеличаване на заразените, бяха натрапчиво нарочни, сякаш подарен от вируса начин за диверсия срещу управляващите, нищо че цената я плаща народът, някои – с живота си.

За мнозина първата половина годината се оказа проверка за тяхната почтеност, лоялност и издръжливост, които Плъхът възнагради и надари щедро или наказа болезнено липсата им.

2021 е година на Металния вол

Жълтият Метален вол е трудолюбив, деен, популярен и винаги много зает. Тези характерни негови черти, които повлияват всички в годината на неговата власт, няма да се харесат на избралите да вървят по пътя на най-лекото съпротивление. Волът ни дарява спокойствие, търпение и точност в работата – качества, които позабравихме през изминалите 12 години и особено в годината на Плъха, донесла ни, както винаги от изток, пандемията, изпратила мнозина в незримия свят преди отреденото им време.

Волът е известен със своето усърдие, надеждност и решителност, но и с огромната си сила и мощ. Той е идеалист, привързан към традициите, семейството и работата. И мъжете, и жените, родени в зодиакалния знак на Вола, държат да осигурят подходящо образование на своите деца. Желанието да върви напред, но с огромно търпение въпреки препятствията помага на родения във Вол крачка по крачка да се доближава до поставената цел, както и да покорява върхове. Типично за него е нежеланието му да общува. Не му е лесно да се сработи с околните. Често е на мнение, че няма защо да обменя и споделя идеите си с други хора. Той е праволинеен и се придържа към избрания от него път. Неговото трудолюбие и издръжливостта му помагат да работи усилно и винаги да постига целите си, както и да завършва започнатото. Може да се изявява в професии като машиностроене, производство, селскостопанска дейност, недвижими имоти, в полето на политиката и изкуството, сферите му на изява са многостранни.

Волът не е склонен да участва в масови събития и в групови мероприятия. Точно обратното – стреми се да си осигури уединение, но цени и уважава малкото верни приятели, които са около него и разнообразяват живота му.

Честите мигове на самота заради влиянието на Вола, който обича да се наслаждава на спокойствието си, ще ни помогнат да анализираме своя живот, да осъзнаваме грешките си и да творим по-доброто си бъдеще. Гневът ни, ако някой си позволи да ни ядоса, дори и когато сме родени в деликатен и чувствителен знак, ще бъде всепомитащ и може да се стигне до физическо насилие и крайна агресия.

Здравето на родените във Вол е стабилно. Заради своя темперамент понася леко стреса и напрежението. Продължителното лишаване от почивка му носи проблеми със здравето.

В любовта предпочита да се обвързва в трайни и искрени отношения. Не е от хората, които често сменят партньорите си. Жената Вол не винаги е дарена с женственост. Ако иска да бъде щастлива, трябва да съумее да претвори своята предпазливост, граничеща с недоверие, в нежност и отдаденост на любимия.

В годината на Вола желанието на мнозина да интригантстват и да успяват чрез компромати и подмолни удари ще бъде обезсилено. Волът ще помогне да бъдат разкрити много престъпления в интелектуалната сфера, както и неразкрити битови и поръчкови убийства. Респектът към полиция и прокуратура ще се повиши. Успехът ще следва всички, които работят и са решили да се развият като добри професионалисти, без значение в каква професионална сфера са заети.

Годината на Вола подтиква изявата на потискани, нелицеприятни и недвусмислено негативни качества, особено желанието дори в безличните и инертни хора да властват над околните, директно и подмолно. Съветът ми е да се въздържат, защото кармата, която творят, носи бързо Съдбовно наказание заради своето ускорено движение.