Годината на Дракона ни носи спокойствие и градивност, но и природни катаклизми. Това каза в предаването „Тази неделя“ астроложката Светлана Тилкова-Алена, като допълни, че Източният зодиак лежи върху основата на нашия Прабългарски календар.

„Зеленият дървен дракон е символ на земята и се изразява чрез зеления цвят, на който аз залагам. От друга страна огнедишащата му същност, изразяваща се чрез червения цвят, може да бъде възпламеняваща и унищожително“, поясни тя.

Алена посочи, че този Зелен дървен дракон ни орисва да имаме една спокойно и градивна година, ако се подчиняваме на неговите правила.

„Ще преживяваме много радостни мигове, ще имаме прекрасни възможности за развитие, но ще сме свидетели и на не малко драми. Защо?! Защото природата отново ще ни отмъщава, ако ние не сме благодарни към нея“, посочи тя и предрече земетресения и наводнения.

Астроложката припомни също така, че когато се изключат наводненията и пожарите, земетресенията често се предизвикват от хората. „Има военни действия, има кръвопролития. Земята попива всичко това и в един момент решава, че трябва да ни накаже“, поясни тя.