„2020-та бе година на изчистване. Тя оставя поучителни следи в живота ни. Уран беше управител на годината, някои не се съобразиха с това и си понесоха кармичното наказание“ – коментира астрологът Светлана Тилкова-Алена в предаването „Тази сутрин“.

Тя допълни, че 2021 г. ще е подвластна на Меркурий, който може да донесе разруха, ако не внимаваме с думите си.

„За 2020 г. бях написала, че през юли и август ще има протести, но бях забравила за това. Трябва по-често да си четем хороскопа, за да се възползваме от предупрежденията в него“ – сподели Алена и представи накратко своите три книги с прогнози за следващата година.

Източният хороскоп е подвластен на вола (бика), като астрологичната година започва на 11 февруари. Може да се носят бижута от злато, сребро и всякакви други метали.

През 2021 г. Меркурий ще е ретрограден три пъти, а през 2022 г. – четири пъти, така че след две години ще има много бракове и деца.

2021 година може да донесе разруха на битово ниво, ако не внимаваме какво говорим. „Няма всички да изкараме коронавируса. Не се притеснявайте от всяко кихване, страхът е лош съветник“, коментира Алена.

Астроложката обобщи, че за България 2021 г. няма да е лека, защото два пъти ще има избори. Тя се надява да не е толкова агресивна предизборната кампания.

„Трябва да внимаваме с думите. Нужен е разумен диалог. Няма нищо необратимо в хороскопа за 2021 г. Негативните неща в него са предупреждение и просто трябва да внимаваме“ – завърши коментара си Алена.