"Следващото движение на ретроградния Меркурий започва на 17 юни и е до 12 юли. Интересното е, че започва с ретроградната Венера и ретроградния Плутон", каза в интервю за предаването "Тази сутрин" Алена.

"Венера е ретроградна от 13 май до 25 юли. Това означава, че ще има променливост в чувствата, изискване към хората, които все още се колебаят дали партньорът им е правилният избор - т.е. хората или ще трябва да се научат на доверие във връзката, или да я прекратят. Венера ще помогне да се говори повече откровено и честно за изясняване на отношенията", казва тя.

Ретроградния Юпитер пък е от 14 май до 13 септември в Козирог.

"Юпитер позволява много, но забранява да се правят опити хората да се облагодетелстват материално за сметка на някой друг", уточни Алена. По думите ѝ Юпитер ще бъде много отмъстителен в този период.

А ретроградният Сатурн ще е от 11 май до 29 септември във Водолей. В този период хората няма да се обръщат към миналото, а ще гледат само в бъдещето. "Това не е най-правилното, защото миналото носи много уроци, то трябва да бъде съхранено и използвано с полезните си съвети", допълни Алена.