Автор: Светлана Тилкова-Алена

ОВЕНЪТ В ГОДИНАТА НА ДРАКОНА

Жените и мъжете, родени в Овен и в година на Дракона, са впечатляващо независими и неспокойни. Трудно осъзнават, че им вреди тяхното нетърпение и стремежът към невъзможни цели. Трудностите на пътя им са причина да изливат яда си на околните и да си печелят неприятели. Останалите представители на зодиакалните знаци, родени в Овен, ще успяват, ако си наложат търпение и не очакват планираното да се случва на секундата, както и ако потиснат вярата си, че Вселената ще им дари чудеса. Работят ли усърдно, успехът ще ги съпътства през цялата година. Да си държат на думата и да изпълняват дадените обещания, за да не прекъснат лични и делови отношения с хора, на които държат, заради несериозното си поведение, което може да е моментно състояние. Годината им носи успех в любовта и брака, ако не се хвърлят със завързани очи към мамещата ги нова връзка, а тя да се окаже разочарование, водещо до депресивни състояния и вреда за здравето им. Трудно ще се откажат от своята лична свобода, дори и ако срещнат истинската любов, което ще нарани половинката им. Семейните са застрашени от проблеми в брака.

ТЕЛЕЦЪТ В ГОДИНАТА НА ДРАКОНА

Представителите на Телец, родени в година на Дракона, са избраници на Съдбата и във всяка среда се чувстват в свои води. Сговорчиви и готови да помогнат на всеки, си патят, правят ли непоискано добро. От тях зависи да работят това, което им харесва и за което имат знания и умения, вместо да се разпиляват в губещи времето им занимания. Така няма да пропуснат да се възползват от ситуациите, в които попадат. Не е изключено от прекалено натоварване с работа да пропуснат важни моменти в дома си. Съветвам ги да са внимателни в личните отношения, защото не е изключено заради намесата на приятели или злонамерени интриганти, изтъкани от завист заради семейното им щастие, да се окажат подвластни на клюки и интриги, единствено с цел да провалят спокойствието и хармонията в брака им. Задължително е майките и татковците да бъдат отговорни към децата си и да разговарят често за проблемите им, дори и ако вече са се задомили. Здравето им е променливо.

БЛИЗНАЦИТЕ В ГОДИНАТА НА ДРАКОНА

Близнаците, родени в година на Дракона, са заредени с добро настроение и с оптимизъм, който повлиява и хората от тяхното делово и лично обкръжение. Ще се съобразяват с чуждите желания и проблеми, но понякога трудно ще спазват обещанията си. Мнението им, типично за тях, е променливо, но за сметка на това са добронамерено открити за всякакви разговори. Въпреки че ще имат предложение за нови проекти и инвестиции, няма да са готови да се съгласят на участие, защото тази година за тях е на постоянни промени и изненади, а не на рутината и обичайната им дейност. С умението си да говорят омайно Близнаците ще печелят нови приятели и може изцяло да сменят средата си, ако им е омръзнала, но да внимават кого допускат до себе си. Семейните не бива да изневеряват. Несемейните може да се окажат влюбени и неочаквано да решат да създадат семейство, с което ще изненадат своите близки. Всеки, който реши да свърже живота си с Близнаци, родени в Дракон, ще е подвластен на неговите различни лица, непредвидимост и емоции, които не всеки партньор има силите да издържи. Здравето им е стабилно.

РАКЪТ В ГОДИНАТА НА ДРАКОНА

Родените в Рак и в година на Дракона имат орисията да успяват, да се заемат с начинания и доходоносни инвестиции в свои проекти. На моменти рискуват да обидят хора, които ценят, заради острия си език, нетипичен за Рака, но характерен за Дракона. Затворени в себе си и в дома си, предпочитат да странят от света, но не биха се колебали да подадат ръка, ако някой помоли. Не бива да се превръщат в кошче за душевни отпадъци, за да не се разболеят те самите. Всички, родени в Рак, кипят от енергия и са способни да я насочват към градивни дела. Въпреки препятствията са изпълнени с увереност, че каквото и да захванат, ще има успешен край и ще им отвори вратите към нови възможности. Безпричинната критика е в тяхна вреда. Чудесно е, че вярват в силите си, но не им е позволено да обсебват партньорите си както в професионален, така и в личен план и да ги принуждават да правят това, което те са решили или са разпоредили. Така рискуват да се обрекат на самота през годината, а самотата е най-големият враг на тяхното здраве.

ЛЪВЪТ В ГОДИНАТА НА ДРАКОНА

Представителите на Лъв, родени в година на Дракона, обичайно се стремят да властват, но през тази година няма да им се получава както очакват. Изтъкани са от желание да блеснат на върха на славата, в светлините на прожекторите, но ако прекалят с изява на егото си, трудно ще получат подкрепа на амбициите и начинанията си. Околните очакват да им се плати за помощта, а това не се харесва на Лъва. Независими, но на моменти агресивни и невъздържани, и мъжете, и жените, родени в Лъв, през годината може да изглеждат студени и недостъпни, нетипично за тяхната истинска огнена същност. Заети да работят до изнемога и да печелят много пари, те забравят личния си живот и в един момент, въпреки потребността да бъдат обичани, ще се окаже, че не даряват чувства, за да получат чувства в замяна. През годината несемейните може да срещнат подходящия брачен партньор, но за да го разпознаят, вместо да се разминат, ще се наложи да отделят време и за личния си живот. Здравето им е стабилно.

ДЕВАТА В ГОДИНАТА НА ДРАКОНА

Родените в Дева и в година на Дракона са готови да гонят целите си без оглед на средствата, да прегазят и най-приближените си хора, ако са пречка на пътя им. Забравете всяко желание от тяхна страна за разговори и обяснения. Следват с целия си хъс и инат пътя си и гонят осъществяването на целите си. Девите трудно надмогват съмненията си по отношение честността и коректността на околните, дори и когато причина няма, но ако не го сторят през тази година, няма да бъдат желаните делови партньори и колеги, нито да бъдат обичани от любими хора. Би било добре да повярват в силите и възможностите си и да премахнат комплексите си, които сами са си вменили, Драконът ще им помогне. Имат право на любов, на семейно щастие. Имат право да изживеят радостта на майчинството, което не означава, че ще поднасят на света само отрицателните си качества, а ще скриват положителните, внушили се, че така изглеждат по-авторитетно. По този начин губят възможността да бъдат оценени и приети в нова среда. Здравето им е нестабилно заради изобилието от самовнушения.

ВЕЗНИТЕ В ГОДИНАТА НА ДРАКОНА

Представителите на Везни, родени в година на Дракона, привличат хората с чара си, но зад този чар се крият непостоянни, неуравновесени и несигурни хора, които във всеки миг могат да избухнат агресивно, незнайно защо. Успехите им са предимно в областта на изкуството. Годината ще е трудна за заемащите ръководен пост, ако припознаят за свои най-черните краски от характера на Дракона. Обичайни ще са проблемите в общуването и в работата, а най-вече в личните отношения. В тяхна полза е да преодолеят страховете си, да се отворят за хората и света, да ги възприемат с положителните им качества и да забравят негативните си мисли. За да срещнат мечтаната половинка, е добре да са често в приятна компания, заредени с добро настроение, защото без да покажат своята чувствителна душевност и сила на характера си, няма как да привлекат вниманието на когото и да било, напротив, ще отблъскват. От тях зависи да се освободят от самотата. Здравето им е лабилно.

СКОРПИОНЪТ В ГОДИНАТА НА ДРАКОНА

Представителите на Скорпиона, родени в година на Дракона, са агресивни и отмъстителни. Все намират негативи в отношенията си и държат околните в напрежение, като им вменяват недостатъци. Решат ли да постигнат нещо, трудно могат да ги отклонят от целта им. Стават досадни, ако видят, че им се пречи. В тяхна полза е да се доверяват повече на интуицията си, която ги предпазва от грешки и провали. Не е изключено да достигнат до поредния кариерен връх. В личен план са щастливи, ако са семейни. Несемейните имат шанса да срещнат своята половинка, стига да не я отблъснат с неуместни слова. Не са склонни да се борят за нечии чувства, но ще го сторят, ако са влюбени, тогава са готови на всичко, за да задържат обекта на своите чувства. Склонни са да се затварят в себе си, ако видят, че щастието бяга от пътя им, но никога не търсят вината в себе си. По-добре е да се вгледат в себе си, а след това да винят околните и да търсят странични причини за личните си несгоди. Здравето им е стабилно.

СТРЕЛЕЦЪТ В ГОДИНАТА НА ДРАКОНА

Родените в Стрелец и в година на Дракона ще се стремят да се занимават с нещо ненатоварващо, но доходоносно, за да постигат целите си с най-малко усилия. Няма да се поколебаят да отстраняват агресивно конкуренти, съперници и неприятели, единици може да стигнат до крайност. Иначе се славят като общителни и обичливи... ако не ги ядосвате без причина. Готови са да помогнат както заради молба за помощ, така и да блеснат с възможности. Стрелците са верни и предани партньори в годината на Дракона и се радват на семейно щастие и хармония. Не липсват запознанства, романтични срещи и приятни изживявания, но само едно ще им дари голямата любов, която може да ги накара да се лишат от личната си свобода и да създадат семейство. Вдигнат ли сватба с истинската си половинка, ще се радват на щастлив и дълъг съвместен живот. Ще изявят и нетипично за Стрелците качество – ще се превърнат в домоседи само защото не искат някой да наруши спокойствието и уюта на дома им. Здравето им е стабилно.

КОЗИРОГЪТ В ГОДИНАТА НА ДРАКОНА

Козирозите, родени в година на Дракона, са подвластни на повратностите на Съдбата, която ги изненадва с неочакваности, по-често неприятни, причина за колебливост или залитане в крайности. Искат да бъдат уважавани и ценени, но те самите не ценят чувствата на хората около себе си и не са благодарни за доброто отношение, което получават. Радват ги парите и материалните облаги. Действат разумно и без колебание продължават да преследват целите си. Ще спечелят много нови приятели, но дали ще са искрени, или скоро ще ги разочароват, зависи от тях. Обичайно сключват брак по сметка и нараняват често половинката си. Родените в Козирог ще изживяват в годината на Дракона не малко промени в личния живот, положителни или негативни, а причината е в тях самите. Самотните представители на знака имат шанса да срещнат подходящ партньор, но не бива да се надяват на хармония и разбирателство, ако не променят характера си, за да избегнат трудностите в общуването, защото само чувства не стигат. Здравето им е нестабилно.

ВОДОЛЕЯТ В ГОДИНАТА НА ДРАКОНА

Водолеите, родени в година на Дракона, са орисани да градят успешна кариера, да помагат на по-слабите, да воюват със силните срещу неправдата, на която стават свидетели. Характерно за тях е, че притежават остър ум, остър поглед и нищо не им убягва. Ето защо никой за нищо не може да ги излъже или заблуди, освен ако те не пожелаят сами да си затворят очите. Градят успешна кариера през годината, работят много, но има моменти, в които им омръзва да се борят с неочакваностите, въпреки че пак не се предават. Семейните се радват на споделена любов. Самотните мечтаят да срещнат любовта на живота си, да създадат стабилна връзка и щастлив брак. Съдбата е благосклонна към тях и ще ги зарадва, сбъдвайки това тяхно желание, затова не бива да страдат и да се измъчват. Няма защо да правят неприятелите си щастливи, като показват емоциите си. Здравето им е стабилно.

РИБИТЕ В ГОДИНАТА НА ДРАКОНА

Рибите, родени в година на Дракона, се стремят на всяка цена да получават признание, но това трудно може да се случи, ако са агресивни и нахални. През годината ще изискват всички да ги хвалят, да им се възхищават, да ги поставят на пиедестал, въпреки че може да не са го заслужили. Ще се опитват да постигат целите си с цената на интриги за колеги и нечие страдание. Позволят ли си такова поведение, ще са самотни, изолирани от всички и действията им ще срещат отпор. Ако са сговорчиви и добронамерени, ще бъдат желани в компания, но въпреки това на моменти ще са досадни на околните заради противоречивия си характер. Ако не получат признание, се депресират и психиката им се срива до степен да се нуждаят от лечение. Въпреки това годината на Дракона ще им поднесе нови запознанства, романтични мигове и бягство от оковите на самотата. Семейните ще си върнат хармонията, а несемейните могат да създадат семейство.