"Министър-председателят Бойко Борисов ще предложи на Народното събрание персонални и структурни промени в състава на българското правителство”, се казва в прессъобщение на Министерския съвет от 18 февруари 2013 г. Едно от предложенията на премиера Борисов към народните представители е да гласуват персонални и структурни промени в състава на българското правителство, като Симеон Дянков да бъде освободен като заместник министър-председател и министър на финансите. Симеон Дянков е бил извън България, когато е научил за  предложението на премиера. Подал е оставка и оставката му е приета.

Съвсем накратко ще ви припомня извадки от неговия хороскоп, публикуван през август 2009 г.

"Симеон Дянков е роден на дата на кармична разплата, която също както при премиера и за Симеон Дянков е носител на трудности, които е длъжен да преодолява сам през целия си живот. Трудностите са негов ежедневен спътник.  

Изборната победа на ГЕРБ и назначаването му като министър на финансите е в негов житейски период на нова среда и нови контакти, но в лична година на трудности, породени от странични и неочаквани фактори, които е невъзможно да предвиди и избегне. Очевидно те са свързани с наследството, което поема от предишното управление, но ако ги приеме като предизвикателство, макар и по-бавно, ще ги надмогне. Месецът на изборите е за него на Съдбовно подчинение, а денят, в който положи клетва като министър, му носи също изискването да е умерен на работното място през целия мандат на управление, който видимо няма да бъде лесен за него, даже бих казала, че ще е един от най-трудните спрямо колегите му.

Склонен е към крайност в поведението

Не е склонен да се съобразява с мнението на околните. Има силна воля и много енергия, с помощта на които е способен да се справи с всяка работа. Съветът ми е да се осланя преди всичко на своята интуиция, която няма да го излъже.

Като министър на финансите, от една страна, е подкрепен от звездните аспекти, за да се справи с отговорностите, които е поел. Това е добра новина за обществото в сравнение с предходния финансов министър. От друга страна, е задължен по-бързо да изживее своето мощно пробуждане, свързано с осъзнаване на истинското финансово състояние на България и на българската народопсихология. В това отношение му липсва опит. Звездите го предупреждават да не бави излишно във времето проверките, които е започнал, защото всяко забавяне може да доведе до провал не само на неговото ведомство, а и да повлече кабинета“.

С поисканата от премиера и дадена от финансовия министър Дянков оставка

министър-председателят Борисов ритуално, в угода на тълпата и заради собствено си оцеляване, жертва най-здравия стълб, на който се крепеше правителството. Тази смайваща недалновидност в опит да стабилизира политическите си позиции всъщност го лиши от втори премиерски мандат.

Още през октомври 2012 г. бях написала, че ГЕРБ като цяло и министър-председателят в частност от средата януари до средата на март трябва да бъдат изключително внимателни в начина, по който общуват с народа и да го променят, защото по думите, а не по делата ще ги мерят. И въпреки че те много добре знаят как трябва да постъпят, правят точно обратното. Не знам защо го правят, но или премиерът има съветник, който го манипулира с грешни съвети, или изцяло е изгубил усета си за общуване с народа, или не му достига капацитет, за да бъде държавник, или пък се е уморил от властта и търси елегантен начин да излезе от нея.

Тази ключова оставка преди изборите не утвърждава позициите на ГЕРБ,

нито ще допринесе за разрешаване на проблемите, наследени от предишните правителства от 1989 г. до 2009-а! Не бих се учудила, ако сега някой го посъветва да отвори кесията на голямото харчене, само и само да умилостиви народа. Министър Дянков спазваше строгата финансова политика на човек, който се грижи за държавата. Сега пътят за популизма е отворен, но той няма да увеличи привържениците на ГЕРБ. С искането на тази оставка премиерът Борисов се постара да защити себе си, но с действията си доказа, че не е способен да води и да бъде победител във войната с всички ония, за които България е единствено средство за собствено забогатяване, прикрито зад фасадата на каквито и да била разноцветни идеологии.

А имаше отлични шансове за втори мандат.

На 28 януари 2013 г. премиерът Бойко Борисов поиска и получи оставката на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. Причината за кардиналната стъпка стана проверката във фонд “Научни изследвания”, която констатира над 60 нарушения. Оставката на Сергей Игнатов е осма оставка на министър само пет месеца преди края на мандата на кабинета Борисов. Оставката на министъра на образованието ме подтикна да си припомня обществено достъпния  хороскоп, който му направих, когато встъпи в длъжност. Естествено нямах никакъв спомен какво е съдържал този хороскоп и бях много изненадана да видя как човек с качества като Игнатов сам е пропилял шансовете си заради недостатъците на своя характер, които не е пожелал да надмогне.

Хороскопа на Сергей Игнатов като министър публикувах в бр. 3/2010 на "Кармичният кръг“ в материала "Неизненадващи промени". Припомням ви го със съкращения.

"Сергей Игнатов - 6.08.1960 г. Роден е в Лъв. Открит към всеки заради умението си да дарява обич и да се привързва към хората, които обича и на които държи. Конфликтите при него се пораждат от желанието му да наложи мнението си на всяка цена и да бъдат приети неговите невинаги типични за времето, в което живее, виждания. Тази ще бъде една от основните причини да среща ежедневно противопоставяне при реформите в образователната система.

Непрекъснато търси нови приятелства, като, за съжаление, често позволява да бъде изцяло обсебен

Притежава невероятно умение да общува. Това му качество често е причина да привлича към себе си неподходящи приятели, от които трудно успява да се откъсне. Съветът ми е да поработи сериозно върху себе си и да усвои умението да казва “не” и “искам”, без да се колебае и да не се страхува от отказ или провал.

Често предизвиква нежелани спорове и разправии. Така си печели все нови и нови врагове. Нерядко ще се чувства чужд в средата, в която живее, затова гони целите си, докато може, дори и когато е губещ.

Животът му е низ от неприятни моменти, защото винаги е в услуга на някого и трудно насочва усилията си в собствена полза

Не е в негова полза да бъде прекалено подвластен на импулса да се вживява в чуждото страдание, защото никога няма да успее да извърви пътя си докрай. Ще затъва в чуждите проблеми, които постепенно ще го поглъщат.

На поста министър на образованието би се справил добре, ако не спори упорито, ако не налага мнението си от позиция на силата, а се постарае да убеждава в идеите си и промените, които предприема, но само със силата на речта. Успее ли да спази тези изисквания, работата му като министър ще бъде запомнена. В противен случай ще се превърне в поредния провалил се управленец. Изборът е единствено в неговите ръце“.

От хороскопа съкратих положителните черти на този човек,

не за да го обрисувам в черни краски, само защото е паднал от власт, а за да подчертая тези негативи, неотменна част от неговия характер, които е могъл да преодолее със собствени сили и воля, но не го е сторил.

Случилото се със Сергей Игнатов е подходящо за пример от учебник как човек с безспорни интелектуални качества всъщност е подвластен на своите отрицателни черти, които го провалят и ще продължат да го провалят в бъдеще време.

Астрологичното изследване винаги дава ясна информация какво можем да очакваме от определена личност в конкретна ситуация

или ако заеме определен пост. Вариантите са няколко и ако говорим за министри и правителство, съществуват и в правителството на премиера Борисов. Астрологичното тълкуване за всеки от тях и за следващите съм дала още със сформирането на правителството през 2009 г. и впоследствие за всяка от осъществените смени, тъй че сега няма да ви връщам назад. Ако искате да си припомните кой министър е бил неподходящ съгласно астрологичните му характеристики и сменен, може да погледнете в сайта на списанието >>>.

Едната група министри са категорично подходящи за поста, който заемат. Астрологичната прогноза е положителна. Втората група са категорично неподходящи за министерското кресло. Астрологичната прогноза е отрицателна. В тази група има две подгрупи. Едната е тази, в която неподходящите министри в кратък период от време бяха сменени, а втората е на неподходящите министри, които поради различни причини не са сменени. Третата група са тези министри, които имаха шанс да бъдат запомнени с онова, което оставят в наследство, но сами се провалиха заради факта, че позволиха отрицателните им качества да господстват над тях. Примерът с бившия просветен министър Сергей Игнатов е най-пресен.

В заключение мога да кажа, че астрологията ни разкрива шансовете за онова, което сме или искаме да бъдем,

разкрива ни всички възможни пътища към набелязана цел, но и ни посочва единствено верния, за да я постигнем. От нас се изисква единствено да бъдем практични, разумни, а не слуги на егото и ината си и да стъпим на правилния път даже и когато се налага да потиснем една или друга черта от характера си.  Успехът заслужава жертвите, а егото заслужава провала си.