Отминаха първите три месеца на годината и усещането ми за тях е за странност. На пръв поглед животът си тече нормално. Партиите се карат, шофьорите гинат по пътищата, цените растат, парното е скъпо, улиците са разбити, ремонтите не свършват и на ремонта ремонт се прави, българинът е беден, но къта милиарди в банки, по празниците колони автомобили напускат София и България. Все познато битие, но усещането е за нелогично безхаберие, в което всеки живее в своя капсулка и се възприема като неподвластен на пространство, време, задължения, закони, отговорности.

От миналата есен не спрях да говоря какво носи годината на Юпитер с вибрация 3. Годината е особена и предупрежденията са много. От нищо нещо може да стане. От грешна дума мухата не в слон ще се превърне, а в стадо разлютени мамути. Безброй пъти предупредих да се внимава с агресията, която ще избликва и без повод... Говоря си, слушат ме и питат. Отговарям, предупреждавам и така, докато си кажем „довиждане“. И сякаш някой натиска „delete“ и казаното от мен се забравя. Думите ми отиват в небитието – никога не са изричани. След време, като припомня кога какво съм казала, срещу мен се кокорят учудени очи как са могли да забравят думите ми. Знам защо са ги забравили. Заради Юпитер, който тласка към противопоставяне, осъзнато или емоционално провокирано. Мислите си, че знаете всичко, че интернет сайтове ще ви подскажат какво бъдеще ви очаква, при това, без да се налага да благодарите, защото мнозина българи възприемат благодарността като унижение, поругаващо тяхното достойнство. Чувала съм зад гърба си „Защо Алена ще ни дава съвети? Тя ще ми каже на мене.“ Е, аз непоискани съвети не давам, на никого не се натрапвам и си мисля, че е нормално, когато някой не е спазил моя съвет, да не ме търси като последна възможност за спасението си. Понякога дори буквално. Но безочието няма граници. Не харесали моите съвети, защото искат усилие, а не се изсипват върху им като незаслужен небесен дар, ходили по врачки, разваляли им магии, правили си безплатни хороскопи в интернет – „щото на Алена скъпите цени няма да плащат“, плащали и за хороскопи по скайп, евтинки... но и напълно безполезни и идва моментът, в който патето, омотано в кълчища, е нищо пред объркания живот на тези хора. Наскоро получих писмо от такава самообъркала се жена, което завършваше така – „Толкова пари по врачки дадох, айде Алена да ми помогне без пари. Ще умръ.“ Скромно, нали. И преди всичко безхаберно.
Предупреждавам аз каква ще е годината, но сякаш най-внимателно ме чуват плагиатите. Много ги има в България... Аз съм единственият астролог на планетата, който обвързва вибрацията на годината с планетата управител на числото. Тъй че, като прочетете за вибрация 3 и година на Юпитер или за която и да е вибрация на година, обвързана с планета, да знаете, че това са мои знания, които доскоро учудваха всички, но се наложиха с верността си. Някои от плагиатите дори се подписват под тях, но дойде ли време да ги обясняват, започва едно мънкане, забрава на думи, дар-словото напълно се изпарява, а иначе са словоохотливи откриватели на „ново“ знание.

Партиите се разкъсват от злост и омраза и се чудят как да надвикат опонентите си, та само техният глас да се чува. Да, но това е невъзможно, защото чуваемостта зависи от Юпитер, заради чието влияние една дума разпалва война. Нагледахме се на словесни войни за първите три месеца на годината. Много пъти предупредих, че по този начин доверието на хората не се печели. Напротив, събужда се ненавист, дори когато словата са изречени от „партията любима“ на някого. Е, след това на думи има прошка, оправдание, предизвикали ги били, но те са честни и мислят за хората. Само дето дълбоко в сърцето се е стаило усещането за обида, за лъжа, за измама и ето че дори фанатизираните избиратели започват да се чудят дали не е време да сменят обекта на своята политическа страст. А идат избори. Партиите с думите и делата си зареждат с негативизъм цял народ. Гледаме ги партийците – погледи, втренчени от телевизионния екран, изпълнени с ненавистна злоба, която ние, дори и ако сме безпристрастни, възприемаме не като чувства и емоции на партийно противопоставяне, а като зла енергия, струяща от екрана, тровеща психиката на хората и дори разболяваща по-лабилните партийно пристрастни. Липсва осъзнаването, което според мен в мнозинството политици е невъзможно. Мисълта, че може да останат без избиратели и сподвижници, изобщо не съществува в главите на мнозина партийци-демократи по убеждение или заради материален интерес, внушили си, че са богоизбрани, всезнаещи и могат да управляват държава, като словоблудстват ежедневно от някое телевизионно студио.

Родната полиция разсмя света с репортажа, на който полицаи пръскат с лютив спрей своите си. И в Германия го давали. И като почнаха едни оправдания. Най-накрая посочиха виновника – гадния вятър престъпник духнал наопаки точно в момента, в който полицаите изблъскват протестиращи, а колегата им пръска със спрея. И полицаите плачат ли, плачат, първа помощ няма, а те горките с вода се плискат, сякаш са забравили обучението си, че водата усложнява проблема. Голям безхаберен смях падна с лютивия спрей и безпомощните полицаи. Но не е за смях. Всичките тези невиждащи полицаи бяха като животни, готови за заколение. И добре че протестите в България през последната година са бутафорни, масовката зависи от платените пари, че ако бяха истински, можеше и жертви да има. Тогава безхаберието щеше да струва много скъпо на обществото.

Говоря си аз за агресията в годината на Юпитер и на Глигана. И какво от това. Битовите убийства, насилието си вървят по план, според заложеното. Какво написах още преди шест месеца за март 2019-а в хороскопа: „Привидно лесно преодолими, проблемите водят неочаквано и сякаш необяснимо до задълбочаване на кризите заради присъствието на Лока Фортуна в Овен, засилващо желанието на мнозина да направляват живота на своите партньори, брачни половинки, деца чрез агресия и насилие върху тях.

Във втората половина на месеца Слънцето в Овен подтиква към непочтеност, насилие, агресия... Можем да избухнем в изблик на ярост или на ревност без никаква причина.“ Защо трябваше да има убийство от ревност през март? Не са си чели хороскопа, не се съобразяват с предупрежденията, не избягват капаните. Но и телевизиите много насъскват.

Седи си човек на масата, салатката е пред него, ракийката – също, хапва и си приказва с половинката си или с приятели. Хвърля по някое око на телевизора, съзнанието не чува, но изреченото остава в подсъзнанието, предимно негативното, казано с тон, който не търпи съмнение, защото новинарите станаха съдници на живота ни и вече не правят новини, а ги създават с поведението си, което внася удобния привкус, но не полезния за обществото. Когато дойде време за сън, той или тя, защото и жени насилници има, си спомнят в негативните новини, нещо, което е подразнило дълбините на душичката им. Правят опити да поговорят, но срещат или мълчание, или „абе я ги остави тия, все едни и същи мърди са“ и... бликва безконтролната агресия. Ако алкохолът е бил в повече, разумът е безсилен пред гневната емоция, която подтиква ръката да вземе ножа или друго оръжие и ето ви поредното битово убийство. Простичко, нали? Ама кой да се сети? А да вини новините и медиите, това си е виц! Кой гледа на телевизионните новини и публицистични предавания като на оръжие за психоатака? А и за мнозинството подобна мисъл е в сферата на конспирациите. Само дето психиката е много деликатно творение на Вселената и на Създателя и нейните фини частици се рушат за миг, така както и туморно заболяване не може да разруши организма на човека, защото от него има изход, ако се осъзнаят причините, а от другото изходът е смърт или полудяване и живот в безвремие. А пробивът, дори и само милиметър в енергийните структури на човешката аура води до неочакваности, до крайни реакции и до смърт.

Всеки, който нарушава Вселенските закони, си получава в един момент заслуженото наказание, но защо ли човеците да вярват в тези закони и във Вселенския Съд? Заселниците на планетата Земя са свикнали да се измъкват невредими от законовите наказания, а Вселенският Съд с какво е по-различен? Да, но от него измъкване няма и компромис не съществува. Мислете и живейте в съзвучие с Вселената, в хармония с околните и