Автор: Светлана Тилкова – Алена

Писмо: Искам да питам кога най-накрая ще свърши коронавирусът с всичките му мутации. Сега се говори, че индийският вариант ще завладее Европа и дори ваксините не му действат. Ще има ли край някога това нещо. Не издържам повече. Баба Ванга е казала, че много дълго ще продължи, но вече година и половина стана, колко още. Миналата година казахте, че август месец ще се отървем, но то още продължава. Моля ви, отговорете!

АЛЕНА: Леля Ванга нищо не е казвала за ковид пандемията. Никога. Да не забравяме, че тя се освободи от земното си тяло на 11 август 1996 година. И ако поклонникът на Ванга успее да открие поне едничка безпристрастна мисъл сред морето от емоционални импулси на своята вяра, би могъл да се досети, че преди кончината на Ванга има само две книги, отразяващи нейни разговори и пророчества. И двете са от племенницата й Красимира Стоянова, едната излязла през 1989 г., втората – през 1996 г. И в двете няма и полъх за намек за каквато и да било световна пандемия, при това толкова съвпадаща и като време, и като вид на заразата с испанския грип от двадесетте години на 20 век, на който Ванга е била съвременник. Испанският грип убива по целия свят между 50 и 100 милиона човека, жертвите му в България са над 80 000. Нима Ванга щеше да премълчи тази информация в разказите си пред своята племенница или пред някой друг, ако наистина е видяла в бъдещето, че такова изпитание предстои на човечеството. Е, не го е казала. И какво от това. Спекулациите с нейни изфантазирани от „журналисти“ във вестници и сайтове пророчества вече двадесет и пет години след края на житейския й път не спират. Няма и да приключат. Стоката пророчество от Ванга е много търсена.
Преди доста години говорих с редактор на вестник, който сякаш беше абониран за нейни пророчества. Беше ми любопитно как се сдобиваха с тях от отвъдното, след като вече бях написала, че леля Ванга е получила разрешение да се откъсне от Земята и приключи със задължителните си прераждания заради тежестта на последната  земна мисия. И днес тя обитава по-добър от земния свят и не желае да има никакво обобщение с човечеството и най-вече с българите. Днес вече мнозинството не помни, че едни от последните и думи бяха: „Хората са много зли“. Не бих се изненадала, ако видеата от болницата преди кончината й са скрити.
Питам редактора канал към мъртвите ли си е създал, връзки в незримото ли има, или Ванга го е избрала за довереник, а той ми се усмихва иронично. Остави ги, казва ми, тези глупости. Народът граби вестника, щом пророчество на Ванга ни споходи. Ама лъжа било, и какво от това. Каквато публиката, такава и новината. Невежеството на хората иска конкретни „новини“ и ние му ги осигуряваме. Толкоз за казаното от Ванга за коронавируса. Измислица.

Сега за мен. Била съм казала, че месец август 2020 г. ще се отървем от заразата. Правилно, казах го. Преди това обаче написах, че имаме шанс да се отървем от „короната“ до края на юли. Дословно съм написала още през февруари: „Ако сме отговорни към себе си и околните, е възможно до края на август вирусът да бъде надмогнат.
Аспект на Луната предупреждава за склонност и лесна податливост на манипулиране и у нас, и по света на медицински лица, на които строгите мерки, ограничения, увеличеното напрежение в работата им тежат и искат да се освободят от тази, според тях, „тегоба“. Възможни са стачки, изнудване на властите, умишлени саботажи, дори безотговорно отношение към пациенти с други заболявания, водещи до тяхната кончина.“ Но ние не бяхме отговорни, не че по света хората бяха, въпреки забраните. Един господ знае колко човешки живота бяха прекъснати заради пропагандата на антиваксърите. Поведението на хората доказа, че са заличили чувството си за себесъхранение.

А в България, в наситения с омраза между хората въздух картинката беше гротеска. Забравено е внушението, безброй пъти повторено, че няма вирус, че той е само по жълтите па_вета, че всичко е политическа игра на Борисов. Това безчовечно интелектуално прозрение на президента Радев, изречено навръх националния празник на Шипка, непоправимо раздели обществото. Саркастичното му празнодумие и днес има не малко последователи, а очевидно и той продължава да си вярва, че вирус няма, въпреки че над 4 милиона човека са жертвите на коронавируса по света. Защо си вярва ли? Защото България може би е единствената държава на планетата, в която министър на здравеопазването е антиваксър. Ама бил само служебен министър въпросният Стойчо Кацаров, и какво от това, след като за един месец управление на служебното правителство ваксинационната кампания се срути и близо 7 милиона ваксини отлежават по фризерите и вероятно чакат да бъдат бракувани. Преди десетина дни отново чух твърдението, че вирус няма, всичко е диверсия, за да ни чипират чрез ваксините. Твърдеше го убедено човек с образование.

Имахме възможност да надмогнем заразата до август 2020-а, но тогава, през юли, написах: „Шансовете за бързо приключване на разпространението на заразата човечеството и България ги пропиляха, сега ще живеем с ковида. Ако пропуснем август и COVID-19 се слее със сезонния грип, духът на злото ще бъде изпуснат от контрол и никакви астрологични прогнози няма да бъдат възможни.“ И това се случи. Бях написала, че „Световната здравна организация от самото начало през март, когато стана ясно, че има нов непознат вирус, отказа да наложи общи правила за всички държави по света за справяне с епидемията, прераснала в пандемия. Всяка започна да прилага своите си правила за превенция както го разбира. Колкото и крайно да изглежда, ако беше наложена едновременно световна карантина за 14 дни, проблемът да е приключен. Помним, че ту препоръчваха маски, ту отричаха тяхната полезност. И още много недостатъци можем да намерим, но нека не забравяме, че и специалистите в СЗО в началото бяха объркани.“ Бях написала също, че след като у нас все се тарикатеем, все сме големи хитреци и ако можем да прецакаме правилата, ни очаква трета вълна на заразата след средата на януари 2021 г. И тя не ни подмина. Написах, че ако продължаваме да сме безотговорни, и четвъртата вълна няма да ни се размине. Да я очакваме след средата на лятото. Всичко това съм го написала не само в „Кармичният кръг“, но и в множество интервюта. Предупредила съм за третата вълна около четири месеца предварително. Предупредила съм, за да бъде избегната. Но!

Има няколко думички, които са разковничето на нашенската житейска философия. Те са – „но“ и „ако“. Отлично знаем кое е правилното, но правим обратното. После, след като сме се овърголили в проблеми, е традиция да демонстрираме непотребно закъсняла мъдрост и да откровеничим: Ех, ако бяхме постъпили правилно, нямаше да патим сега. И така до безкрай, щото така правят богоизбраните народи. И това Ванга го е казала. Само дето е премълчала, че става дума за отживялата времето си и отишла в историята българска цивилизация, а не за съвременните българи. Защо го казвам. Защото ние все живеем, лашкани между любов и омраза към някого или към мнозина, и творим делника си не с разум, а с пророчества – от Дънов, от Ванга, от Слава Севрюкова, от Нострадамус, от знайни и незнайни пророци. Те са ни пътеводната светлина към бъдещето. Сигурно затова сме на последно място по ваксинации в Евросъюза. Щото будалите европейци си нямат пророци да им кажат кога ще си отиде „короната“ и бързат да се ваксинират. Ние защо да се ваксинираме, след като Ванга е казала колко ще продължи, а аз съм казала, че през август 2020 трябва заразата да си отиде. Да си отиде, но само ако докажем, че сме отговорни към собственото си здраве и живот. Но не сме. И продължаваме да си живеем по старому, безхаберно, очаквайки ново пророчество на Ванга! И поради тази причина са ни виновни пророците, не си уеднаквяват сроковете за приключване на заразата, за да тормозят изстрадалия народ.