На 1 август имаме парад на три планети: Меркурий, Марс и Юпитер - в Рак.

Реален е съвпадът на Марс и Юпитер в Рак. Ще бъдем енергични, заредени с умение да справяме с няколко задачи едновременно. Ще сме и променливи в чувствата си, затова е добре да си наложим умереност. Залитането в крайности може да ни създаде неочаквани проблеми.

Също на 1 август имаме и малък парад на две планети - Нептун и Хирон - в Риби, който продължава до края на месеца.

Не бива да бягаме от отговорностите, които поемаме, защото ще си спечелим врагове, но и ще навредим на своя авторитет. Нептун е на своя трон в Риби. Ще ни привлича интересното и нетрадиционното. Ще се стремим да бъдем обичани, а тези, които са родени в Риби или имат Луна или асцедент в Риби при усещането за липса на обич да се предпазват от залитане към алкохол и наркотици.

На 4 август имаме парад отново на три планети: Луна, Марс и Юпитер - в Рак

Реален е съвпадът:

Луна-Марс
Мнозина ще са убедени, че само те са правите и че истината се чува само от тяхната уста и винаги са готови да отстояват мнението си с цената на всичко. Смятат, че ако се впуснат първи в атака ще победят и правдата ще тържествува. Длъжни са, а и всички ние, да си наложим контрол над чувствата, за да се предпазим от необратими последици.

Луна-Юпитер
Заредени с оптимизъм, ще постигаме всичко, щом имаме своята крайна цел. Наколо ни ще кръжат много приятели, с които взаимно си помагаме. Всички трудности са преодолими, стига да поискаме.

Марс - Юпитер
И тук предупреждението, че е в наша полза да бъдем умерени и да не залитаме в крайности, продължава да важи с пълната си сила.

На 1 август квадратурата Марс -Уран ни предупреждава, че ако сме под нечий натиск и принуда да изпълняваме задачи, които не са наши, можем да си навредим сами, затова е добре да се противопоставим.

На 8 август опозицията Юпитер - Плутон подсказва, че сме длъжни да казваме цената за труда си и той да ни бъде заплатен. Не бива да си пожелаваме неща, които не заслужаваме и биха ни направили след време нещастни.

Също на 8 август Меркурий в квадратура със Сатурн ни предупреждава, че сме длъжни да обещаваме само това, което ще изпълним.

На 24 август Венера е в квадратура с Плутон и предупреждава, че не всичко, което блести е злато. Не позволявайте да ви измамят.