Автор: Светлана Тилкова-Алена

Кралица Елизабет Втора управлява Обединеното кралство 70 години. Натоварена с трудна мисия в трудно време и отговорности сякаш непосилни за младостта, когато е приела короната.

Родена в Телец, с асцедент във Водолей, Елизабет Александра Мери Уиндзор е дарена с практицизъм, трезва мисъл от най-ранната възраст, ясни и постижими мечти. Връзката с действителността е силно изявена и е правила впечатление от младите години. Спазването на реда и правилата за нея е било житейска философия.

Ако е била принудена от обстоятелства или семейна среда да промени навиците си, животът е щял да влезе в руслото на хаоса, защото е щяла да се лута между удобните навици, точните понятия и вълнуващите я световни и човешки проблеми. В това отношение Съдбата я е защитила от вредни промени, които освен върху личността на кралицата са щели да се отразят и на нейното управление. С лекота е предприемала промени, но винаги практични и след внимателно премисляне, никога импулсивни. Силна и решителна, надежден партньор, с изявено чувство за дълг. Никога към никого не е таила злоба. Добротата не е позволявала да пренебрегва молбите на другите хора, често до неспазване на закона за непоисканото добро, което се е връщало като зло. За всяка важна работа, зависеща само от нея, си е съставяла план и не се е отклонявала от него до постигане на крайната цел.

Движещата сила в живота било семейството. Успехът на трона се е дължал освен на вродените є качества, но и на факта, че се е радвала на опората на своя съпруг през целия си живот.

Денят е на раждане е причината да е общителна, но е интересен нейният Съдбовен път – обвързан с духовно и интелектуално израстване, с умение да спазва и съхранява традициите и етикецията, приета и задължителна за нейния ранг. Притежавала е вроденото умение да властва, наследено и от предходни прераждания. Думата  винаги е тежала не само заради властващата позиция, а преди всичко заради способността да поднася мнението си без гняв и агресия, въпреки че и такива моменти в живота не са липсвали, особено когато някой от семейството си е позволил да я огорчи с думи и поведение. Нейните близки, кръвните  роднини, са били най-ценното нещо в живота, дори и когато се е гневила на тяхно поведение, което не одобрява.

Причината за успешното є властване въпреки трудностите, непосилните решения, огром­ните отговорности се корени в планетарните положения и аспекти в нейната рождена звездна карта. Гордост, упорство, чувствителност към проблемите на народа, смели решения, крайно и категорично мнение – това е тя.

През последните години не е била доволна от противопоставянето на британските политици, които по-нейно мнение са водили Великобритания в грешна посока, особено що се отнася до Брекзит, но го е търпяла – веднъж, защото властва, но не управлява. Втори път – заради своите поданици, които я обичат и скърбят за безсилието да наложи своето мнение.

Денят на смъртта на кралицата разкрива причината за нейната кончина.

Денят на нейната кончина – 8 септември 2022 година, е в личната є година на трудности, породени от странични, неочаквани и непредвидими фактори. Месец септември удвоява трудностите, затова е решила да се усамоти далеч от роднини и техните претенции.

Денят на нейната кончина е пряко следствие от недоволството от роднинското обкръжение, досадило с постоянните си претенции за управление.

Интересен е фактът, че когато почина, валеше пороен дъжд – и природата плаче за нея! А дъгата след дъжда е знак, че е приета с радост от Твореца и Вселената за изпълнения дълг и достойнства в служба на Светлината, които са съпровождали живота в зримия свят и носи със себе си и в другия, по-добър свят.