Алена, дали Юпитер ще излезе по-голям оптимист от Луната, която владее 2018-а? Дали е и по-добър от нея?
Няма добри или лоши планети. Всяка от заобикалящите ни обаче подтиква към по-засилената изява на нещо: на емоции, действия, състояния. Юпитер е войнолюбива планета, която винаги подтиква към агресия - но предизвикана, не импулсивна. За оптимизъм не може да се говори, защото той е човешко състояние, свързано с разума и положителните емоции, които хронично липсват в нашето общество. През 2018-а, в годината на Луната, на преден план излязоха непочтените действия на мнозина, останали тайна в изминалите девет години. Немалко бяха наказани или поне тръгнаха по пътя на възмездието. Последните два месеца на годината - както и предходните, изискват от всички нас да осъзнаем грешките си, да ги поправим, да поднесем извиненията си, ако сме сгрешили, и да не товарим с вина невинни, само и само да избегнем законовите наказания - а и Съдбовните, които винаги са по-тежки от тези на хората. Пренебрегнем ли изискването на Луната, всеки ще получи заслуженото наказание - малко или голямо, лично, професионално или социално. Но неизбежно.
В годината на Юпитер и властта на вибрация 3 - вибрацията на планетата - общуването е засилено. Но опасността да привличаме неподходящи приятелства и партньорства - делови и лични - е сериозно предупреждение, изискващо внимание и преценка на хората, които допускаме в живота си. Докато в годината на Луната агресията избуяваше заради непочтеност или опит да бъде прикрита, в годината на Юпитер агресия, скандали и насилие може да се разгорят заради една единствена, не на място и неправилно изречена дума от човек на човек, от държавник на държавник, в семейството, между делови партньори. След това ще се питаме защо е пламнала война на думи - и не само?

Защо сме свидетели на поредните убийства

Но думата ще е удобно или нарочно забравена, останала някъде в миналите дни и месеци, а изреклият я ще диша спокойно, но не за дълго - докато му се стовари бързо и неочаквано, сякаш от нищото, наказанието за неговите дела. За всички мечтаещи за агресия, разруха, конфликти, войни Юпитер е "по-добър" от Луната.

Вещаят ли звездите и числата неочаквани обрати в живота на Европа? Ще има ли нова бежанска вълна?
Не. Нова бежанска вълна няма да има, дори конфликтите в размирните територии да ескалират. И това е добра астрологична новина, защото заради Юпитер държавите, през които минават и към които отиват бежанците, ще са много по-твърди и крайни в отношенията си към тях. Бъдат ли допуснати конфликти от подобно естество, неочакваните обрати няма да ни подминат. Те могат да се случат в живота на Европа, ако лидерите на държавите не си мерят думите. Защото веднъж изречени, няма как да чакат миг на извинение или искане на прошка, а действието ще е моментално, неочаквано и необратимо. Дори и тези страни, които имат добри междудържавни отношения, са длъжни да се съобразят с това изискване на планетата. Една неуместна дума може да предизвика криза.

Синоптици и гадатели постоянно ни плашат с предстоящи бури и урагани... Вие какво ще ни кажете?
Бурите и ураганите са част от живота на планетата Земя. Без значение кой плаши, и кой ни информира, за да се предпазим, те ще ни спохождат пак и пак. Държа да напомня, че Нептун е в Риби и е на своя трон. Време е наводненията, пороите и обилните снеговалежи да спрат да ни изненадват - така ще е до 2025 година. Дотогава, искаме или не, водата може да отнесе битието ни. Противопоставянето на звездните конфигурации, въздействащи върху Земята и хората, ни прави по-силни от природните стихии. А тръгне ли водата, спиране няма.
Да ме чуят хората дето все се жалват, че през година-две били наводнявани. Така ще е до 2025-а - и ако качат бялата си техника на втория етаж на къщите си, няма да купуват през година нова и все правителството да им е виновно, а те дори застраховка да нямат.

Какво е най-важното, което трябва да знаем за здравето и красотата, представено във вашия Лунен календар?
Луната повлиява живота и тялото ни както с присъствието си в зодиакалните знаци, така и като лунен ден от месечния календар, различен от календарния. "Лунен календар на красотата" излиза вече 11 години и винаги е полезен съветник как да бъдете едновременно здрави и красиви през съответните 12 месеца. За всеки ден от годината съм посочила забранените и позволените процедури, без значение дали се подлагате на тях у дома, в козметичен салон или в клиника на пластичен хирург. Посочила съм и дните, подходящи за зачеване - ако безпричинно бездетни двойки се съобразят с тях, бременността ще ги зарадва, а и ще си спестят тревоги и травмиращи изследвания. Уточнила съм и периодите, през които диетата има мечтания ефект - за да не мъчим тялото си, а то да си стои все на същите килограми, защото не сме му угодили с подходящ начален ден. Съветвам всички, които спазват постите, в годината на Юпитер да направят веднъж пълен пост, но не строг. Този е съветът на Юпитер, за да се радвате на добро здраве. А тези, които не постят, да продължават да живеят живота си по установения от тях начин. Луната не ни принуждава да се вслушваме в нейния глас, но на всички, които са го чули, тя дарява и здраве, и красота.

Мислите ли, че е възможно нацията ни да се стопи след 50 години, както обещават апокалиптично настроени демографи.
Българинът умира и емигрира. Факт. Вече сме толкова, колкото сме били през 1946-а. След 50 години ще бъдем под 5 милиона. 20 години след Освобождението на народа ни от турско робство България е наброявала 3 311 000 души, пък и войни сме печелили, и златен лев сме имали. Ще намалеем, но ще оцелеем, както сме оцелявали 6383 години - началото на българския календар.

Цялото интервю е от в-к "Стандарт"

Автор: Албена АТАНАСОВА