Меркурий е ретрограден в Риби в периода 17 февруари, 02.54 ч. – 10 март 2020 г., 05.49 ч.
Тази ретроградност на Меркурий помага на всички хора и особено на родените с Меркурий в Риби да възприемат реално света, събитията, отношенията, делата и да различават истината от фалшивата новина. Трудно, но на мнозина ще се наложи  да превъзмогнат лутането си в своите неясни виждания и теории за живота като това е възможно да стане чрез болезнени сътресения и изживявания.

Меркурий е ретрограден в Рак в периода 18 юни, 06.59 ч. – 12 юли 2020 г., 11.27 ч.
Тази ретроградност на Меркурий засилва до крайни прояви, особено и в хората с ретрограден Меркурий в Рак в рождения им хороскоп на привързаността към своя дом и своето семейство. На мнозина ще им е трудно да се откъснат от средата, в която са пораснали, защото не им стига смелост и самостоятелност. И все пак идва момент, в който нямат избор и криенето от Съдбовните заложби е невъзможно. Длъжни са да започнат своя самостоятелен живот, а ретроградния Меркурий в Рак им помага по-лесно да направят първата крачка.

Меркурий е ретрограден в Скорпион в периода 14 октомври,  03.03 ч. – 3 ноември 2020 г., 19.50 ч.
Дори и по-студените и резервирани в поведението си хора се изявяват като страстни и магнетични личности, които ви грабват от пръв поглед. Могат да бъдат идеалните събеседници и да имат запомнящи се изяви в областта на журналистиката. Аспектът тласка към бързо създаване на отношения и тяхното задълбочаване, но има и изразен негатив – професионалните и лични отношения изживяват сериозни кризи заради прекалено хапливия език към който тласка тази ретроградност на Меркурий.

Венера е ретроградна в Близнаци в периода 13 май, 09.40 ч. – 25 юни 2020 г., 09.49 ч.
Силно изразена е променливостта и непостоянството в чувствата. Нужна е воля и здрав разум, за да бъде съхранена верността в интимните връзки, както и отговорността в личните отношения. Аспектът тласка към възстановяване на отношения на основата на стари внезапно изплували спомени.

Марс е ретрограден в Овен в периода 10 септември, 01.23 ч, – 14 ноември 2020 г., 02.36 ч.
Заради липсата на умение за реална преценка в минал живот,  хората, родени с този аспект в настоящия  трябва да развият закърнялото си качество, ако не искат да живеят самотни, защото приемат всички само с отрицателните им черти, а във властта на този аспект черните краски са засилени и са способни да доведат до криза в отношенията.

Юпитер е ретрограден в Козирог в периода 14 май 17.32 ч, – 13 септември 2020 г., 03.41 ч.
Засилен е  стремежа към кариерно израстване и материални придобивки. За мнозина кариерата и парите се превръщат във фиксидея през този период и няма да са малко хората, които в преследването им ще изявят най-нелицеприятните си качества. Важно е да се знае, че господарят на годината Уран потиска крайностите и наказва всеки, който иска да забогатее за сметка на някой друг или да заеме с непочтени средства неполагаща му се професионална позиция. Аспектът тласка към осъзнаване, желание за отстраняване на грешките и развиване на чувство за отговорност.

Сатурн е ретрограден във Водолей в периода  11 май,  07.10 ч. – 29 септември 2020 г., 08.12 ч.
Никак не искаме да се връщаме назад във времето. От миналото  знаем необходимото и сме длъжни да го е съхраним дълбоко в подсъзнанието си. Желанието на Сатурн е да вървим само напред и да попиваме новото от времето, в което живеем. Трябва да научим и другите да ценят знанията си от миналите си прераждания, да не се страхуват от тях и да използват полезните от тях.

Уран е ретрограден в Телец в периода 1 януари – 11 януари 2020 г., 03.48 ч. и в периода 15 август, 17.27 ч. – 30 декември 2020 г.
Време е за коренна промяна в живота. Тя е много трудна, дори непосилна на пръв поглед, за всички хора, но най-вече за родените с Уран в Телец, но е задължителна и полезна. Планетата ни налага да потиснем материалните си стремежи и да се отдадем на духовното си развитие,  да бъдем подвластни на чувствата си и да се грижим за хората, които обичаме.

Нептун е ретрограден в Риби в периода 23 юни 2020 г., 07.33 ч. – 29 ноември 2020 г., 02.37 ч.
Аспектът събужда спомените в подсъзнанието, които въпреки че няма да стигнат до съзнанието ще помогнат на мнозина сами да изчистят сериозните си кармични грешки от минал живот и облекчат своята настояща и бъдеща карма.

Плутон е ретрограден в Козирог в периода 25 април, 21.55. ч. – 4 октомври 2020 г., 16.33 ч.
Лишени от такт, търпение и коректност за този период, мнозина и най-вече родените с аспекта ще са готови на всичко, за да заемат мечтаната професионална позиция, дори с цената на нечие нещастие или провал. Не утежнявайте кармата си, защото от този товар няма лесно да се освободите. Търсете своето място. Чуждото е вредно за вас, но го осъзнавате когато врата към страданието е вече отворена и е късно за поправяне на грешките, защото е дошло време за разплата.

Хирон е ретрограден в Овен в периода 12 юли, 00.09 ч. – 16 декември 2020 г., 00.17 ч.
Засилва амбициите, но пречупени и през агресия. На всяка цена агресията в думи и дела трябва да бъде потисната. Който успее да го стори ще преживее по-малко неприятни неочакваности. Който потъне във властта на агресията си и продължи да гази всичко по пътя си към целта, не само че няма да се радва да я достигне, но и ще плати висока цена в дълъг период от време заради няколкото месеца нежелание да си наложи умереност и контролира агресията си, словесна и физическа. Крайната изява на аспекта води дори до присъди.