2014 година е подвластна на вибрация 7 - вибрация и на планетата Нептун. Нептун управлява зодиакален знак Риби.

Позволява ни, от една страна, да проникваме с лекота в болките и проблемите на другите хора, а от друга – да ни е трудно да отсеем реалността от фантазията. Подтиква ни да помагаме, но и да постигаме целите си по нечестен начин.

Дарява ни умение да лекуваме Душата с добра дума, с усмивка, с мил жест на внимание. Дарява ни вярата, че мечтите могат да бъдат претворени в реалност и поражда желанието да го докажем. Независимо дали за Добро или за Зло! Ще ни привлича всичко интересно, странно и нетрадиционно.

 
Имаме възможност да спечелим любовта на хората, но изпаднем ли в беда, когато усетим липса на обич в другата страна, ще бъдем склонни да се отдадем на траен порок като алкохол или наркотици, а няма да са малко и хората, които ще направят опит да отнемат живота си.

Разумът, а не любовта или омразата трябва да е водещ в живота ни. Не бива да позволяваме средата, в която живеем и работим, да ни обсеби тъй че да забравим личните си стремежи и навредим на душевното и физическото си здраве.

По отношение на здравето е важно да знаем, че в годината на Нептун можем да направим един път пълен пост, а втория път да го направим, като махнем от менюто си само месото. Продължителността на втория пост трябва да бъде две седмици - най-добре е да бъдат последните две преди приключване на поста. Така ще пречистим организма си веднъж в годината, ще се разтоварим от излишните килограми и няма да навредим на здравето си.

{*

2014 година, ако направим разбор на всички числа, от които е съставена, е подвластна на 2, 0, 1, 4.

2 - е числото на пасивността, което често води до състояния на необяснима и вредна колебливост, но дарява и такт, дипломатичност, уравновесеност в действията. Това е числото на партньорската двойка, на посредничеството, числото на Ин, на невъзможността за противопоставяне, но след добро обмисляне и вслушване в гласа на интуицията може да бъде постигнато умение за самозащита.

0 - е числото на Плутон, управител на знака Скорпион. Засилените му вибрации се коренят както във всяка дата съдържаща 0, така и във вибрация 20, като най-мощно влияние има на 20-и ноември.

1 - е числото на действието, на амбицията, на стремежа към постигане на набелязаната цел на всяка цена, на желанието за заемане на ръководни постове, на решителността, инициативността. За жалост не липсват и отрицателни качества, които тласкат хората да бъдат невероятни инати, прибързани и нападателни, когато някой се опита да им даде съвет и да им посочи грешките. Могат да извършат необмислени действия и след това да не успеят да поправят грешките си и въпреки добрите си заложби да провалят живота си и да го превърнат във вегетиране.

4 - характерни за числото 4 са постоянството и рутината, умението да бъдем издържливи и търпеливи, ако искаме да постигнем целите си. Число на стабилността, на закона, на реда, на консерватизма, числото на Земята, която е сътворена на четвъртия библейски ден на Съзиданието.

*} {literal} {/literal}