Над 400 гости и 6 025 лева от благотворителната томбола събра 13-ият Виенски бал, който се проведе на 9 февруари 2013 г. в х-л „Шератон”. На него присъстваха представители на дипломатическия корпус в България, на бизнес средите и културата. Специално от Виена пристигна Ернст Волер - председател на комисията по култура в Общинския съвет.  Провежда се под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и посланика на Австрия  Герхард Райвегер.

Балът по традиция беше открит от дебютантите - ученици от различни столични училища. В програмата участваха солистите на Музикалния театър „Стефан Македонски“ Екатерина Тупарова и Александър Мутафчийски. Австрийската певица Людмила Зеленка омая публиката с виенски песни. Балет „Вая“ отново очарова присъстващите с атрактивни танци и костюми.

Майстор-готвачът от Виена - Готфрид Ганстерер, беше подбрал най-доброто от австрийската кухня  - салата с пушена шунка, чатни от сливи, терина от тиква, салата „Агнешко езиче“ с тиквени семки и специалитет от свинско, гарнирано с кисело зеле, кимионов сос и кнедли. Към виното бяха поднесени австрийски сирена, а за десерт се сервира щрудел с кайсии.

Каузата на благотворителността, която съпътства всеки един от софийските виенски балове, беше водеща и при този. Събраните средства ще бъдат дарени за изграждането на Център за лечение и рехабилитация на хора в състояние на будна кома, както и за изграждането на втори център на фондация „Конкордия“ за деца и младежи, останали без дом.