Кметът на София Йорданка Фандъкова е в лична година на анализ и умения да налага идеите си с лекота.

Заобиколена от хора, понякога ще се чувства самотна.

Месец август й дава възможност да стабилизира достигнатите позиции в личен и професионален план, както и да хармонизира отношения, където чувства, че е необходимо. Умее да е диалогична и не бива да допуска намеса в своите решения, за които гарантира с името си, както и да не предприема действия под нечий натиск, които даже и градивни, може да имат негативни последици за нея в следващите девет месеца.

Вицепремиерът Румяна Бъчварова е в година на анализ и обогатяване с нови знания.

Месецът на стабилизация и хармония в отношенията е нож с две остриета за министър Бъчварова. От една страна, може да създаде нови отношения, полезни за България. От друга, рискува, ако не овладява неочакваните ситуации, подвластни на нечии подмолни действия с цел разрушаване на авторитета й, да бъде упреквана за проявено безхаберие при разкриване на престъпленията. От нея зависи да не допуска подобно развитие, защото сътвореното, полезно или негативно, през този месец ще оказва влияние върху следващите девет в професионалното й поприще.

Председателят на парламента Цецка Цачева е в лична година на Съдбовно подчинение, налагащо й такт и умереност.

От нея зависи през август, позволяващ й ново начало и успешни начинания, да направи крачката към тяхното осъществяване, независимо дали чрез словесно съгласие или начало на действие, без значение дали е на работа или е в годишен отпуск. Дори и да няма делова необходимост, е правилно да поддържа връзка с всички онези народни представители и председатели на групи и комисии, от чиято дейност зависи смисленото начало на новия парламентарен сезон.

Премиерът Бойко Борисов е в лична година на ново начало. Начинанията са успешни, ако не е прибързан и ги обмисля добре.

През август е подвластен на емоцията, затова го съветвам да избягва публичните изяви или ако са наложителни и няма как да не даде изявления, да е умерен в думите си. Нападателното поведение е в негова вреда, дори и когато е в правото си да критикува и да се противопоставя. При крайна необходимост, да си каже директно мнението, колкото и да е болезнено за някого, нека е подкрепено с факти и доказателства. Неговият личен месец му позволява да прекрати отношения, професионални и лични, които са изживели времето си и му носят вреда. Компромисът ще му навреди.

Президентът Росен Плевнелиев е в личната си година на ново начало, прибързаност, импулсивност, необмисляне на думи и дела.

Изпитвам притеснение от личния месец на емоции, в който през август е президентът Плевнелиев. Понякога и ден не минава, в който думите му, стигащи до словесни излияния, да не са във вреда на България. Плаша се какво ли би могъл да сътвори този президент на клетата ни родина с неуместното си и недипломатично поведение в месеците до края на мандата си. Питам се дали нарочно мъсти на държавата ни, или отдавна е прескочил в нивото на своята некомпетентност, получавайки като дар от ГЕРБ президентския пост, който не отговаря на нищожния му държавнически мащаб. Права бях, че подготвя нови удари към България и те са вече факт, но се съмнявам, че осъзнава последиците от думите си.

Вицепремиерът Томислав Дончев до рождения си ден е в лична година на трудности, а с настъпването му навлиза в личната си година на глобални промени, която ще оказва влияние върху неговия живот в следващите девет години.

Месец август за него най-сетне е изпълнен със светлина. В годината си на глобални промени през август все още се налага да приема като предизвикателство неочакваните трудности, за да ги надмогва с лекота в полза на България и на себе си. Месецът ще му разкрие неподозирани задгранични вредители, чиито действия има шанса да блокира.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в лична година на кармична разплата.

През август може да наложи идеите си и да предприеме полезни промени в БСП, но ако не съумее да овладява пиперливия си език, ще си създаде проблеми, като сама започне да руши авторитета си, забравила, че първата позиция в този живот не й е отредена. Няма как да се противопостави на Съдбата си, ето защо я съветвам да бъде умерена, защото обратите в живота и до края на тази година може да са неочаквани и негативни.

Новоизбраният лидер ДПС Мустафа Карадайъ е в лична година на трудности, породени от странични фактори.

Заради личната си година на трудности го съветвам добре да преценява познанствата си през август, за да не се окаже замесен в отношения, които вредят както на неговия, така и на авторитета на ДПС. Да бъде внимателен, защото е възможно членове на ДПС, наскоро отказали се от партията, да го омайват колко много са сбъркали и ще се радват да възстановят членството си в ДПС. Без колебание да им откаже, въпреки че му се иска да умножи членската маса, защото такива хора са предатели със задачата да съсипват ДПС отвътре.