Ето какво казва Светлана Тилкова - Алена:

"Астрологията е математика, облечена в думи, сътворени от везмото на планетите в рождената звездна карта, която чертае много и различни житейски посоки - трудни, лесни, мъчителни, разболяващи, даряващи успех.

Често рождената звездна карта се възприема като Съдба.

За слабия Съдбата е коловоз от началото до сетния миг, от който вярва, че е невъзможно да се спаси. Такива хора имат труден живот, изпълнен с тегоби, защото чакат каквото ги споходи, и са щастливи да се жалват от тежката си орисия.

За силния Съдбата – това са множество възможности. Силният човек е господар на своята Съдба. Такива хора с разум и воля правят верния избор, а обществото ги определя като щастливци, късметлии, любимци на Съдбата.

Практичният човек се възползва от астрологията, дори и да не я разбира. Не я клейми като фантазия, нито се оправдава с влиянието на планетите, „виновно“ за всичкото зло в живота. За практичния астрологията е знание, което му помага да научи повече за себе си чрез рождената си звездна карта, да преоткрие и осъзнае качествата си, за да преосмисли и изживее пълноценно дните си.

Всички таблици в учебника са допълнени до 2050 г., а информацията е актуализирана съгласно съвременните ефемериди. Графичните символи на планетите са дадени с европейските и американските си изображения. Учебника с обем 588 стр. е допълнен с най-новите достижения от моята астрологична практика.

Астрологията сочи верния път в живота. Наша е отговорността да го разпознаем измежду многото по-примамливи, но грешни пътища и да го извървим с достойнството на владетели на собствената си Съдба."