Автор: Светлана Тилкова-Алена

10 24  септември 2022 г.

Меркурий е ретрограден във Везни

 

Мнозина, дори и такива, които до момента не са проявявали това свое качество, ще са устремени да въдворяват ред и хармония в човешките отношения, обсебени от мисълта да  творят красота. Някои от тях се самовъзвеличават, ласкаят се с чара си, правят си сами комплименти, за да бъдат потвърдени от околните, и се хвалят с извънбрачните си връзки, което товари кармата им, защото противоречи на изискването на Венера да са отдадени на семейството и брака.

 

24 30 септември 2022 г.

Меркурий е ретрограден в Дева

През първите дни на влиянието на тази ретроградност мнозина ще се изявят като впечатляващи перфекционисти във  всяко едно отношение, а когато не успяват да се наложат и да накарат хората да следват техния ред, ще изпадат в депресии и ярост. След това заради Слънцето във Везни може да решат да са по-сговорчиви, особено при влиянието на Венера, защото емоцията и грубото поведение вредят на отношенията им, но ще е нужно време, за да бъде осъзнато.

 

1 -  30 септември 2022  г.

Юпитер е ретрограден  Овен

Тази ретроградност на Юпитер, дори и в годината на Венера, изправя всички пред трудна задача,  защото от всеки от нас се изисква да се научим на умение да различаваме доброто от злото, обичта от омразата, лицемерието от почтеността. Да превърнем себе си в коректни и   почтени хора. Ако не го направим, се обричаме на проблеми както в общуването, така и в личните отношения.

 

1 -  30 септември 2022 г.

Сатурн е ретрограден във Водолей

Никак не искаме да се връщаме назад във времето. От миналото    знаем необходимото и го съхраняваме в подсъзнанието си, но трябва и да го използваме, като позволим на интуицията ни да се изяви. Желанието на Сатурн  е да вървим само напред и да попиваме новото от времето, в което живеем.

 

1 30 септември 2022  г.

 

Уран е ретрограден в Телец

В живота е време да настъпи коренна промяна. Тя е много трудна за всички нас, но най-вече за родените с Уран в Телец, дори непосилна на пръв поглед, но задължителна и полезна. Планетата ни налага да да се отдадем на духовното си развитие,  да бъдем подвластни на чувствата си, да се грижим за хората, които обичаме, а да оставим материалните си стремежи на втори план.

 

 

1 30 септември 2022 г.

Нептун е ретрограден Риби

Изисква от нас да се вгледаме в себе си, да събудим скритите в подсъзнанието си знания, за да поправим сериозните си кармични грешки от минал живот.

 

 

1 30 септември 2022  г.

Плутон е ретрограден в Козирог

Ще се разруши цялата хармония и умереност в отношенията, тактът и търпението в живота на хората, които с години са ги градили, защото тази разруха ще им даде отговор дали всичко, сътворено и прието за естествено, няма да се окаже измамно. Дали не е време да излязат от дълбоката заблуда, да прогледнат за истините и да продължат напред с нови знания и осъзнати потребности за себе си. Аспектът може да докаже и обратното, че животът им е следвал своя верен ход, но да им покаже грешките, които са допускани и е време да бъдат поправени.

 

 1 30 септември 2022 г.

Хирон е ретрограден в Овен

Хирон с присъствието си в Овен ни помага чрез вглеждане в себе да претворим, лесно или по-трудно, неудачите си в ползи. В състояние сме да управляваме Съдбата си сами, вместо да очакваме чудеса или да се притесняваме от неизвестното. Засилва амбициите ни, но пречупени и през доза агресия, която сме длъжни да овладеем. Сторим ли го, неприятните неочакваности ще са по-малко.

 

1 септември 2022 г.

Секстил  Слънце - Луна

Календарният ден на месеца е носител на целеустременост и инат. Заедно с аспекта не само засилва амбицията ви, а и ви помага, ако сте внимателни и предпазливи, да осъществявате своите желания. Радвате се на обичта на околните, които също ви подкрепят, стига да не ги засегнете,  поласкани от тяхното отношение.

 

2 септември 2022 г.

Квадратура Слънце Марс

Календарният ден от месеца изисква да сте умерени, търпеливи, тактични, да направите разделение между фантазия и реалност, между възможни и невъзможни неща, между реални и нереални желания. Взимате прибързани решения и се впускате да гоните цели, които не са по силите ви. Осъзнаете ли липсата на успехи, въпреки усилната ви деловитост, но подчинена на ината ви, започват здравословните проблеми.

 

3 септември 2022 г.

Тригон Луна - Марс

Календарният ден е носител на желание за общуване. Лошото е, че мнозина са склонни да предизвикват ненужни спорове и разправии и общуването и дотам. Започва караницата. Така си печелят все нови и нови врагове и животът им не става по-лек.

 

4 септември 2022 г.

Съвпад Луна - Марс

Календарният ден е носител на кармична разплата и трудности, а общата вибрация е на прибързаност. Аспектът е причина да не осъзнавате, че истината  няма как да се чува само от вашата уста. Вредите си с прибързани действия. Наложете си контрол над  чувствата, за да не бъдете нещастни. В противен случай ви очаква период на самота заради неконтролируемия ви език и обидните думи, които сте в състояние да леете без задръжки.

Тригон Луна - Юпитер

Въпреки трудностите, заложени в календарния ден, аспектът ви помага да сте оптимисти, които крачат уверено в живота и са сигурни, че всеки около тях може да вземе от него най-доброто. Готови сте да помогнете и да окуражите, но не правете непоискано добро, ще ви се върне като зло.

5 септември 2022 г.

Тригон Меркурий - Марс

Въпреки че календарният ден е на промени, мнозина от вас, надарени с остър ум и още по-остър език, се противопоставят на околните и на целия свят. Готови са да обиждат и тормозят, за да скрият липсата на знания, но опълчването срещу тях ги депресира, така че премълчавайте, за да не ги разболеете.

6 септември 2022 г.

Тригон Луна Уран

Календарният ден е на хармония и стабилност, но в съчетание с влиянието на аспекта е причина за появата на бунтари, които живеят според своите разбирания  и често са в разрез с общоприетите норми на поведение. Отхвърлени и неразбирани от страна на близките им и хората, сред които се движат, страдат, защото не осъзнават къде грешат. Прозренията им често са дошли прекалено рано и не са приложими, затова се отхвърлени.

7 септември 2022 г.

Тригон Слънце Уран

Календарният ден на интелектуално развитие, обогатяване с нови знания и анализ на грешките се пречупва заради аспекта и подтиква мнозина към отказ да се подчиняват, дори и когато работят под нечие ръководство. Обикновено се справят идеално, но подчинението в днешния ден ги потиска, защото според тях отнема част от личната им свобода и им пречи да блеснат пред другите хора с възможностите си.

8 септември 2022 г.

Квадратура Луна - Уран

Календарният ден на кармична разплата и материална стабилизация изисква от вас да не се осланяте на нечия протекция и да се обвързвате с хора, които познавате малко. Ако не се промените и не започнете да разчитате на своите задълбочени впечатления, няма да ви липсват проблеми.

10 септември 2022 г.

Куинконс Венера - Юпитер

Календарният ден е носител на целеустременост, но и на инат, който предупреждава, заради влиянието на аспекта, че като сервилничите и угаждате на другите, няма да се издигнете в очите им. Работете върху самочувствието си, а не  очаквайте някой друг да го издигне.

11 септември 2022 г.

Опозиция Слънце - Нептун

Календарният ден изисква такт, търпение и осъзнатост, умение да се прощава, но заради аспекта сте неуравновесени, нестабилни, нерешителни. В този ден трудно успявате да вземете решение сами, без някой около вас да ви подкрепи. Липсва ви самочувствието, че можете  да се справяте добре със задачите си, което ви тормози и    ви пречи да вървите напред.

Съвпад Луна - Юпитер

Календарният ден и аспектът позволяват да сте идеалните партньори! Постигате всичко, щом сте си поставили крайна цел. Оптимисти сте.    Радвате се на приятели, които ви подкрепят. За вас няма невъзможни, недостижими цели или непреодолими трудности.

12 септември 2022 г.

Тригон Слънце - Нептун

Календарният ден на общителност, съчетан с аспекта, ви даряват със забележителна интуиция и умение да прониквате в невидимия свят. Предупреждавам да не се занимавате с окултизъм, защото сте в състояние съзнателно да навредите, ако сте лишени от собствен висок вътрешен морален кодекс.

13 септември 2022 г.

Квадратура Луна Плутон

Календарният ден е носител на кармична разплата, но и на късмет за всеки, който може да го улови. Заедно с влиянието на аспекта ви превръща  в силно емоционални хора, дори и ако сте затворени и необщителни. Трудно прикривате своите чувства, без значение дали са положителни или отрицателни. Научете се да общувате, за да не сте самотници не само ако не сте обвързани в брак, но и заради душевната ви самота.

14 септември 2022 г.

Тригон Слънце Плутон

Календарният ден на промени, желание за пътувания и свобода се прелива с влиянието на аспекта и превръща дори и инертните в упорити и борбени хора, способни винаги да оцеляват.

15 септември 2022 г.

Квадратура Сатурн - Уран

Календарният ден, носител на стабилност, но и на склонност към непочтеност, заедно с аспекта, от една страна, позволяват да градите кариера в обществения живот. От друга, е във ваша полза да обърнете внимание на духовното и интелектуалното  си израстване, за да не вредите и на околните с неправилните си твърдения и претенции за компетентност.

 

16 септември 2022 г.

Опозиция Сатурн - Медиум цели

Календарният ден изисква да се примирявате с втората позиция или с безпрекословно подчинение на началниците си. Заедно с аспекта    ви орисва на материални стремежи, които сте склонни да постигате по непочтен начин. По този начин ще натоварите кармата си до степен да воювате без причина с целия свят.

17 септември 2022 г.

Квадратура Луна Нептун

Кармичната вибрация на календарния ден заедно с желанието за промени в комбинация с аспекта е възможно да превърне деня ви в низ от неприятни моменти, ако допуснете да сте  в услуга на някого, вместо да насочите усилията си в полза на самите себе си.

18 септември 2022 г.

Съвпад Уран - Лунен възел

Егоизмът, заложен в календарната вибрация, заедно с аспекта не позволяват да се възвеличавате и да се опитвате да властвате над другите. В професионално отношение е във ваша полза да се съобразявате с чуждото мнение, а в личния живот - с чувствата на партньорите си.

19 септември 2022 г.

Съвпад Слънце - Медиум Цели

Амбициозната и инатлива календарна вибрация, която не позволява лесно да бъдете подчинени нито на правила, нито на заповеди, заедно с аспекта ви помага, стига да осъзнаете какво е нужно да промените в себе си, да живеете щастливо и без финансови проблеми.

20 септември 2022 г.

Куинконс Венера - Сатурн

Календарната вибрация на колебливост и неувереност, съчетана с влиянието на аспекта, са причината  в днешния ден да ви обзема страх от самотата в живота, без обичта на любимо същество, но    в същото време е силен и страхът да не бъдете наранени и изоставени. С тези самовнушения, вместо да се предпазите, вие все повече се отчуждавате от противоположния пол и се хвърляте с жар да градите професионална кариера. След години горчиво ще съжалявате, затова не го допускайте.

21 септември 2022 г.

Съвпад Венера Нептун

Календарната вибрация на общителност, но и на доза непочтеност към околните заедно с влиянието на аспекта засилват стремежа ви за среща с голямата, истинска любов. Това може да се случи в днешния ден, ако се приземите и не летите на облаците на мечтите.

22 септември 2022 г.

Куинконс - Марс Уран

Календарният ден на кармична разплата и невъзможност да сте предпазливи и прозорливи заедно с влиянието на аспекта са причина да не сте в кожата си. Искате да избягате и от себе си, вашата емоционалност е засилена до болестно състояние.

23 септември 2022 г.

Опозиция Венера - Нептун

Календарният ден на кармична отплата заедно с влиянието на аспекта, въпреки че не е обвързан с всеки отделен човек, са причината мнозина днес да кажат „да“ на ранен и "за награда" неудачен брак само защото са решили, че искат да бъдат обичани и са открили, според тях,    обекта, даряващ им чувства. Разочарованията няма да закъснеят, както и усещането за пустота в душата и много извънбрачни връзки. По-добре не бързайте, ако не сте сигурни в чувствата си или бягате от една невъзможна според вас реалност.

24 септември 2022 г.

Съвпад Меркурий Медиум цели

Календарният ден на кармична отплата, който не допуска да сте вкопчени в парите и във всичко материално, заедно с аспекта предупреждава, че имате право да печелите добре, ако внимавате с думите си, които могат да станат причина да ви уволняват заради нетърпимост към постоянните ви критични забележки.

25 септември 2022 г.

Съвпад Венера Медиум цели

Календарният ден на духовно и интелектуално израстване, на възможности за мощно кариерно развитие в комбинация с аспекта помага със стабилност и хармония в отношенията да сте ценени на работното си място, въпреки че непрекъснато сте под ударите на завистта на околните.

26 септември 2022 г.

Опозиция Юпитер Медиум цели

Календарният ден на кармична разплата и на материални успехи, заедно с влиянието на аспекта позволява, от една страна, с навременни промени да постигате целите си в професионално отношение. От друга, ви подтиква към война с всеки, който не е съгласен с вас.

27 септември  2022 г.

Опозиция Нептун Медиум цели

Ако притъпите ината си и амбициите ви бъдат в рамките на приемливото съгласно календарния ден и влиянието на аспекта, е възможно да получите неочакван шанс за кариерно израстване.

28 септември 2022 г.

Тригон Плутон Медиум цели

Календарната вибрация на инат, амбиция и целеустременост заедно с аспекта са причина да се сработвате в професионално отношение дори с поколенията, с които имате голяма възрастова разлика.

29 септември 2022 г.

Квадратура Хирон - Лилит

В календарния ден на най-тежка кармична разплата, особено при родените под тази вибрация, без значение от месеца, заедно с аспекта от вас се иска да надмогнете изискванията на Хирон, планетата на Съдбата и връзката между духовното и материалното начало и черната си същност, заложена във всеки човек, чрез сянката на Лилит, за да излезете в Светлината.

30 септември 2022 г.

Тригон Хирон Асцедент

Календарният ден на общителност и на склонност подвластните на тази вибрация да забравят подадената ръка заедно с аспекта говори, че при промяна в мисленето и поведението ви имате възможност да намерите истинското си място в живота, като подчертаете характеристиките, заложени ви от Хирон и вашия асцедент в тяхната комбинация, която мощно ви повлиява.