Автор: Светлана Тилкова-Алена

10  - 30 септември 2020
Марс е ретрограден в Овен

Заради липсата на умение за реална преценка в минал живот,  в настоящия  трябва да развиете закърнялото си качество, ако не искате да живеете самотни, защото приемате всички само с отрицателните им черти, а във властта на този аспект черните краски са засилени и са способни да доведат до криза в отношенията.

1 - 13 септември 2020 г..
Юпитер е ретрограден в Козирог

Засилен е стремежът към кариерно израстване, материални придобивки и пари, които за мнозина се превръщат във фиксидея през този период. Няма да са малко хората, които в преследването им ще изявят най-негативните си качества. Важно е да се знае, че господарят на годината Уран потиска крайностите и наказва всеки, който иска да забогатее за сметка на някой друг или да заеме с непочтени средства неполагаща му се професионална позиция. Аспектът тласка към осъзнаване, желание за отстраняване на грешките и развиване на чувство за отговорност.

1 - 29 септември 2020 г.
Сатурн е ретрограден във Водолей

Никак не искаме да се връщаме назад във времето. От миналото знаем необходимото и сме длъжни да го съхраним в подсъзнанието си. Желанието на Сатурн е да вървим само напред и да попиваме новото от времето, в което живеем. Подсъзнанието подсказва опитност от минали прераждания, която не бива да буди страх, а трябва да бъде използвана.

1 - 30 септември 2020 г.
Уран е ретрограден в Телец

Време е за коренна промяна в живота. Тя е много трудна, дори непосилна сякаш за всички хора и най-вече за родените с Уран в Телец, но е задължителна и полезна. Планетата ни налага да потиснем материалните си стремежи и да се отдадем на духовното си развитие,  да бъдем подвластни на чувствата си и да се грижим за хората, които обичаме.

1 - 30 септември 2020.
Нептун е ретрограден в Риби

Аспектът събужда спомените в подсъзнанието, които, въпреки че няма да стигнат до съзнанието, ще помогнат на мнозина сами да изчистят сериозните си кармични грешки от минал живот и да облекчат своята настояща и бъдеща карма.

1 - 30 септември 2020
Плутон е ретрограден в Козирог

Лишени от такт, търпение и коректност за този период, мнозина и най-вече родените с аспекта ще са готови на всичко, за да заемат мечтаната професионална позиция, дори с цената на нечие нещастие или провал. Не утежнявайте кармата си, защото от този товар няма лесно да се освободите. Търсете своето място. Чуждото е вредно за вас, но го осъзнавате, когато вратата към страданието е вече отворена, късно е за поправяне на грешките и е дошло време за разплата.

1  - 30 септември 2020
Хирон е ретрограден в Овен

Засилва амбициите, но пречупени и през агресия в думи и дела, която трябва да бъде потисната. Който успее да го стори, ще преживее по-малко неприятни неочакваности. Който потъне във властта на агресията си, словесна и физическа, и продължи да гази всичко по пътя си към целта, не само че няма да се радва да я достигне, но и ще плати висока цена в дълъг период от време. Крайната изява на аспекта води дори до осъдителни присъди.

1 септември 2020
Квадратура Венера - Лилит

Ако сте засегнати от нечие предателство, бъдете сигурни, че ще има възмездие за този, който ви е наранил. Не пропускайте нито един от неприятните моменти при влиянието на този аспект, за да знаете от кого да се пазите и които са случайност.

2 септември 2020
Опозиция Венера-Сатурн

При думи, изказани със злост и завист, аспектът ще направи нужното да ги заличи, а вие ще се чудите къде изчезна змията пръскаща отрова. Отговорът е влиянието на годината на Уран, който връща отровата към изпращача.

Пълнолуние в Риби
Бъдете всеотдайни във всичко което правите, това е единствения начин да си помогнете.

3 септември 2020
Секстил Луна - Сатурн

На всички хора, отговорни за действията си, може да се разчита във всяко едно отношение. ще сте търпеливи и успешно ще следвате и постигате целите си.

4 септември 2020
Квадратура Венера - Марс

От вас зависи да избегнете проблемите в живота си, докато властва този аспект, защото ревнувате без причина, съмнявате се в чувствата и приятелството на всеки, а най-вече се съмнявате в своята правилна преценка.

5 септември 2020
Меркурий преминава във Везни

Общувате безконтролни, но рискувате да привлечете към себе си неподходящи приятели и делови партньори. Разчитайте на интуицията си и овладявайте огромното си любопитство.

6 септември 2020
Венера преминава в Лъв

Обожавате познати и непознати хора да кръжат около вас, да ви ласкаят и обожават, но рискувате да ви обвържат с ранен брак и да провалят бляскавото ви бъдеще.

7 септември 2020
Съвпад Луна-Уран

Притежавате завиден интелект и бихте достигнали високи постове и значителни успехи, носещи ви признание, ако победят своята избухливост, както и раздразнителността си от най-дребният и несъзнателен повод, след които сте обречени на провал.

8 септември 2020
Тригон Луна - Плутон

Не само имате възможност да разкривате тайните на хората, а и успявате да достигнете до причината за човешките страдания и проблеми. но не бива да злоупотребявате с полученото знания.

9 септември 2020
Тригон Слънце - Юпитер

Аспектът ви подпомага в начинанията и ви зарежда с увереност в себе си. Щедри сте към околните, но не бива да прекалявате.

10 септември 2020
Луната преминава в Близнаци

Ще ви предпази от проява на ненужна доверчивост и лековерие. Имате възможност да пътувате,  да се изявявате с дар-словото си и да печелите хората на своя страна, но рискувате да привлечете е и неподходящи.

11 септември 2020
Квадратура Сатурн- Лилит

Ще сте подвластни на много проблемни срещи, разговори, които така ще ви разочароват заради поведението на хората, че не само ще сте ядосани, а и няма да ви стига въздух от гнева, който изпитвате.

12 септември 2020
Квадратура Луна - Меркурий

Заради лабилна психика повлияна от аспекта, ако някой ви засегне, без да се замисляте го заливате с целият си сарказъм, което от своя страна води след себе си само неприятности.

15 септември 2020
Квадратура Венера - Уран

Този аспект ви пречи на реалната преценка за хората, особено за противоположния пол. Научете да се предпазвате сами.

16 септември 2020
Луната преминава в Дева

Дребнавостта ви дразни околните, защото ви пречи да видите техните положителни качества. Устремът ви към печелене на пари, на много пари е впечатляващ, но не ви носи само полза, а и загуби, ако не преценявате действията си.

17 септември 2020
Новолуние в Дева

Има и други важни неща в живота ви, извън традиционните опити да спечелите за сметка на някого и правите други привидно скрити, но излизащи на светло дяволии.

18 септември 2020
Луната преминава във Везни

Общувате с удоволствие, стремите се към хармония и разбирателство, към компромиси в отношенията, но на моменти ставате зависими от средата си. получили се това сменете я по възможно най-бързия начин.
Опозиция Луна - Хирон.

Блокира развитието на творческите заложби. Не позволява да се разгърнете напълно. Пречи в професионалния ви напредък. Всичко става много трудно и с неочаквани препятствия, често непреодолими.

21 септември 2020
Квадратура Меркурий-Плутон

Не се поддавайте на притесненията си и не показвайте неувереност, ако сте сред спорещи хора, които искат да вземете тяхната страна. Ако изборът ви е погрешен неприятелите ви ще се множат.

23 септември 2020
Съвпад Марс - Лилит

Разпалва огъня на отминали срещи, истории, любови и раздели,  ще наситят неочаквано времето, в което властва този съвпад. Загърбете ги, за да продължите напред.

Квадратура Меркурий-Сатурн

Сами си поставяте бариери и вместо да вървите към върха, вие кретате заради страховете си невидими в тълпата. Приемете упреците като завист, а не като критика.

24 септември 2020
Опозиция Марс - Лилит

Стига да поискате да сте честни, справедливи, компромисни, можете да постигнете много.

27 септември 2020
Меркурий преминава в Скорпион

Въпреки изявата на скрити възможности, ново ниво на интелект и концентрация, бъдете внимателни в общуването. Пазете се от познанства свързани с личния ви живот, за да не търпите разочарования.

28 септември 2020
Опозиция Луна-Венера

Няма как да промените характерите на хората, ето защо аспектът съветва да ги приемате такива каквито са, ако искате да сте щастливи и да избегнете разочарованията, за които сте си виновни сами.

29 септември 2020
Квадратура Марс - Сатурн

От вас зависи да си наложите спокойствие и надделее разума ви, а не емоцията, за да крачите през живота си в неговия естествен ход.

Опозиция Слънце - Хирон

Пазете се от неочаквани житейски сривове. За съжаление тези спадове трудно могат да бъдат преодолени бързо и са причина за загуби в личен и в професионален план. Не затъвайте в песимизъм и депресия. Въпреки всичко Светлината е пред вас.

30 септември 2020
Секстил Луна - Юпитер

С вашите умения, интелект и честност успявате да достигнете върха на своята реализация. Всеки около вас има подкрепата ви, когато стъпите на стабилна основа.