Сатурн е ретрограден в Козирог в периода 01.09.2019  -18.09.2019.
В периода на ретроградния Сатурн в Козирог, ще блесне истината, че мнозина, особено родени в знака или с Луна и асцедент в Козирог, привидно с обичайно и според тях и околните нормално поведение, не са привърженици на силните  завладяващи и всеобхватни чувства. Предпочитат да не показват, че са способни изобщо на чувства, защото така според тях няма да изградят своята кариера и ще останат зависим от някой друг.

Уран е ретрограден в Телец в периода 01.09.2019 - 30.09.2019
Настъпил е отново миг, в който в живота на хората, подвластни  на влиянието на аспекта,  е необходимо да настъпи коренна промяна - дълго забавяна умишлено, от страх, заради невъзможност да повярват в себе си. Тя е много трудна за тях, дори непосилна на пръв поглед, но задължителна. От тях се иска да забравят чисто материалните си стремежи, естествено без да се лишават от средства за препитание и спокоен живот, защото никой не им ги отнема,  но да се отдадат на духовното си развитие,  да бъдат подвластни на чувствата си и да се грижат за всички, които обичат, без да очакват грижа само за себе си.

Нептун е ретрограден в Риби в периода 01.09.2019 - 30.09.2019
Аспектът се отнася за отделни хора или групи, които са натрупали негативна карма, дори и такава, която води до желание за кармична мъст от тяхна страна, но които са се осъзнали или заради подсъзнателните си спомени сами са предпочели точно този свой начин на живот, не лек и дори на моменти непосилно труден, за да изчистят сериозните си кармични грешки от минал живот.

Ретрограден Плутон в Козирогв периода 01.09.2019  - 30.09.2019
Ще се разруши цялата хармония и умереност в отношенията, тактът и търпението в живота на хората, които с години са ги градили, защото тази разруха ще им даде отговор дали всичко сътворено и прието за естествено, няма да се окаже измамно и дали не е време да излязат от дълбоката заблуда, да прогледнат за истините и да продължат напред с нови знания и осъзнати потребности за себе си. Аспектът може да докаже и обратното, че животът им е следвал своя верен ход, но да им покаже грешките, които са допускани и е време да бъдат поправени.

Хирон е ретрограден в Овен в периода 01.09.2019 - 30.09.2019
Няма как да не обърнем внимание на тази ретроградност, заради факта, че всичко, свързано с неочакваностите, които ни носи Хирон с присъствието си в Овен, при вглеждане в себе си можем да претворим лесно или пък по-трудно, но отново успешно, в ползи за нас самите. Вместо притесненията от това, което може да се случи или невъзможността да съобразим бъдещето и нашите очаквания ние сме в състояние да управляваме Съдбата си и да вземе само най-доброто, което ни носи полза, но и да я отдаваме на обществото и на хората около нас.
Голям парад на планетите - пет планети са в Дева - Слънце, Луна, Меркурий, Венера и Марс.

Заради подредената Дева, стига да няма досада и прекомерно наставничене от страна на околните, ни е позволено да стъпим на първото стъпало на поредната стълба, водеща към поредни връх. Дали ще продължим зависи от нас. Планирането на нашите цели и задължително, а също и правилото, че никой няма да ни даде даром венеца на славата.

1 септември
Квадратура Луна - Юпитер
На бива да проявявате доверчивост и да приемате всичко, което чувате за истина, защото може целта  им да е да ви провалят. Мнителността ви носи полза, а ако проверявате информацията лично се застраховате от бъдещи проблеми.

Тригон Меркурий - Уран
Желанието ви да сте терапевтите на човешката душа не ви позволява да ровите в стари душевни рани и страдания, защото сте си внушили, че можете да помогнете, но забравяте, че полезното и доброто за вас може да е вредно за другите.

Парад на четири планети - Слънце, Меркурий, Венера и Марс - отново в Дева ни дават информация, че можем да продължим напред, ако сме се задържали стабилно на първото стъпало на стълбата, до която Съдбата ни е допуснала.

2 септември
Луната преминава във Везни
Засилва се желанието ви да се обградите с приятни хора и с красиви предмети. В тези дни ще сте често сред публиката на театрални постановки и филмови прожекции.

Съвпад Слънце - Марс
От вас зависи да си спестите проблемите, като постигнете равновесие между емоцията, желанието и разума, за да притъпите бликналият не навреме и не на място ваш гняв.  Ако се научите да контролирате чувствата и осъзнавате постъпките си ще постигнете много. Не бива да действате необмислено и прибързано.

3 септември
Съвпад Меркурий - Марс
С умението да говорите и с вашето остроумие успяват в начинанията си. Не бъдете прибързани в действията си и не изливайте спонтанно и безпричинно гневът си.

4 септември
Съвпад Слънце - Меркурий
Ако притъпите егото си и внимавате заради него да не прескочите извън позволената бариера, трудно до невъзможно ще бъдете полезни на хората, с които живеете и на обществото.
Опозиция Венера - Нептун

Ако имате намерение да създавате семейство, мислете с разума си, проверете дали е отпаднала Съдбовната ви забрана, защото когато осъзнаете грешката си ще е късно, а разводът - проблемен.

6 септември
Квадратура Меркурий - Юпитер
Мечтата ви да осъществите ваша голяма цел и да постигнете нещо велико няма как да се превърне в реалност, ако прекалявате с песимизма си, заради собствената си неувереност. Имате много сериозен повод за работа върху себе си.

7 септември
Опозиция Меркурий - Нептун
Аспектът е причина емоцията да е водеща, затова често попадате в губещи ситуации. Не бива да се доверявате сляпо на хора, които не познавате, заради някакво първо впечатление, което ви е привлякло.

8 септември
Квадратура Слънце - Юпитер
От люлката и особено когато тръгнете по своя самостоятелен път очаквате успехи в живота, но те идват при вас постепенно с напредването на годините. Примирете се и не се тревожете, за да не си докарате някой хроничен здравословен проблем заради безпричинни притеснения.

9 септември
Тригон Марс - Сатурн
Започва борбата между прагматизма и реалностите, които може да достигнете. Обичате да се ровите в никому ненужни, често безполезни подробности и детайли, но ако не промените това свое качество и не го върнете в нормалните допустими и възприемани от околните граници, се обричате на неразбиране и самота.

Опозиция Марс - Лилит
Замислете се сериозно доколко е здравословно за вас да приемате, че целта оправдава средствата, дори и ако сте агресивни до физически и душевни страдания.

12 септември
Квадратура Марс - Юпитер
Аспектът между двете войнствени планети, при това в годината на Юпитер предупреждава, че не бива да се опитвате да потушавате емоциите си и гневът си чрез действия, които според вас са израз на смелост, но могат да ви струват здравето или дори живота.

13 септември
Съвпад Меркурий - Венера
Понеже двата знака съвпадат във Везни се опитайте да свирите любимата музика и за вас и за хората, които обичате, за да живеете в обща приятна тоналност. Патите си заради вашето добро сърце и готовност да помогнете. Обичате удобствата и предпочитате да живеете с лекота, без да се натоварват.

14 септември
Пълнолуние в Риби
Сатаната се е скрил в невидимата част от живота, в детайлите на които не обръщате внимание, защото смятате, че не са ви приятни и не си струва да си губите времето с тях. Само с помощта на Създателя можете да се освободите от хората, които тайно и невидимо се домогват до вас, за да ви вредят.

16 септември
Опозиция Меркурий - Хирон
Дори и ако сте общителни и имате дар слово, заради влиянието на този аспект то ще ви липсва. Потънете ли в самота, без да осъзнавате преходността на влиянието, развивайте духовното начало в себе си.

17 септември
Опозиция Венера - Хирон
Изявете вашите истински чувства. Водещи са лицемерието и фалшът. Постоянно създавате отношения на конфронтация и си печелите много врагове, които ви пречат да живеете  и да общувате нормално. Ударите от засегнатите са неочаквани, но причината за тях не може да бъде осъзната от вас, ако сте сред потърпевшите.

21 септември
Квадратура Юпитер - Нептун
Лесно се поддават на чуждо влияние, особено когато нещо ги е впечатлило. Затова и често допускат грешки в отношенията с хората. Съветвам ви да приемете неочакваностите и изненадите, които ви поднася аспекта като щастливо стечение на обстоятелствата и полезния научен урок.

22 септември
Квадратура Меркурий - Сатурн
Няма смисъл да се криете от неудобните реалности, които ви поднася Съдбата. Научете се да ги приемате и промените към добро, а също така е задължително спазването на изискването да държите на дадената дума.

28 септември
Новолуние във Везни
В деня новолунието и в смисъла на равновесието идва мига на истината. Ако се притеснявате от нея е дошъл мига да промените из основи живота си.

Опозиция Марс - Нептун
Искате да живеете богато, а при влиянието на този аспект сте склонни да завиждате на хората, които го постигат с лекота. Вместо да чакате наготово блага, се хванете за работа и ще си ги извоювате.

29 септември
Секстил Луна - Юпитер
Блестите като изключително даровити, интелигентни и честни хора, които успяват да достигнат върха на своята реализация. Всеки около вас ще има подкрепата ви, когато стъпите на стабилна основа.

Секстил Венера - Юпитер
Аспектът обещава щастливи семейни отношения и доста положителни емоции, но за да ги имате трябва да направите сами крачката към тях.