Автор: Светлана Тилкова-Алена

Меркурий е ретрограден във Везни

1 октомври – 18 октомври 2021 г.

Тази ретроградност на Меркурий е причина да сме устремени да въдворяваме ред и хармония в човешките отношения, обсебени от мисълта да творим красота, която далеч не винаги е желана от всички. Мнозина, дори и щастливите в брака с хармонични семейни отношения, да внимават, защото са склонни да фантазират, и не само, на тема колко са неустоими, чаровни, изкусителни и от нищо могат да си докарат семеен проблем. Мнозина са склонни през този период да се възвеличават в извънбрачните си връзки, което товари кар¬мата им и в бъдеще ги обрича на личностни проблеми. А когато дойде мигът за раздяла или изясняване на отношенията, измаменият партньор обичайно използва във вреда на изневерилия на ум или наяве чутата и запомнена хвалебствена информация, независимо дали е измислена или действителна.

Юпитер е ретрограден в Риби
1 октомври – 18 октомври 2021 г.

Повечето хора живеят, обгърнати от малки или големи самозаблуди. Някои дори са се скрили в непроницаем за действителността балон и са го превърнали в удобен и уютен свой свят, в който неразбираемата или проблемна житейска реалност не съществува. Така сами подрязват крилете на своя личностен потенциал. По времето на този градивен аспект всеки е дарен с шанса да се огледа и да се отърси от всички заблуди, с които гради живота си. От всеки един от нас зависи да вярваме на очите, ушите си и на интуицията си и да развием умението да се съхраняваме, за да успеем да изживеем пълноценно дните си.

Сатурн е ретрограден във Водолей
1 октомври – 11 октомври 2021 г.

Колкото и да ви е неприятно да се връщате в мислите и спомените си назад във времето, е нужно да го сторите. Подкрепени от ретроградния Сатурн, всеки без изключение лесно ще открие полезното от миналото, както и съхраненото дълбоко в подсъзнанието знание от предходно прераждане. Желанието ни да вървим само напред и да попиваме новото от времето, в което живеем, е обвързано и с полезните уроци на миналото.

Уран е ретрограден в Телец
1 октомври - 31 октомври 2021 г.

В живота ни по време на тази важна ретроградност е необходимо да настъпи коренна промяна. Тя е много трудна, а за мнозина е дори непосилна на пръв поглед, но задължителна. Успяват тези, които могат да загърбят материалните си стремежи, обсебили съзнанието и мислите им, и да се отдадат на духовното си развитие, да бъдат подвластни на чувствата си, да се грижат за хората, които обичат.

Нептун е ретрограден в Риби
1 октомври - 31 октомври 2021 г.

Ретроградният Нептун в Риби дава възможност да променим начина си на живот. Подтиква към подсъзнателната потребност да се направи поне опит за поправка на сериозните кармични грешки от минали прераждания, за които напомнят или подсказват кармичните срещи в настоящето.

Плутон е ретрограден в Козирог
1 октомври – 6 октомври 2021 г.

Плутон в Козирог разрушава старото и отживяло времето си, налага нов ред, нова организация и структуриране на управлението на държавите и организациите по света. Тази негова ретроградност е събирателна за необходимостта от вече осъзнатите промени и началото на тяхното осъществяване или на действието им, ако вече са внедрени в живота на човечеството. Осъзнатост, че въпреки неверието и съпротивата, дори с агресия, на мнозина, нов, по-добър живот се ражда в руините на старото. Да, по-бавно покълва, препятствията са много, но идва момент, в който набира мощ, избуява и застава непоклатимо на своето място.

Хирон е ретрограден в Овен
1 октомври – 31 октомври 2021 г.

Очаквани са неочакваностите, които ни носи ретроградността на Хирон в огнения знак. Подготвили сме се за тях предишната година и няма да ни е трудно да ги превърнем в положително развитие за нас, за държавите, за планетата. Не бива да забравяме и негативите на Хирон в директното му движение и да притъпяваме навреме агресията, която изпълва душите и сърцата на мнозина. Който потъне във властта на своята агресия и продължи да гази всичко по пътя си към целта, не само че няма да е щастлив, че ще я достигне, но и ще плати висока цена в дълъг период от време заради месец нежелание да си наложи умереност и контролира агресията си, словесна и физическа. Крайната изява на аспекта води дори до осъдителни присъди, включително за отнет живот.

1 октомври
Секстил Слънце - Луна

В деня на импулсивност и проява инат ще е трудно и на амбицията и благотворното влияние на звездите са причината тези хора да осъществявате всичките си желания. Радвате се на обичта на околните, които също ви подкрепят, ако не допуснете противопоставяне и обидни реплики.

Опозиция Луна - Сатурн

Обичайно аспектът подтиква да избягвате тълпите и да не сте сред много хора, дори и ако ги познавате. Днес заради вибрацията на деня, след кратък размисъл, може да подадете очите си през завесата, зад който се криете и да се отворите поне малко за общуване със света.

2 октомври
Опозиция Луна - Юпитер

Вибрацията на деня засилва влиянието на аспекта и е повод да драматизирате всичко, не защото има причина, а защото не само преувеличавате, а и сте заредени с подсъзнателни страхове. Сближите ли се с неподходящи хора, раздялата е или продължителна или невъзможно.

Квадратура Луна - Уран

Тактът и търпението ви вредят, заради склонността ви да се осланяте на нечия протекция и да се обвързвате с хора, които познавате малко. По този начин сами си гарантирате проблемите.

3 октомври
Съвпад Слънце - Марс

Денят на общителност и аспекта като общо влияние са причината да не сте в хармония със себе си и с околните, защото познанствата ви са разнопосочни, а равнопоставеност между емоцията, желанието и разума е невъзможна. Притъпете агресията си, научете се да контролират чувствата и приемат постъпките си.

Куинконс Меркурий - Нептун

Денят от календара позволява познанства, а аспектът е причината да не можете да обрисувате с думи как точно ви се живее. Вечно сте недоволни от начинът си на живот. Не позволявайте на околните да ви мамят и да използуват вашите възможности за собствена изгода, но и престанете да недоволствате, защото дърпате дявола за опашката и превръщате капризите си в причина за неуспехи.

4 октомври
Тригон Слънце - Сатурн

В календарния ден на трудности, но и на рутинна работа, заедно с влиянието на аспекта са причината да сте работохолици, които са наясно, че със собствен труд ще успяват в живота си. Винаги постигате целта си. Никога не се отказвате по средата на пътя, но имате нужда и от почивка и достатъчно сън. В противен случай ще навредите сами на себе си.

6 октомври
Секстил Венера - Плутон

В календарния ден на стабилност и хармония в отношенията и заради аспекта мнозина ще са много чувствителни, чувствени и с развита сексуалност, тласкаща ги към много връзки. Стремежът им към честа смяна на партньора е пречка за сериозните намерения отношенията да завършват с брак.

7 октомври
Тригон Луна - Юпитер

Аспектът ви дарява оптимизъм, ако сте аналитични и разумни съгласно календарния ден, за да крачите уверено в живота и да сте сигурни, че помагате всеки около вас да вземе от него най-доброто. Готови сте да помогнат и да ви окуражат.

8 октомври
Куинконс Слънце - Сатурн

Календарен ден на кармична разплата и аспект, който хармонира с вибрацията приемайте хората такива каквито са. Във ваша полза е да си изградите умението да държите на собственото си достойнство, което лесно могат да сринат, за да ви направят подвластни. Това може да се окаже пагубно за вашата психика.

9 октомври
Опозиция Слънце - Хирон

В календарен ден на агресия аспектът успешно блокира добрите възможности и с лекота създава житейски сривове. За съжаление тези спадове трудно могат да бъдат преодолени бързо и са причина за загуби в личен и в професионален план. Засилва нарцисизма и желанието на индивида да мисли само за себе си, въпреки че успеха отново му бяга.

10 октомври
Съвпад Слънце - Меркурий

Календарния ден на инат и невъзможност да прощавате чуждите успехи, заедно с аспекта са причина за провал, ако сте егонецтрици и вманиачени по отношение на вашите успех, без да осъзнавате, че сте обществени личности и е редно да работите за хората.

11 октомври
Тригон Слънце - Юпитер

Въпреки календарния ден на подчинение, ще са щастливци хората грабнали възможностите на този аспект, защото той ги подпомага в начинанията им и ги зарежда с увереност в себе си. Да не прекаляват със щедростта и добротворството си.

12 октомври
Квадратура Слънце - Плутон

Дори и календарния ден да ви е поднесъл полезни познанства, аспектът е причината бързо изпадате в ярост, когато срещнете хора, готови да ви опонират. Примирете се с факта, че не сте всезнаещи и се смирите, като се научите да уважавате чуждото мнение.

13 октомври
Съвпад Луна - Плутон

Кармичната разплата във вибрацията на календарния ден заедно с влиянието на аспекта предупреждава, че може да си патите от вашето безмерно любопитство. Така няма да задоволите желанието ди и стремежа си да властвате над околните.

14 октомври
Тригон Марс - Юпитер

Заради аспекта и желанието за промени заради календарния ден отказвате да повярвате, че ако оставите нещата на собствен ход, може да се провалите. Ще се справите, ако развиете у себе си прозорливост и чувство за собствено съхранение.

15 октомври
Секстил Венера - Сатурн

Заради влиянието на този аспект сте винаги умерени. Стремите се към нормален и спокоен живот под знака на осъществените си мечти. Непрекъснато сте обградени от хора, на които можете да разчитат. Не допускайте влиянието на календарната вибрация, подтикваща към непочтеност.

16 октомври
Квадратура Марс - Плутон

Въпреки че календарната вибрация ви орисва да сте съгласни с второ място, аспектът е причина да си знаете силата, но не успява да ви принуди към осъзнатост, да не я пускате в действие нито физически, нито с острия си език. Умереност във всичко - това е водещото житейското правило.

17 октомври
Съвпад Уран - Лока Фортуна

Аспектът предупреждава заради вибрация на деня на кармична разплата, да не се отдалечавате от вашето духовно израстване, защото съвпадът с Лока Фортуна ви носи приходи именно заради вашите знания и интелект.

18 октомври
Съппад Марс - Медиум Цели

Тук от една страна, заради егоизма заложен в календарния ден, а от друга заради аспекта, агресията между поколенията води до невъзможност да се постигне равновесие между желанията за професионален избор на младите и настойчивостта на възрастните, да ги тласнат в посока различна от техния избор и от звездните им заложби.

19 октомври
Секстил Нептун - Плутон

Съгласно аспекта и въпреки инатливия календарен ден периодично трябва правите преоценка на действията. Така ще избегнете грешките и няма да товарите с негативи кармата си.

23 октомври
Куинконс Слънце - Луна

Календарният ден е причина да се изживявате като невинни, а аспекта напомня, че не е зле да сте по-гъвкави и в емоциите и в колегиалните взаимоотношения на работното си място. В противен случай сами ще си творите конфликтите и провалите и никой няма да ви е виновен. Нагърбвате се с много ангажименти. В желанието си да блеснете ще направите тялото си неспособно да ви се подчинява.

24 октомври
Опозиция Луна - Венера

Въпреки календарния ден на стабилност, аспектът е причината трудно да общувате с хората, защото винаги се стремите да търсите качества и уникалност, каквато може да не притежават и пак да са стойностни хора. Не успеете ли да намерите своя идеал потъвате в разочарования, за които не съществува причина.

25 октомври
Куинконс Луна - Уран

Аспектът предупреждава заедно с календарния ден на анализ и осъзнатост, че избухливото ви поведение не е най-добрият начин за решаване на проблемите ви. Спокойствие и уравновесеност са лекарството, за да бъде живота ви по-лесен.

Квадратура Уран - Лока Фортуна

Календарния ден, обвързан с духовното израствате ще е в пълно противоречие на аспекта, където интелектуалните стремежи ще са във война с материалните, а компромисът не съществува и победител в борбата също не е отреден.

26 октомври
Квардаратура Луна - Хирон

Дали календарния ден на кармична разплата, заедно с влиянието на аспекта, ще се окажат възможност да разрешите спора в самите себе си? Или ще сте добри професионалисти, или ще се проваляте, защото сте прекалено отдадени в полза на хората, златната среда тук е невъзможна.

27 октомври
Опозиция Нептун - Лока Фортуна

Агресията заложена в календарния ден е причина за невъзможност да се печелят пари и да бъдат съхранени, което води до постоянни разногласия в семействата в бизнеса и до невъзможност да спокоен живот.

28 октомври
Куинконс Юпитер - Нептун

Заради аспекта, но подкрепен и от календарния ден имате склонност да се самозаблуждавате и надценявате своите възможности , затова когато решите да постигате нещо голямо мислете с разума си. Преценете в детайли с кого да го осъществите.

31 октомври
Съвпад Лока Фортуна - Медиум цели

Отличен съвпад, въпреки календарния ден на трудности до изнемога, защото гарантира работа в хармония с мечтите и желанията на хората и приходи които ще им гарантират спокойствие в идните години.