Автор: Светлана Тилкова-Алена

14 октомври– 31 октомври 2020 г.
Меркурий е ретрограден в Скорпион

Дори и по-студените и резервирани в поведението си хора се изявяват като страстни и магнетични личности, които ви грабват от пръв поглед. Могат да бъдат идеалните събеседници и да имат запомнящи се изяви в областта на журналистиката. Аспектът тласка към бързо създаване на отношения и тяхното задълбочаване, но има и изразен негатив – професионалните и лични отношения изживяват сериозни кризи заради прекалено хапливия език към който тласка тази ретроградност на Меркурий.

1 октомври - 31 октомври 2020.
Марс е ретрограден в Овен

Заради липсата на умение за реална преценка в минал живот,  в настоящия  трябва да развиете закърнялото си качество, ако не искате да живеете самотни, защото приемате всички само с отрицателните им черти, а във властта на този аспект черните краски са засилени и са способни да доведат до криза в отношенията.

1 октомври – 31 октомври 2020 г
Уран е ретрограден в Телец

Време е за коренна промяна в живота. Тя е много трудна, дори непосилна сякаш за всички хора и най-вече за родените с Уран в Телец, но е задължителна и полезна. Планетата ни налага да потиснем материалните си стремежи и да се отдадем на духовното си развитие,  да бъдем подвластни на чувствата си и да се грижим за хората, които обичаме.

1 октомври - 31 октомври 2020.
Нептун е ретрограден в Риби

Аспектът събужда спомените в подсъзнанието, които, въпреки че няма да стигнат до съзнанието, ще помогнат на мнозина сами да изчистят сериозните си кармични грешки от минал живот и да облекчат своята настояща и бъдеща карма.

1 октомври – 4 октомври 2020 г.
Плутон е ретрограден в Козирог

Лишени от такт, търпение и коректност за този период, мнозина и най-вече родените с аспекта ще са готови на всичко, за да заемат мечтаната професионална позиция, дори с цената на нечие нещастие или провал. Не утежнявайте кармата си, защото от този товар няма лесно да се освободите. Търсете своето място. Чуждото е вредно за вас, но го осъзнавате, когато вратата към страданието е вече отворена, късно е за поправяне на грешките и е дошло време за разплата.

1 октомври - 31 октомври 2020
Хирон е ретрограден в Овен

Засилва амбициите, но пречупени и през агресия в думи и дела, която трябва да бъде потисната. Който успее да го стори, ще преживее по-малко неприятни неочакваности. Който потъне във властта на агресията си, словесна и физическа, и продължи да гази всичко по пътя си към целта, не само че няма да се радва да я достигне, но и ще плати висока цена в дълъг период от време. Крайната изява на аспекта води дори до осъдителни присъди.

2 октомври
Пълнолуние в Овен

Не забравяйте, че когато давате нещо, не бива да искате друго в замяна или да очаквате на всяка цена да получите.

2 октомври
Квадратура Луна - Юпитер

Не се доверявайте на милите и ласкателни слова. не позволявайте вашата наивност да ви остави без средства за препитание.

3 октомври
Квадратура Луна - Плутон

Не умеете да криете своите чувства, без значение дали са положителни или отрицателни. Ако сте самотници в живота, такъв е  личният ви избор, защото сте потиснати от неумението ви неумение да общувате и  нетолерантността ви по отношение на околните. Промяната във вас е задължителна.

Тригон Луна - Венера

При влиянието на този аспект не ви липсва състрадателност, и дори и хората, които не показват чувствата си, потъват веднага в проблемите на околните. Добри слушатели сте. Ако имате желание да помагате, сторете го до безопасни за вас граници.

4 октомври
Съвпад Луна - Хирон

Можете да развивате не само интелекта, но и интуицията си, особено при лунните фази. Докато при намаляваща Луна сте склонни към депресия, при нарастваща жизнените ви сили са ниво и успехите ви са гарантирани. Помнете, че въпреки доказания факт как емоциите се променят в зависимост от фазата на Луната,  Хирон ги превръща в неочаквани и крайни.

7 октомври
Опозиция Меркурий - Уран

И най-смелите между вас при този аспект са притеснителни и неуверени, трудно успяващи да налучкат вярната посока. Житейското ви неумение може да доведе до проблеми с нервната система и психиката.  

Квадратура Луна - Нептун

Отново предупреждение да не проваляте сами живота си, защото сте избрали винаги да сте в услуга на някого и не насочвате усилията си в полза на самите себе си.

8 октомври
Секстил Луна - Марс

Характерното за мнозина е ще се изявят като пробивни, решителни и много смели хора, които умеят с лекота да постигат целите си и знаят как да вземат от живота онова, което им е необходимо.  

9 октомври
Квадратура Луна - Хирон

Желаете да работите, да творите, но ако може да комбинирате така задълженията си, че да сте полезни на околните. И все пак внимавайте, защото и непоисканото добро и липсата на оценка за помощта ви и злобата, че сте подали ръка разболяват.

10 октомври
Квадратура Слънце - Луна

Ако срещате твърде много спънки по пътя към целите си, не бива да се отчайвате и отказвате. Имате сили да се справите и да намерите вярното място в живота си, да бъдете прозорливи, предпазливи и упорити, като се пазите най-вече от хора искащи да ви навредят.

12 октомври
Секстил Юпитер - Сатурн

Заради аспекта не е изключено духовните ви стремежи да се окажат в противоречие с материалните ви желания. А ако се отдадете само на материалната си същност, рискувате да не бъдете щастливи в емоционален план.

14 октомври
Опозиция Слънце - Марс

Не сте склонни да търпите загуби. Искате винаги да сте най-уважаваните и задължително първото място  да е запазено  само и единствено за вас. В никакъв случай не искате да признаете първенството на другите. Не се занимавайте с интриги, за да постигнете победата си.

15 октомври
Квадратура Слънце-Плутон

Бързо изпадате в ярост, когато срещнете хора, готови да ви опонират. Примирете се с факта, че не сте всезнаещи и се смирете, като се научите да уважавате чуждото мнение.

16 октомври
Новолуние във Везни

Ако някой около вас или вие самите не спазва правилата и се стига да пропиляно време и провалени планове и проекти, не е задължително да търсите компромиса, който не винаги е възможен.

18 октомври
Секстил Луна - Юпитер

Изключително даровитите, интелигентните и честните, които успяват да достигнат върха на своята реализация с готовност ще даряват подкрепата си, когато стъпят на стабилна основа.

Секстил Луна - Плутон

Вечно сте устремени към търсене на нови знания. Вие сте перфектни събеседници, които помагат и на депресираните неудачници да забравят грижите си и да видят светлата страна на живота.

19 октомври
Квадратура Марс - Юпитер

Не трябва да се опитвате да потушите емоциите си и гневът си чрез действия, които според вас са израз на смелост, но да не избегнете и физическо насилие.

21 октомври
Лилит преминава в Телец

Не допускайте да ви обземе желание да грабите и парите на околните. помнете, че в годината на Уран оборотите на кармата се въртят с по-бързи обороти и не допускайте да ви споходи Съдбовно наказание и кармична мъст.

23 октомври
Опозиция Слънце - Лилит

Каквито и планове да кроите за този ден и докато Лилит е в Телец, те ще се осъществят в далечното бъдеще. И не забравяйте, че за някои цели са необходими похватите на дипломацията.

Съвпад Луна - Плутон

Вашето досадно любопитство дразни околните и ви печели врагове. Предразполагайте ги те самите да споделят това, което ви интересува.

25 октомври
Съвпад Слънце -Меркурий

Ако осъзнаете, че не бива да сте заети само с вашето  собствено его и и го надмогнете, ще бъдете полезни на хората, с които живеете или на обществото.

27 октомври
Опозиция Меркурий - Лилит

Време е да хвърлите картите на масата и да заявите точно какво искате, какво очаквате и с какво не сте съгласни.

28 октомври
Луната преминава в Овен

Гоните върхове в дните си, но сте притеснени, че може да бъдете ограничени въпреки вроденото ви нежелание да се подчинявате. Решите ли, че искате да постигнете нещо, очаквате незабавната му реализация. Въоръжете се с търпение и ще успявате да сбъдвате мечтите си.

Венера преминава във Везни

Съвсем на мястото си е Венера във Везни - на своя трон. Ще сте впечатляващо интелигентни, много чувствителни и изтънчени. Не бива да пренебрегвате правилната оценка на хората, преди да ги допуснете до себе си.

31 октомври
Пълнолуние в Телец

Има неща в живота, които няма как да бъдат променени. Ето защо ви съветвам да не чакате чудеса, дори ако съберете сили да сте първопроходниците по пътя към нови победи.