Автор: Светлана Тилкова-Алена

Уран е ретрограден в Телец
1 ноември – 30 ноември 2021 г.
В живота ни по време на тази важна ретроградност е необходимо да настъпи коренна промяна. Тя е много трудна, а за мнозина е дори непосилна на пръв поглед, но задължителна. Успяват тези, които могат да загърбят материалните си стремежи, обсебили съзнанието и мислите им, и да се отдадат на духовното си развитие, да бъдат подвластни на чувствата си, да се грижат за хората, които обичат.

Нептун е ретрограден в Риби
1 ноември – 30 ноември 2021 г.
Ретроградният Нептун в Риби дава възможност да променим начина си на живот. Подтиква към подсъзнателната потребност да се направи поне опит за поправка на сериозните кармични грешки от минали прераждания, за които напомнят или подсказват кармичните срещи в настоящето.

Хирон е ретрограден в Овен
1 ноември – 30 ноември 2021 г.
Очаквани са неочакваностите, които ни носи ретроградността на Хирон в огнения знак. Подготвили сме се за тях предишната година и няма да ни е трудно да ги превърнем в положително развитие за нас, за държавите, за планетата. Не бива да забравяме и негативите на Хирон в директното му движение и да притъпяваме навреме агресията, която изпълва душите и сърцата на мнозина. Който потъне във властта на своята агресия и продължи да гази всичко по пътя си към целта, не само че няма да е щастлив, че ще я достигне, но и ще плати висока цена в дълъг период от време заради няколкото месеца нежелание да си наложи умереност и контролира агресията си, словесна и физическа. Крайната изява на аспекта води дори до осъдителни присъди, включително за отнет живот.

1 ноември
Квадратура Слънце - Сатурн
Аспектът изявен в ден на ново начало, но и на прибързаност може да доведе до медуличностни конфликти, избликнали заради завист у някого заради чуждите успехи, която трудно може да се притъпи. Не бива да сте доверявате на непроверена информация.
Квадратура Луна - Венера
Не само че вибрацията на деня засилва желанието ви да сте бързи в решенията и действията си. Обичате удоволствията но внимавайте и не прахосвайте парите си напразно.

2 ноември
Тригон Луна - Сатурн
Вибрацията да деня е причината да сте мудни и да не успявате с бързите и навременни реакция. Както се справяте с всичките си задачи, така може де си създадете неприятели, ако не позволите да ви помогнат заради егото ви, този път във ваша вреда.

Секстил Меркурий - Венера
Много обичат да се веселят и правят всичко възможно да го осъществят сред компанията на добри приятели, но обзелата ви меланхолия няма да е в хармония с желанията ви, особено ако решите да помагате кам, където не го заслужават.
3 ноември
Съвпад Луна - Меркурий
Дарени сте с интелект, интуиция и умение да общувате с околните. Винаги успявате да разберете хората около себе си и ситуацията, в която се намирате, но вибрация на деня може да ви изненада с неподходящо обкръжение. Жадни сте за знания. Правите всичко възможно да ги получавате. По правило търсите духовното партньорство.

Квадратура Марс - Сатурн
Ако, въпреки общителната вибрация на деня успеете да култивират у себе си спокойствие и надделее разума, живота ви ще върви в своя естествен ход. Не го ли направят сами рушите съдбата си.

4 ноември
Опозиция Слънце - Уран
От вас зависи в деня на рутина и търпение да си помислите защо сте в групата на "несериозните и безотговорните". Ако не промените качествата си, породили тези причини, ще патите заради човешкото недоверие дълги години.

Съвпад Луна - Марс
В деня на трудности и на кармична разплата, особено ако е и лична вибрация на хора сред вас, не бива се мислите за единствените компетентни капацитети във вашата сфера и не само, за да не се окажете самотни и без ничия подкрепа, заради собственото ви поведение.
5 ноември
Тригон Луна - Нептун
От една страна вибрацията на деня и аспекта ви позволяват да промените плановете си и да осъществите намеренията си, свързани с желание да помагате на обществото. От друга страна бъдете внимателни, за да не се окаже, че сте надхвърлили силите и уменията си и се нуждаете от лечение.

6 ноември
Секстил Луна - Сатурн
Стабилното ви отношение към всичко заради вибрацията на деня не допуска да бъдете използвани. От вас зависи да сте винаги в златната среда.
7 ноември
Секстил Венера - Марс
Аспектът, комбиниран с вибрацията деня на духовно израстване, помага да справяте се с всичко в живота си. Съдбата е благосклонна към вас и в личен и в професионален план. Възползвайте се.

Съвпад Меркурий - Марс
Денят е на интелектуално израстване и самоанализ, но ви помага и да се сработвате със средата,в която попадате, защото не ви липсва дар слово и остроумие. Достатъчно енергични сте, за да успявате в начинанията си. Не бъдете прибързани в действията си и не изливайте безпричинно гневът си.

8 ноември
Квадратура Луна - Хирон
В календарния ден на кармична разплата и материални стремежи от една страна аспекта ви подтиква да работите в полза на хората, но от друга – да работите само за себе си. Ако не намерите златната среда, трудно можете да постигате целите си, заради противопоставянето във вас самите и възможност да вземете решение кое е по-важното – саможертва с цената на безпаричие или саможертва, но когато сте стъпили на стабилна финансова основа вие самите.

9 ноември
Секстил Нептун - Плутон
Заради агресивната календарна вибрация е в полза на всички да правите правите преоценка на действията, особено ако сте се изхвърлили с безпричинна критика и сте засегнали някого. Така ще избегнат грешките, които вече са допуснали към хората, които са ви се доверили.

10 ноември
Квадратура Меркурий - Сатурн
Амбициозната и импулсивна календарна вибрация е причина дори и да не сте устремени към големи успехи, да се криете и да кретате сред по-посредствените групи от хора може да се появи полезно разчупване на мисленето ви и да започнете да изявявате качествата си и вашата индивидуалност.

11 ноември
Опозиция Меркурий -Уран
И заради календарния ден и заради аспекта ще сте притеснителни и неуверени, ще се лутате, но пак може да не намерите вярната посока. Житейското ви неумение може да доведе до проблеми с нервната система и психиката. За да не се объркат е добре да започнат нова задача след като са приключили със старата.

12 ноември
Опозиция Марс - Уран
Дори и общителната календарна вибрация няма да помогне заради аспекта на тези от вас, които предпочитат да са неудачници и от нищо могат да си навлекат проблеми. Да внимавате с думите си и да не критикувате, да не наранявате без причина е начина да притъпите влиянието на аспекта.

13 ноември
Квадратура Сатурн - Уран
Календарния ден на кармична разплата не пречи заради аспекта да градите кариера във всички области на обществения живот, но ще се чувствате на мястото си, ако се занимавате с духовното и интелектуално развитие на човечеството, стига да сте избрали това поприще и да не сте досадни с опита да наложите знанията си..

Куинконс Юпитер - Плутон
Календарната вибрация 13 и аспекта изискват но и помагат да се научите да се приемате такива, каквито сте. Този най-важен за вас, особено ако е все още ненаучен урок блокира шансовете ви за успехи и издигане в обществото. Само когато приемете себе си такива каквито сте ще намерите своето място и признанието от страна на околните.

15 ноември
Тригон Венера - Уран
Въпреки календарната вибрация налагаща изискване за почтеност, аспекта помага за вас да няма пречки да се чувстват добре във всякаква среда, заради бързата си приспособимост. Венера ви създава емоцията в интимните отношения, но при интелектуално и духовно несходство са възможни няколко брака.

24 ноември
Съвпад Слънце - Меркурий
Устремената към материална стабилност календарна вибрация не помага да аспекта, даряващ крайно двойнствена същност на тези, които попадат в негова власт. Променете себе си, притъпете егото си и осъзнайте вашите обществени задължения като обществени личности.