Автор: Светлана Тилкова-Алена

Меркурий е ретрограден в Скорпион на 1- 3 ноември 2020 г., 19.50 ч.

Дори и по-студените и резервирани в поведението си хора се изявяват като страстни и магнетични личности, които ви грабват от пръв поглед. Могат да бъдат идеалните събеседници и да имат запомнящи се изяви в областта на журналистиката. Аспектът тласка към бързо създаване на отношения и тяхното задълбочаване, но има и изразен негатив – професионалните и лични отношения изживяват сериозни кризи заради прекалено хапливия език към който тласка тази ретроградност на Меркурий.

Марс е ретрограден в Овен  от 1 ноември до 14 ноември 2020 г

Заради липсата на умение за реална преценка в минал живот,  хората, родени с този аспект в настоящия  трябва да развият закърнялото си качество, ако не искат да живеят самотни, защото приемат всички само с отрицателните им черти, а във властта на този аспект черните краски са засилени и са способни да доведат до криза в отношенията.

Уран е ретрограден в Телец от 1 ноември до 31 ноември 2020.

Време е за коренна промяна в живота. Тя е много трудна, дори непосилна на пръв поглед, за всички хора, но най-вече за родените с Уран в Телец, но е задължителна и полезна. Планетата ни налага да потиснем материалните си стремежи и да се отдадем на духовното си развитие,  да бъдем подвластни на чувствата си и да се грижим за хората, които обичаме.

Нептун е ретрограден в Риби  от 1 ноември до 29 ноември 2020 г.

Аспектът събужда спомените в подсъзнанието, които въпреки че няма да стигнат до съзнанието ще помогнат на мнозина сами да изчистят сериозните си кармични грешки от минал живот и облекчат своята настояща и бъдеща карма.

Хирон е ретрограден в Овен в 1 ноември – 3- ноември 2020 година.

Засилва амбициите, но пречупени и през агресия. На всяка цена агресията в думи и дела трябва да бъде потисната. Който успее да го стори ще преживее по-малко неприятни неочакваности. Който потъне във властта на агресията си и продължи да гази всичко по пътя си към целта, не само че няма да се радва да я достигне, но и ще плати висока цена в дълъг период от време заради няколкото месеца нежелание да си наложи умереност и контролира агресията си, словесна и физическа. Крайната изява на аспекта води дори до присъди.

1 ноември
Квадратура Меркурий-Сатурн

Сега е времето да осъзнаете доколко сте склонни да се поддавате на влияния или на страничен натиск, за да не ви изхвърлят от стола, на който седите. Въпреки противопоставянето е във ваша полза да говорите, да изясните проблемните ситуации или отношения, да изчистите и най-малките сенки, за да да продължите спокойно работата и движението по избрания от нас житейски път.

2 ноември
Луната е в Телец

Време е да разберете, че има ситуации, които не търпят промяна, защото важи и за характерите на хората, с които искате или вече сте се обвързали. Бъдете гъвкави и не изневерявайте на вашите принципи. Пазете се от упорити хора, които искат да са ваши приятели, за да не се окажат предатели.

3 ноември
Тригон Луна - Венера

Бъдете умерени в желанието да дарявате помощ и полезност, без да са ви помолили, защото страданието, през което ще преминавате, ако се поддадете на желанието де подадете ръка може да се превърне в нелечимо хронично заболяване.

4 ноември
Съвпад Луна - Лунен възел

Този аспект ви позволява, дори и да сте се отказали завинаги след неуспешните разговори, да направите поредния опит и да претворите кармата със своите родители в положителна или поне в неутрална. Равновесието в кармичните отношения е важно за вашето бъдеще.

5 ноември
Квадратура Луна - Хирон

Ако заради аспекта сте изкушени да работите в полза на обществото, но не сте убедени, че ще имате сили да проемете предизвикателствата, с които ще се сблъскате, по-добре се откажете и се заемете с духовното си и интелектуално израстване, за да усетите доволство от себе си и постиженията си.

6 ноември
Отново квадратура Меркурий - Сатурн

Каквото и да правите или да говорите, трябва да е основано на факти, а не на непроверена информация, защото това би ви злепоставило. Ако бъдете приети в нова среда, приемемете този факт като одобрение за вас самите, а не заради симпатиите на някого.

Опозиция Луна - Венера

На бива да сте максималисти, когато избирате партньорства - делови или лични, защото желанието да намерите най-добрите и носещи ви бъдещи ползи, може да се окаже несъвместимо с реалностите, в които битувате и вместо спокойствие да ви донесе разочарования.

Опозиция Луна - Юпитер

Ако позволите на непознати хора да обсебят мислите ви с чара си, приемете че вървите към собствения си провал. По-добре изживейте периоди на самота, вместо заради влиянието на аспекта да сте постоянно и без причина оплакващи се страдалци, които не успяват да открият мястото си в живота.

7 ноември
Тригон Слънце - Хирон

Привидно постигате всичките си цели с лекота, желани сте във всяка компания, но в невидимата част от влиянието на аспекта сте хора, които се раздавате, в очакване да получавате, въпреки че не всички са искрени. Отдалечете лицемерните и ласкаещи ви приятели и колеги, за да не страдати точно когато сте на върха на успеха.

8 ноември
Секстил Луна - Венера

От вас зависи да сте щастливи с хората от вашето обкръжение, да творите, да сте в постоянно търсене на Светлината, но се пазете да се окажете използвани, заради завистници, които сте допуснали до себе си.

9 ноември
Опозиция Марс - Венера

Аспектът от една страна ви превръща в чувствени хора, с изразена сексуалност, но от друга буди във вас притесненията, че може да бъдете придадени от интимната си половинка. По-добре забравете този тормоз, за да не се окажете самотни а животът ви непълноценен.

10 ноември
Меркурий е в Скорпион

Това положение на Меркурий ви подтиква да сте дейни, но и да прикриване истинските си чувства, а по този начин може да си спечелите неприятели. Внимавайте и не забравяйте, че може да сте обичани само там, където сте желани.

12 ноември
Съвпад Юпитер - Плутон

Старанието ви да постигнете върхове в живота и кариерата си ще бъде увенчано с успех, ако приемате спокойно неуспехите, които са неизбежна част от пътя към успеха.

15 ноември
Новолуние в Скорпион

Емоциите са водещи при вас в деня на новолунието, но имате възможност да осъзнаете, че общуването ви хора, на които държите е обвързано и със строго пазени тайни. Можете да ги споделите, но само ако няма да нараните някого. Не бива да прикривате чувствата си, не бива и да залитате в крайни емоции. Златната среда ви дарява желаните победи.

Квадратура Венера - Плутон

Идеалът на партньор, който търсите, не винаги е гаранция за семейно щастие. По-добре да не покрива изискванията ви за определени качества, но да ви дарява любовта и верността си.

16 ноември
Квадратура Венера - Юпитер

Ако сте срещнали половинката си, имате сериозна връзка или сте създали семейство, не бива да се впускате в изневери, подтикнати от моментни чувства, защото последиците за вас са страдания в самота.

17 ноември
Опозиция Меркурий - Уран

Ако парите идват с лекота при вас, значи сте поели в правилната посока или сте се установили там, където ви е отредено да бъдете щастливи. Не бива да се разпилявате в много задачи, за да не си създадете здравословни проблеми.

19 ноември
Квадратура Венера - Сатурн

Ако мечтаете да създадете семейство, но все не срещате подходящия партньор, приемете, че времето за тази среща не е настъпило.

21 ноември
Венера е в Скорпион

За да сте щастливи в любовта и брака, е време за трансформация, която позволява да казвате без притеснения истината и да не очаквате непременно да бъдете мамени. колкото по-дълбоки са промените във вас самите, толкова по-бързо ще ги осъзнаете в своето обкръжение. Дали са свързани със стабилизиране на отношенията или на техния разпад все са във ваша полза.

24 ноември
Опозиция Венера - Лилит

Аспектът ви повлиява така, че дори и това, което не сте приемали до момента става приемливо. Време е да развиете усета си за висшето изкуство на Създателя и да не търсите причини за недоволство заради стаени лоши спомени, които, въпреки че ни напомнят за себе си, отдавна са заличени. Важно е във всичко да влагате любов!

Тригон Меркурий - Нептун

Стремежът да сте във вихъра на новото и непознатото, да сте сред първенците, които откриват интересни неща на планетата Земя, е причината да се разпилявате в различни професонални сфери, но липсата на концентрация бави сбъдването на вашите мечти.

25 ноември
Съвпад Луна - Хирон

Зависими сте от лунните фази, в случая Луната е нарастваща до края на месеца,  затова и емоциите ви са променливи, а Хирон ги превръща в неочаквани и крайни.

26 ноември
Съвпад Луна - Марс

Подтикът да сте агресивни и нападателни не работи във ваша полза. Вместо да отстоявате мнението си на всяка цена и без оглед на средствата, вместо да атакувате и нападате първи, за да не атакуват вас самите, изправете се и говорете, докажете правотата и знанията си. Умереността ви носи успех.

27 ноември
Секстил Меркурий - Плутон

За да ви приемат като добри приятели, не бива постоянно да търсите и изтъквате недостатъците на хората, около вас, а вие трудно се откъсвате от вашия навик, особено при влиянието на този аспект.

29 ноември
Секстил Меркурий - Юпитер

Учете, развивайте се, търсете мястото си под слънцето, с подходящите дами и без нереални мечти и фантазии. Чуждото мнение, ако е градивно ви води напред, но е важна правилната преценка защото може да води към разруха.

30 ноември
Пълнолуние в Близнаци

Общителност, желание за познанства, стремеж към нови знания, но и напомняне, че желанието всичко да знаете не винаги е най-умното решение и най-полезният стремеж за вас.

Опозиция Луна - Слънце

Ако до този момент все не успявате да се сработите със средата си, ако се чувствате различни и отхвърлени, причината е във ваша чувствителност и невъзможност да разграничите полезното от вредното, градивното от разрушителното.