Меркурий е ретрограден в Скорпион в периода 01.11.2019 - 20.11.2019

Всички, които имат скрити и неизявени таланти да омайват сега имат богата възможност да изява не само на своето сладкодумие, а и да докажат, че са страстни и магнетични хора, които  грабват околните от пръв поглед. Тези, които не са го сторили доказват, че са идеалните събеседници и имат възможност да се изявяват в областта на журналистиката.

Уран е ретрограден в Телец в периода 01.11.2019 - 30.11.2019

Настъпил е отново миг, в който в живота на хората, подвластни  на влиянието на аспекта,  е необходимо да настъпи коренна промяна - дълго забавяна умишлено, от страх, заради невъзможност да повярват в себе си. Тя е много трудна за тях, дори непосилна на пръв поглед, но задължителна. От тях се иска да забравят чисто материалните си стремежи, естествено без да се лишават от средства за препитание и спокоен живот, защото никой не им ги отнема,  но да се отдадат на духовното си развитие,  да бъдат подвластни на чувствата си и да се грижат за всички, които обичат, без да очакват грижа само за себе си.

Нептун е ретрограден в Риби в периода 01.11.2019 - 27.11.2019

Аспектът се отнася за отделни хора или групи, които са натрупали негативна карма, дори и такава, която води до желание за кармична мъст от тяхна страна, но които са се осъзнали или заради подсъзнателните си спомени сами са предпочели точно този свой начин на живот, не лек и дори на моменти непосилно труден, за да изчистят сериозните си кармични грешки от минал живот.

Хирон е ретрограден в Овен в периода 01.11.2019 - 31.11.2019

Няма как да не обърнем внимание на тази ретроградност, заради факта, че всичко, свързано с неочакваностите, които ни носи Хирон с присъствието си в Овен, при вглеждане в себе си можем да претворим лесно или пък по-трудно, но отново успешно, в ползи за нас самите. Вместо притесненията от това, което може да се случи или невъзможността да съобразим бъдещето и нашите очаквания ние сме в състояние да управляваме Съдбата си и да вземе само най-доброто, което ни носи полза, но и да я отдаваме на обществото и на хората около нас.

1 ноември
Квадратура Луна - Хирон

В този ден е във ваша полза да бъдете внимателни, защото стремежът за творчество е в непрекъсната борба с желанието да са полезни на околните. Трудно ви е да отказвате поисканата услуга с подобна добродушна мекушавост. В състояние сте сами да изпълните живота си с неприятности и неудовлетворение. Обикновено взима връх желанието да се жертват за обществото и жалещите се негови представители, но в един момент осъзнавате, че саможертвата ви е обвързана с непоискано добро, затова малцина подават ръка на вас самите.

2 ноември
Съвпад Луна - Сатурн

За да успявате и да се чувствате свободни с право на личен избор, е необходимо да разчупите бариерите, които сами сте си поставили и ежедневно си поставяте, като си налагате забрани, заради криворазбрани морални и кармични закони и правила. Да премахнете своите страхове и колебания, изградени в ранните ви години. Да забравите и хилядите забрани, които са ви налагани както и песимизма, чрез който си внушавате обреченост в личния живот и в професионалната си реализация. Можете го, направете крачката сега!

5 ноември
Квадратура Марс - Плутон

От вас зависи да не воювате агресивно и с цената на физическа разправа, а да си наложите търпение, такт и дипломатично поведение, ако искате успеха да е с вас. Знаете си силата и не бива да я пускате в действие нито физически, нито с острия си език. Умереност във всичко е житейското  правило, наложено от аспекта.

8 ноември
Секстил Слънце - Сатурн

Ако нямаме яснота какво искаме и как можем да го постигнем и сме подвластни на чувствата  в действията си можем да станем причина за конфликт. От една страна можете да разчитате на подкрепа от страна на близките и приятелите си. От друга не забравяйте предупреждението, че може да си патите от прекалено отдаване в полза на околните. Не забравяйте, че трябва да се грижите и за своите потребности.

Тригон Меркурий - Лилит

Ако на повърхността изплуват неприятни спомени или стари ваши некоректни действия, все още имате възможност да неутрализирате аспекта, като победите вътрешните страхове, подтикващи към действия привидно във ваша защита, но във ваша вреда.

9 ноември
Секстил Сатурн - Нептун

Необичайните ви занимания могат да доведат до проблеми в отношенията с хората и до пречки в познанствата и общуването, защото не успяват да разберат това, което правите или онова, от което се интересувате, но то е далеч от техните интереси, но ви не се отказват дори и в името на добрите отношения.

10 ноември
Секстил Меркурий – Плутон

Мечтаете да намерите вашата среда, където ще сте желани и приятели, разбиращи и разбрани, но това може да се случи, ако успеете да проявите търпение и да си затворите очите пред недостатъците на другите, да си спомните, че и вие имате такива и да се научите да виждате положителните им качества и да ги цените.

11 ноември
Съвпад Меркурий – Слънце

Постарайте се да не си създавате погрешни представи за реалностите около вас, само защото притежавате крайно  двойнствена същност. Често се самозабравяте, заети със своето собствено его и не успявате да го надмогнете, а само така можете да сте полезни на себе си и на обществото. Ако заедно с устрема да осъществявате личните си интереси, съумеете да промените себе си ще  изявите скритите си заложби.

12 ноември
Пълнолуние в Телец

Откажете се от упорството да гоните личните си цели за времето, в което ви повлиява аспекта и ще получите помощ от хора, на които не сте разчитали, но те са оценили ваши качества и са решили да ви помогнат.

14 ноември
Квадратура Венера - Нептун

От всички вас се изисква да сте честни и коректни, а понякога е нужно само едно - да се вгледате в себе си и промените някои от вижданията си за света и отношенията между хората. Така ще си спестите проблемите и прибягването до утеха в алкохола и опиатите. Не бива да се поддавате на емоциите си.

19 ноември
Квадратура Венера - Лилит

Заради този аспект ще чувате от небосвода фанфарите на победите, които ви подтикват да направите нещо ново, защото Вселената ви обещава успех. Въпреки желанието ви да направите този скок, дори и рискован, преценете приоритетите си и не се разпилявайте.

Марс в Скорпион

С този преход ще съумеете да оцените поведението си от изминалата седмица, вашите такт и дипломатичност, с които сте подхождали при разговори, позволили ви сега да жънете заслужената богата реколта.

24 ноември
Опозиция Марс - Уран

Пазете се от грешки, които предизвиквате сами, защото рискувате да се лишите от успехите си. От нищо си навличате проблеми. Почти винаги говорите преди да размисляте. Да не говорим за другата крайност, заради която инатливо спорите до степен да понасяте физическа болка  заради нечие отмъщение породено от  проявената непредпазливост от ваша страна.

Съвпад Венера - Юпитер

Ще се изявявате като  сърдечни хора, щедри, готови да помогнете, поради което винаги сте обградени с приятели. Ако сте семейни или ще създавате семейство, сте идеалните брачни  партньори. В работата сте желани служители и приятели. Успехите и признанието винаги ви съпътстват особено заради вашата толерантност към хората, дори и когато ви се противопоставят в годината на Юпитер.

26 ноември
Новолуние в Стрелец

Не правете непоискано добро или просто добрини, защото смятате, че така сте полезни на хората. Не пропускайте доказания факт, че това, което е добро за вас или според вас, може да донесе проблеми и неволи на друг човек.

27 ноември
Квадратура Венера - Хирон

При влиянието на този аспект обичта се бори с ревността, а стремежът ви да имате много обожатели - с желанието за вярност към партньора ви. Възможно е неочаквано решение за развод и преди да са подадени документите ново събиране с все същия партньор, докато решите какво искате от живота. Накрая се оказвате на първоначалната си позиция и горчиво ще съжалявате за пропуснатите дни, месеци и  години.

28 ноември
Тригон Венера - Уран

Чувствате се добре във всякаква среда, заради бързата си приспособимост. Венера ви създава приятни емоции в интимните отношения. Пазете семейството си, ако сте щастливи.

Тригон Меркурий - Нептун

Следвате уверено пътя си и сбъдвате мечтите си, дори и да се струват детински на околните. Важното е, че вие се чувствате щастливи.

30 ноември
Секстил Меркурий - Сатурн

Аспектът ви помага както добре да анализирате, също така да критикуват, но не прекалявайте, особено ако критиката ви не е градивна. Добре ще е ако успеят да развият таланта си да анализирате в в полза на обществото.