Автор: Светлана Тилкова-Алена

Праз март сме освободени от ретроградното движение на планетите. Въпреки това месецът налага своите изисквания. Прибързаните действия, безотговорността и липсата на честност и коректност у мнозина води до кармична разплата за тях, но ако са управляващи и за България.

1 март 2021
Куинконс Слънце - Луна

Печелите, ако сте по-гъвкави и в емоциите и в колегиалните взаимоотношения на работното си място. В противен случай сами ще си творите конфликтите и провалите и никой няма да ви е виновен. Нагърбвате се с много ангажименти. В желанието си да блеснете ще направите тялото си неспособно да ви се подчинява.

Квадратура Сатурн - Уран

Стига да го осъзнаете и се възползвате можете да градите кариера във всички области на обществения живот, но ще се чувствате на мястото си, ако се занимават с духовното и интелектуално развитие на човечеството.

2 март 2021
Секстил Слънце – Ура

Ще сте заети с непрекъснато обогатяване на знанията. Чаровни сте и умеещи да омайвате с думите си. Независими и самостоятелни, умело успявате да постигате целите си.

3 март 2021
Тригон Слънце - Луна

Мнозина от вас се славят с умението да успяват и са в групата на късметлиите. Не бива да се притеснявате ако не сте в групата на успяващите, защото този аспект ви позволява да откриете и вашето местенце под слънцето на планетата Земя.

Квадратура Слънце - Сатурн

Забравете завистта към чуждите успехи. Осъзнайте възможностите да постигнете вашите, защото ако не го сторите особено при този аспект, който го позволява с лекота сами ограничавате шансовете си заради погрешни съвети и погрешен избор на инат.

4 март 2021
Секстил Луна-Плутон

Аспектът е причина отново да сте устремени към търсене на нови знания. Умеете да утешавате околните в техните болки и страдания и в същото време да им давате надежда, че могат да успяват в живота.

Секстил Венера - Уран

Всички се радвате на неочаквано променлив живот, подтикнат от аспекта, но в положителния смисъл на думата промяна. Не пропускайте пътуванията и промените, стига да са разрешени.

5 март 2021
Съвпад Слънце-Венера

Мечтата да сте освободени от лични и обществени отговорности и да си живеете живота според вашите разбирания може да се окаже свързана с негативни промени, заради неподходящата среда, към която ви тласка аспекта. Бъдете предпазливи и прозорливи.

6 март 2021
Съвпад Нептун - Медиум Цели

Много сте колебливи дойде ли момента да решите какво да работите или да учите, но в един момент намирате посоката. не е приятно да се бавите инатливо, защото губите ценни години, които не е възможно да върнете обратно.

7 март 2021
Квадратура Луна- Хирон

От една страна искате да сте дейни и да се отдадете на творчество. От друга страна сте готови на саможертва за хората в нужда. В състояние сте сами да изпълнят живота си с неприятности и неудовлетворение. Саможертвата е позволена, ако вие самите сте стабилни и без проблеми.

8 март 2021
Куинконс Слънце - Юпитер

В състояние сте да търпите подчинение на правилата и да изпълните всяка разпоредена ви задача, но, продължителното ви занимание с рутинна работа заличава собствената ви индивидуалност и ви лишава от собствена воля. Бъдете по-самостоятелни, или си извоювайте право на творчество, ако не искате в един момент да изпаднете в депресия, осъзнавайки, че се сте спрели на ниво на интелектуално развитие, което не ви допада, тъй като е много под възможностите ви.

Сестил Луна - Нептун

Аспектът ви помага да осъзнаете с анализ и отговорност към качествата им, кои са подходящите хора за тяхна компания. Обичате да помагате, но и да се веселите, създавайки положителна карма.

9 март 2021
Кадратура Венера - Северен Лунен възел

Любовта и омразата ще воюват във вас, ако сте срещнали подходяща половинка, но имате съмнения, че може да е ваш кармичен враг. Притесненията могат да са причина да пропуснете доброто брачно съжителство или приятелство.

10 март 2021
Квадратура Луна - Лилит

Трудно печелите парите си не защото не можете, а защото сте емоционално нестабилни и в същото време агресивни, поради което трудно ви допускат там, където искате да сте.

11 март 2021
Съвпад Слънце-Нептун

Аспектът засилва желанието ви да фантазирате, артистични сте, обитаващи свой свят, изграден от силно развитото ви въображение. В компания сте омайни и чаровни и хората с удоволствие се отзовават във вашето обкръжение. Лесно податливи сте на чуждо влияние, които води до провали в живота ви, ако не се владеете и се подчинявате на недобронамерени хора.

12 март 2021
Тригон Марс - Сатурн

Склонността ви да се ровите в детайлите на нещата, да изпипвате всичко перфектно, като не се притеснявате от липсата на свободно време. Готови сте в някои моменти от живота си да жертвате личните си отношения в името на професионалните си стремежи. Не бива да допускате самотата да властва в дните ви.

13 март 2021
Съвпад Слънце - Луна

Вашата тайнственост е пословична. Възприемате задачите си в този живот като важна, но тайна мисия. Рядко успявате да постигнете каквото и да било съществено, защото се сблъсквате с много трудности, заради които сте готови да се откажете от целите си.

Съвпад Слънце-Меркурий

Отново предупреждение към вас да надмогнете егото си и да мислите и са хората, на които да подадете ръка и да им помогнете да се справят в кризите в живота си. Внимавайте кого допускате до себе си.

Съвпад Луна - Венера

Ако сте се справили с изискванията на горните два аспекта заради този аспект успяват да наложите спокойствие и в най-големия хаос. Обичате да сте в приятна компания и да си говорите за важни и маловажни неща, които вълнуват всички.

15 март 2021
Куинконс Марс-Уран

Аспектът е причината да се стремите да избягате и от себе си, и то само защото сте така емоционални, че сте непрекъснато под влиянието на някакви обстоятелства, пречещи ви да се изявите, но причината е че сами влизате в тези филми.

Куинконс - Юпитер - Нептун

Във ваша полза е да не се самозаблуждавате и да не надценявате своите възможности. Ако и когато решите да постигате нещо голямо преценете вярното място и верните хора, с които да го осъществите.

16 март 2021
Секстил Слънце - Плутон

Аспектът ви подтиква да искате от живота най-доброто и знаете, че сте в състояние да го получите. Обичате пътуванията към непознати и неизследвани места.

17 март 2021
Опозиция Юпитер - Медиум Цели

Дали със словесна или с физическа битка, до война дори, решавате вие. Този е начина да успявате в професионално отношения, заради невъзможност чрез интелекта и знанията си да надмогнете враговете си. По-добре забравете униженията и вървете амбицирани и със самочувствие уверено към целите си без да се оглеждате встрани - това е вашата сила.

18 март 2021
Съвпад Марс - Северен Лунен възел

Възползвайте се от аспекта, който ви позволява да изразите вашите истински емоции и на силата на вашия характера, вместо да сте нечие огледално копие. Оправданието, което се основава на безсилие заради невъзможност да намерите средата си или защото сте си внушили, че ви пречат на изявите няма как да ви осигурят желаното място или обществени позиции.

19 март 2021
Квадратура Хирон - Асцедент

Изгряващия знак е в противоречие с Хирон при хората, които не са сигурни в правилния избор на своята професия или брачна половинка и имат намерение да я сменят. Въпреки това не бива да избързват, дори и при липсващите ретроградни планети през месеца, заради податливост на влияние и ласкателства. Кармични наслади от настоящия живот или минали прераждания също повлияват решенията, но те могат да са положителни.

20 март 2021
Слънцето преминава в Овен в 11.39 ч. Настъпва пролетното равноденствие. На този ден празнуваме Международен ден на астрологията

22 март 2021
Секстил Венера - Плутон

Ако сте семейни или сериозно обвързани, бъдете отговорни. Стремежът ви към честа смяна на партньора е пречка за сериозните намерения на човека, които наистина държи на вас.

23 март 2021
Куинконс Луна - Юпитер

Ако искате да изживеете смислено живота си, без оглед на вашата възраст, направете така, че да имате ясна представа за желанията и целите си и реална оценка дали са постижими.

24 март 2021
Опозиция Луна - Сатурн

Необходимо е да се отворят за света, за да срещнете подходящата си брачна половинка и да намерите вашето място в професионално отношение. В този случай и с този аспект склонността ви към усамотяване и сдържано поведение няма да ви бъде от полза.

25 март 2021
Опозиция Луна - Юпитер

Опитите и навика ви да преувеличавате и прекалявате с всичко ви вредят. Не се впускайте в приятелства, само защото някой ви е направил добро впечатление в момента и сте го харесали, особено ако търсите брачно партньорство. Избегнете причинените от вас страдания.

26 март 2021
Квадратура Меркурий - Марс

Внимавайте, защото тази квадратура не позволява необмислени думи и действия, особено в годината на Меркурий. Всяка прибързаност е във ваша вреда. Печелите, ако култивирате у себе си такт и умение да премълчавате.

27 март 2021
Тригон Сатурн - Северен Лунен възел

Научили сте уроците си, затова от вас се иска да ги приложите в практика и да заслужите всеобщо уважение с вашия интелект, знания и умения.

29 март 2021
Съвпад Марс - Медиум Цели

Успехът ви в професионалния ви живот зависи от умението да воювате с думи, но с правилните, защото ако решите да проявите агресията на огнената планета вместо възход ще изживеете падение. Само така ще сбъднете мечтите си и ще заемете мястото си на върха.

Съвпад Плутон - Медиум Цели

Понеже на работното място сте зависими от поколенията преди и след вас, си наложете правилото винаги да сте наясно с мнението и изискванията на тези различни от вас хора, да сте в част с целите на фирмата, ако не е ваша, за да изкачвате с лекота пътя нагоре.

30 март 2021
Секстил Сатурн - Хирон

Пречи ви пълната липса на самочувствие, дори и когато имате материална стабилност и продължавате да печелите добре. От вас зависи да не се подценявате.

31 март 2021
Секстил Северен Лунен възел - Хирон

Прехода ви в различни общности и търсенето на вашата среда са подкрепени от факта, че знаете какво искате от живота и кой е пътя за неговото постигане. Няма да липсват трудности, породени от нечия завист, но ще ги надмогнете.