Автор: Светлана Тилкова-Алена

Меркурий е ретрограден в Близнаци в периода 10.5.2022 г. – 14.48 ч – до 31.5.2022 г.
Всички ние в годината Венера, вместо стабилни, заради тази ретроградност ще сме променливи в чувствата си. Имаме задачата да се научим на вярност в своите връзки и на отговорност в личните отношения. Не бива да градим живота си на основата на стари внезапно изплували спомени.

1 май
Съвпад Слънце - Луна
Инатливата вибрация в календарния ден и аспекта засилват вашата странност, която се приема като нещо обичайното от околните. Смятате, че имате съдбовно наложена мисия, която не трябва да споделят с никого. Рядко успявате да постигнете каквото и да било съществено, защото се сблъсквате с много трудности. Обезверени и разочаровани допускате грешката да се откажете от пътя към целта си.

2 май
Съвпад Слънце - Уран
Календарният ден на такт и притеснителност, както и влиянието на аспекта ви оформят като прозорливи и интелигентни хора, изпълнени с идеи, които не на всеки можете да разкажете. Внимателно подбирайте житейската си и професионална среда.

3 май
Съвпад Венера - Юпитер
Този път общителната вибрация на на календарния ден, заедно с аспекта е причината да е видима и за невиждащите и осезаема сърдечността и топлината, която струи от вас. Характерна за вас е щедростта, поради което винаги сте обградени с приятели. Идеални брачни партньори сте и ще сте ако сега създавате семейство, а и признанието винаги ви съпътстват.

4 май
Тригон Луна - Сатурн
Календарният ден на кармична разплата и трудности, заедно с аспекта е причина никога не смесвате чувствата и професионалните си задължения. Когато имате някаква задача забравяте околния свят, докато не я завършите. Не позволявате да ви се пречи и можете да загърбите във всеки един момент този, който се опитва да го направи.

5 май
Квадратура Луна - Венера
Календарният ден на промени и желание за пътувания, заедно с аспекта са причината да сте на моменти до безразсъдство бързи в решенията и действията си. Обичате удоволствията и щедро раздавате парите си за тях. Неразумното прахосничество неминуемо в един момент ще доведе до сериозни финансови затруднения.

6 май
Тригон Луна - Марс
Стабилната вибрация на календарния ден, успоредно с влиянието на аспекта са причината да сте силни и упорити. Винаги имате собствено мнение и знаете как да защитите себе си. Лошото е, че често предизвиквате нежелани спорове и разправи. Така си печелите все нови и нови врагове и живота ви не става по-лек.

7 май
Тригон Луна - Юпитер
Календарният ден на анализ и осъзнатост на грешките, заедно с влиянието на аспекта, са причината да сте оптимисти, които крачат уверено в живота и са сигурни, че всеки около тях може да вземе от него най-доброто. Готови сте да помогнете и да окуражите всеки ,дори и враговете си.

8 май
Квадратура Луна - Уран
Вибрацията на календарния ден, носител на кармична разплата и желание за материална стабилизация, заедно с аспекта предупреждават, че не бива да се осланяте на нечия протекция и да се обвързвате с хора, които познавате малко. Ако не се промените и не започнете да разчитате на своите задълбочени впечатления, няма да ви липсват проблеми.

9 май
Опозиция Луна - Сатурн
Енергията на календарния ден, заедно с влиянието на аспекта е причината мнозина да се крият се от тълпите, да не обичат да са сред много хора, но склонността ви към усамотяване и сдържано поведение няма да ви бъде от полза. Необходимо е да се отворите за света, за да срещнете и подходящата си брачна половинка.

10 май
Секстил Меркурий - Венера
Инатливата и напориста календарна вибрация, успоредно с влиянието но аспекта е причината да обичате да се веселите и правите всичко възможно да го осъществят сред компанията на добри приятели. Не е във ваша полза да смъквате цялата си защита, защото не всички са добронамерени.

11 май
Квадратура Марс - Лока Фортуна
Колебливата и склонна към такт и компромиси календарна вибрация няма да позволи на аспекта агресия при опит да бъдат присвоени незаконно пари.

12 май
Съвпад Марс - Нептун
Вибрацията на календара на общителност, заедно с влиянието на аспекта е причината да не ви липсва енергия, нито желание да живеете обгърнати от удоволствията, които животът ви предлага. Товарите себе си с повече задачи отколкото сте в състояние да сварите, само за да блеснете и се докажете. От напрежението може да пострада единствено вашето здраве. Обичате да са в компания на особени хора. Стремежът ви към реализиране на подобни срещи често ви тласка там, където изобщо не ви е мястото, но измъкването, след като вече сте се обвързали, е много трудно.

13 май
Съвпад Юпитер - Нептун
Кармичната вибрация в календарния ден и влиянието на аспекта са причината да сте обсебени са от мания за величие и незаменимост. Често се опитвате да налагате своето мнение, без да е правилно. Готови сте да унижавате всеки, който не е съгласен с вас. Независимо от всичките ви положителни качества и дарби се научете да се съгласявате с околните и да култивирате у себе си по-реалистична оценка за своята уникалност.

14 май
Киунконс Венера - Уран
Променливата вибрация на календарния ден и влиянието на аспекта е причината да сте склонни прекалено да ви обсебват проблемите на другите хора и да забравяте, че имате и свои собствени грижи и задължения. Смятате, че вашето отношение към тях гради уважение към вас, а всъщност след време осъзнавате, че безвъзвратно сте пропуснали ценни дни за себе си.

16 май
Куинконс Марс - Сатурн
Въпреки че календарният ден поставя мнозина на втора позиция което ги дразни и депресира, заедно с аспекта трудно преценявате хората, с които работите и често си създавате сами неприятности, защото или сте прекалено доверчиви, или пък не искате да се доверите изобщо. Намерете златната среда.

17 май
Секстил Слънце - Юпитер
Календарния ден и влиянието на аспекта предупреждават, че нямате непреодолими пречки по пътя си и със сигурност ще достигнете до върха на обществената стълбица. Въобще във всичко ви очаква късмет.

18 май
Квадратура Луна - Нептун
Заради календарният ден, засилваш егоизма при хората, родени с такава предпоставка, заедно с влиянието на аспекта живота ви ще бъде низ от неприятни моменти, защото винаги ще са в услуга на някого и няма да могат да насочат усилията си в полза на самите вас, но това е начин да изчистите кармата си.

19 май
Тригон Слънце - Плутон
Инатливата календарна вибрация и аспекта са причина да сте упорити и борбени хора, които имат таланта винаги да оцеляват и да постигат целите си. За вас няма невъзможни неща, но често не използувате всичките си възможности.

20 май
Секстил Меркурий - Марс
Колебливата вибрация носител на мощно пробуждане, заедно с аспекта е причината да нямате проблеми в която и да било професионална област. Перфектни изпълнители сте, на които може да се разчита и околните го оценяват.

21 май
Секстил Меркурий - Юпитер
Общителната вибрация на календарния ден, която често е причина да унижавате хората, подали ви ръка в трудно моменти, заедно с аспекта е причината да хвърчите из облаците на собствената си фантазия, но задължително в един момент успявате да намерите реализация. Винаги се съобразявате с чуждото мнение.

22 май
Тригон Меркурий - Плутон
Вибрацията на кармична разплата в календарния ден и влиянието на аспекта са причината нищо не е в състояние да ви притесни. Можете да се чувствате добре във всяка социална среда и да грабете хората с приказките си, но бъдете умерени, за да не ги отблъснете.

23 май
Квадратура Венера - Плутон
От една страна календарният ден, блокиращ при мнозина шанса да търсят грешките в семе си и вечната готовност да винят околните, а от друга влиянието на аспекта са причината да искате да срещнете идеалната си половинка, но в желанието да я откриете бързо често я пропускате. Когато не я намерите са готови да скачате от партньор на партньор, за да прикриете проблемите си, докато се обречете на самота или създадете семейство само за да сте обвързани, дори и нещастни.

24 май
Квадратура Сатурн - Лунен възел
Вибрацията на календарния ден, орисваща алчните на недоимък, а умерените материалисти на успех, заедно с аспекта са причина за проява на агресия в желанието да се трупат пари, до степен и на физическо насилие, водещо да негативна карма, която ще следва провините се и в бъдещите им прераждания.

26 май
Съвпад Марс - Юпитер
Кармичната вибрация в деня на раждане, заедно с влиянието на аспекта е носител на енергия, умеещи да се справяте с няколко задачи едновременно. Доста ще сте променливи в чувствата си, но все пак късмет не ви липсва, въпреки склонността ви към многобройни връзки. Добре е да се приучите към умереност и се придържате към златната среда. Залитането в крайности може да ви създаде грамада проблеми.

27 май
Съвпад Меркурий - Лунен възел
Инатливата и агресивна календарна вибрация и влиянието на аспекта не е причина да се отказвате от вашия стремеж да поддържате добри отношения с роднинският си кръг, но далеч не винаги тези, с които сте близки сега, са свързани с вас от предишен живот. Ако ес вкопчите в това мнение си вредите. Трябва да изявите интелектуалните си заложби.

30 май
Квадратура Слънце - АС
Причината за проблеми е от една страна календарната вибрация на неподходящи познанства, от друга влиянието на аспекта в опит да противопостави решението на мнозина, най-вече млади хора да тръгнат по мечтания професионален път, в хармония между слънчевия и изгряващия им знак.

31 май
Тригон Венера - АС
Въпреки, че вибрацията на календарния месец е на кармична разплата и трудности, но и заради влиянието на аспекта, няма причина мечтанията на мнозина да започнат работа в любима професионална сфера, подкрепена от асцедента на тези хора, да се провалят.