Автор: Светлана Тилкова-Алена

Меркурий е ретрограден в Близнаци 30 – 31 май 2021 г.
Печелят хората, надарени с бързина на мисълта и хитър ум. С подкрепата на ретроградния Меркурий в Близнаци намират начин и успяват да печелят облаги, предимно материални, само за себе си и не винаги с почтени способи. Не са склонни да даряват или споделят придобитото, не молете за помощ и подкрепа, в периода на тази ретроградност  няма да ги получите. Все пак е добре да помнят и да си го повтарят, че в един момент, рано или късно, ще трябва да уравновесят кармата си и да си платят за стореното в нечия вреда или за сключения брак по сметка, ако са заграбили всичкото притежание на половинката си, преди да се разведат.

Сатурн е ретрограден във Водолей 23 май – 11 октомври 2021 г.
Колкото и да ви е неприятно да се връщате в мислите и спомените си назад във времето, е нужно да го сторите. Подкрепени от ретроградния Сатурн, всеки без изключение лесно ще открие полезното от миналото, както и съхраненото дълбоко в подсъзнанието знание от предходно прераждане. Желанието ни да вървим само напред и да попиваме новото от времето, в което живеем, е обвързано и с полезните уроци на миналото.     

1 май
Тригон Слънце - Луна
За мнозина, дори и по-лабилните шансът да се докажат и да успяват съществува, но дали ще го сторят с помощта на този аспект зависи от тях. Късметът им зависи от умението да преследват целите си без агресия и да печелят приятели и партньори не с цел да ги използват, ако искат да се радват на хармония в отношенията и в чувствата си. Спазят ли това изискване късметът може и да проба.

Съвпад Слънце - Уран
Съвпадът на двете планети е причина за изява на прозорливост и интелект, които е добре да бъдат поднася безкритично и без язвителни забележки, ако искате да бъдат приети От вашият личен избор зависи дали ще попаднете в своята вярна среда, която ще ви уважава, а вие ще цените хората от обкръжението си или ще се окажете там, където няма да срещнете хора, допадащи ви като интелект и житейска философия.

2 май
Тригон Луна - Меркурий
Въпреки че сте амбициозните и надарените с интелект и творчески заложби хора, аспектът ви налага да бъдете по-смели в своите изяви, да пътувате и да опознавате нови места и хора.

Тригон Луна - Венера
Засилва се вашата състрадателност, но до непозволени граници, защото изведнъж решавате, че е време да сте жертвоготовни и да поемате чуждите болки и проблемите на околните, но често във ваша вреда. Причината е в невъзможност да прецените позволените граници, допускащи помощта ви Дори и ако сте доказали се психотерапевти. имате право да отнемате чуждото страдание до безопасни за вас самите граници, за да не се налага да търсите помощ за себе си.

3 май
Съвпад Меркурий - Венера
На моменти аспектът е причина да отблъсквате хората от себе си, заради изявено самомнение за незаменимост, но това временно докато осъзнаят, че сте добро сърце, готови да помогнете. Обичате удобствата и предпочитате да живеят с лекота, без да се натоварвате, но Съдбата ги дава, ако сте ги заслужили.

Квадратура Луна - Уран
Въпреки че не липсват моменти от живота ви, когато сте готови да приемете подадената за помощ или искаща помощ ръка, не бива да се осланяте на нечия протекция или хвалби за уникалността на този или онзи, без значение дали са ви познати или не са и да се обвързвате с хора, които познават малко. Бъдете отговорни към самите себе си.

4 май
Квадратура Луна - Венера
Този аспект е причина да не мислите много, а задълбочаването в детайли сте си забранили, затова и решенията и действията ви са неразбираеми. Въпреки това са причина да ви използват и да проявявате щедрост, от който скоро си патите, но не осъзнавате какво да промените. Не прахосвайте парите си, няма да ви разберат защо го правите и че сте добри, нито ще ви помогнат, когато имате потребност от помощ.

Квадратура Венера - Юпитер
Още един аспект, който в комбинация с предишния е причина да се самозабравяте заради ласкателства и да останете без пари, само за да блеснете. Наивността би ви хвърлила в бездната на нищото и на тъмата, а Светлината може да се окаже недостижима химера.

5 май
Квадратура Сатурн - Уран
Противопоставянето на планетите в аспекта далеч не е негативно като влияние. От вас зависи да грабнете момента и да градите кариера в мечтаната сфера, но преди това обмислете точно кое е вашето мечтано място.

6 май
Тригон Слънце - Сатурн
Бликате от интелект, а аспекта засилва вашия работохолизъм работохолици. постигате целите си с вашия труд,, не чакате наготово и сте галеници на съдбата, ако не пропилеете мига на изява или не решите без причина или заради притеснение да се откажете от посоката, в която сте поели.

7 май
Тригон Сатурн - Лунен възел
Аспектът име своето значение, което носите от минали прераждания и сте съхранили знанията и уменията си. Научили сте уроците си, но ще се окажат безсмислени, ако не искате да ги приложите на практика и да заслужите всеобщо уважение с вашия интелект. Сторете го без колебание.
Секстил Нептун - Плутон

Понеже Плутон контролира и поколенията сред които сте израснали и живеете, от вас зависи да правите честа преоценка на действията. Така ще избегнете грешките, които вече сте допуснали и спрямо себе си и към хората, поставили своите съдби във вашите ръце, а и да коригирате, ако е възможно старите.

8 май
Тригон Венера - Плутон
Дори и да нямате тези качества аспектът ви помага да привличате хората. Успявате да ги накарате да правят всичко, което им кажете, заради умението си да убеждавате, но не бива да спекулирате, за д не окаже, че ефектът е обратен. По-добре изберете правилното поведение и се радвайте на щастие и идеални партньорства в личен план.

9 май
Съвпад Меркурий - Северен Лунен възел
Планетата на общуването, на духовното и интелектуално извисяване в съвпад със Северния Лунен Възел ви подсеща, че целта към която трябва да се стремите е да съхраните добри отношения с роднинският си кръг, но и в публичното пространство. Забравете агресията на този ден и си наложете умереност и такт. Така ще успеете да сте свободни и да се развивате в кариерно отношения и в личния живот, без критика и опити за ви повлияват решенията.

10 май
Тригон Меркурий - Сатурн
Аспектът подчертава големите интелектуални заложби у мнозина. Въпреки вашия перфекционизъм и и умение да анализирате и бързо да посочвате причините за възникналите проблеми не налагайте с агресия мнението си. Бъдете умерени в думите си, за да ви повярват и да допуснат помощта ви.

Квадратура Марс - Хирон
Драмата от този аспект е винаги една и съща, но сте в състояние да решите дали да сте отговорни и балансирани или залитащи в губещи времето ви крайности, заради желанието всичко да се осъществи бързо. Не бива да налагате мнението си с присъщата за аспекта агресия. ще сте в губеща позиция.

11 май
Пълнолуние в Телец
Във ваша полза е да сте дружелюбни и добронамерени, за да постигнете желаната хармония в дните си. Пълнотата на Луната ви носи пълнота и в работата и в живота, ако съумеете да сте умерени и дори отстъпчиви, когато се налага. Крачката назад води до няколко напред.

Съвпад Луна - Уран
Аспектът ви помага да надмогнете агресивното си поведение и да не избухвате без причина, ако целта ви е да достигнете високи постове и значителни успехи, носещи ви признание.

Опозиция Сатурн - Лока Фортуна
Дори и планетата на материалното щастие не издържа на агресията, която налага Сатурн, ако целите ви в живота са свързани предимно с материалното ви начало и желание да богатеете без оглед в методите. Постигайте финансовата си стабилност коректно и без за сметка на някого, за да си спестите кармичните наказания. Казано с други думи - не грабете чуждото, трупайте това, което сте заслужили.

12 май
Съвпад Слънце - Луна
Въпреки че подсъзнателно смятате себе си за различни и уникални, бъдете по-откровени с околните, за да си извоювате заслужено място за живот и развитие. Прикривайки вашата същност, мечти и желание си вредите, заради доверяване на съвети от неподходящи и недобронамерени хора. Крачете по пътя на възхода и загърбете падението.

Опозиция Юпитер - Лока Фортуна
Война за пари, до степен на невъзможност да осъзнаете вашия провал, защото сте се вторачили в нещо, което е непостижимо, но и ненужно ви в този живот. Спазете помощта чрез подадената ви ръка от този аспект и живейте в зоната на реалното си съществуване, а не на нереалните си мечти, защото душевните и физически травми от неуспеха ви в тази война трудно ще зараснат.

13 май
Куинконс Луна - Марс
В настоящия си живот не сте способни да се контролирате. Не отстоявате собствената си позиция и често променяте своето мнение, особено когато не осъзнавате ползата от вашето постоянство. Често сте подвластни на емоцията и тя е причината за вътрешната ви неуравновесеност.

Куинконс Луна - Уран
В този ден, особено за родените в Телец и Близнаци избухливото ви поведение не е най-добрият начин за решаване на проблемите ви. Спокойствие и уравновесеност, ето го лекарството, за да бъде живота ви по-лесен, но е трудно постижимо или не сте в състояние да го преглътнете.

14 май
Секстил Марс - Уран
Аспектът дава преднина на новаторите и първооткривателите на тези, които не се притесняват, че идеите им могат да не бъдат приети от обществото, в което живеят. Сили имат и вярват в себе си.

Съвпад Меркурий - Лока-Фортуна
Притеснението ви от всичко, което искате да изречете се е стопило, особено ако някой ви дължи пари или вие не връщате заем. За да се защитите и намерите верния изход не проявявайте агресия, а докажете правотата си като обвържете проблема със ситуацията у нас и по света. Не правете опит да унижавате, за да не се окажете вие унизените.

15 май
Съвпад Венера - Северен Лунен възел
Аспектът предупреждава да сте внимателни. Целта му е да бъде постигната чистота в любовните отношения и връзки и умерени сексуални отношения без скокове в крайни състояния, само защото се е осъществила среща със силно сексуално привличане. Запомнете добре, за да не вините Вселената, заради ината ви - срещата не е задължително да е с кармична половинка от предишен живот, въпреки някои общи черти, само защото на вас така ви е удобно за да оправдавате поведението си.

16 май
Квадратура Марс - Лока Фортуна
И тук се очертава война, но този път целта не са парите, а материалните стимули, които част от вас не са получили, въпреки доказаните професионални качества и отличната работа. Кажете си мнението без агресия, но и без уклончивост, за да постигнете очаквания резултат.

17 май
Секстил Слънце - Луна
Благодарение на вашата амбиция и подкрепата на Съдбата можете да осъществите вашите желания. Радвате се на обичта на околните, които също ви подкрепят и в най-лудите ви начинания.

Секстил Слънце - Нептун
Ако не овладявате вашата страстна природа винаги ще ви пречи в живота. Ако не се поддават изцяло на чувствата и емоциите си и се вслушват в разума си, ще живеят добре и ще бъдат обичани. В противен случай от един момент нататък сами се обричате на самота.

18 май
Тригон Слънце - Плутон
Заради влиянието на този аспект ще сте упорити и борбени, дори и когато не сте наясно с какво се борите, но пък винаги оцелявате и постигате целите си. За вас няма невъзможни неща, но често не използуват всичките си възможности. и се проваляте сами.

19 май
Тригон Плутон - Лилит
Поколението ще изявят всяко за себе си своите различия, особено ако са под един покрив. Трудно могат да постигнат разбирателство, ако допуснат съсипване на отношенията помежду си, а младите може да се отдалечат необратимо, но и заради влиянието на Лилит да изберат сенчестата страна на живота, близка до Мрака, вместо тази в Светлината.

20 май
Съвпад Слънце - Лилит
За да бъдем възнаградени и подкрепени и да изявим положителните качества на зодиакалния си знак сме длъжни да се научим на толерантност. Ако съумеем да сме отговорни и да спазваме дадените обещания, успеха е с нас.

21 май
Тригон Плутон - Медиум Цели
Предупреждение за борба между поколенията на работното място, заради различни професионални визии и разминаване на житейската философия. Аспектът може да се окаже пречка пред избора на професионална насоченост на младите, заради тормоз от страна на родители, бали и дядовци, искащи наследници на техните реални професии или на не реализираните им мечти.

22 май
Квадратура Меркурий - Нептун
Всичко би било под контрол, ако стъпите поне за миг на земята, а ако се задържите повече - още по-добре, защото облаците на мечтите и илюзиите които градите ви пречат да да организирате живота си. От вас зависи да сте по-практични.

23 май
Тригон Марс - Нептун
Притежавате завидна фантазия. Някои от вас са орисани с умение да докосват незримото. Би било добре да помагате със сърцето си и с разума, без опит да се възползвате от чуждото нещастие.

24 май
Съвпад Слънце - Медиум Цели
Намерели сте своето професионално поприще, чувствате се на мястото. Аспектът ви помага да се стабилизирате дори и с моментен разговор с вашите началници и колеги, но не бива да сте отстъпчиви и да позволявате да ви използват без да дават оценка на възможностите ви.

26 май
Новолуние в Стрелец
Напредъкът, който може да изживеете не означава, че вървите в правилната посока. Спрете и се огледайте преди да продължите. Промените, привидно полезни, не ви гарантират, че ви очаква нещо по-добро, ако не го заслужите.

Куинконс Венера - Марс
Решили сте, че сте длъжни да се съобразявате непрекъснато с някого, защото искате да изглеждате положително осветени в нечии очи. Действайте както ви харесва на вас и намерете равновесие между чувствата и професионалната си реализация, но не бъдете сервилни, защото вредите на себе си.

28 май
Квадратура Венера - Нептун
От вас зависи да яхнете влака на промяната чрез този аспект и да преразгледате вашите вижданията за света и отношенията между хората, бихте могли да си спестят проблемите и прибягването до утеха в алкохола и опиатите, типични за водните знаци, повлияни от нептун. Овладявайте емоциите си.

29 май
Опозиция Марс - Плутон
Заради влиянието на аспекта шансовете им за успех в този период са големи. бихте могли с един замах да се превърнете във водещо в отношенията си в личен и професионален план. Не бива да се самозабравяте в желанието да командват, ако не искате да си спечелите врагове.

Куиконс Меркурий - Плутон
Вашето желание да сте честни в отношенията си с хората не означава, че можете да очаквате от всички същото. Аспектът съветва да се пазите и да не се захващате да решавате изцяло проблемите им. Позволете най-вече на поколенията различни от вашето да усетят тежестта на собствените си отговорности, вместо след време да винят вас за неуспехите си.

30 май
Куинконс Венера - Плутон
Не ви е лесно да общувате, особено под влиянието на този аспект. По-скоро сте заплаха за тях, заради страха ви от критикарският ви дух. Не е изключено да имате сериозни проблеми в професионалния и в личния си живот..

31 май
Съвпад Луна - Сатурн
Използвайте щедростта на аспекта и се освободете от своите страхове и колебания, изградени още в детските ви години, защото сте били различни. Забравете и хилядите забрани, които са ви налагани както и песимизма, чрез който си внушавате обреченост в личния живот и в професионалната си реализация.