Венера е ретроградна в Близнаци в периода 13.05.2020 - 31.05.2020

Всички ние, без значение дали имаме или нямаме ретрограден Меркурий в рождения си хороскоп или в нашата година звездна карта, сме променливи в чувствата си. Задачата ни е да се научим на вярност в своите връзки и на отговорност в личните отношения. Не бива да градим живота си на основата на стари внезапно изплували спомени, на стари, отдавна приключени отношения, само защото сме разочаровани или засегнати от партньорите ни.

Юпитер е ретрограден в Козирог в периода 14.03.2020 - 31.05.2020

Засилен е до недопустими висини стремежът ни към кариера и материални придобивки, които в този период са основната ни цел, но Уран не позволява да прекаляваме, нито допуска да богатеем за сметка на някой друг, правило, което не бива да забравяме. Добре е да се огледаме, да отстраняваме грешките си  и да развием у себе си още ценен интелект и чувството си за отговорност.

Сатурн е ретрограден във Водолей  в периода  11.05.2020 - 31.05.2020

Въпреки че не искаме да се връщаме назад във времето, е важно за всички нас да помним миналото, да  съхраним полезното дълбоко в подсъзнанието си. Желанието на Сатурн  е да вървим само напред и да попиваме новото от времето в което живеем, но да не забравяме на подсъзнателно и дори за извисените в духовен план на съзнателно ниво знанията си от миналите си прераждания, да не се страхуваме от тях и да се възползваме от полезните и в настоящето.

Плутон е ретрограден в Козирог в периода 01.05.2020- 31.05.2020

Лишени от такт, търпение и коректност за този период, заради факта, че държат да направят скок към нови кариерни висоти, родените с аспекта, но и всички останали, които са силно свързани с материалното си "аз" и работата си, ще са готови на всичко, за да заемат мечтаната професионална позиция, дори с цената на нечие нещастие или провал. Ето това не бива да допускате, защото този товар от кармата си няма да премахнете лесно, а наказанията в годината на Уран ще са светкавични. Търсете само и единствено своето място. Чуждото е вредно за вас, но късно го осъзнавате.

1 май
Съвпад Меркурий - Уран

Аспектът показва колко сте зависими в делата и постигането на вашите цели от правилните разсъждение за всяка идваща и отиваща си ситуация. Във ваша полза е да очаквате изненади, приятни и неприятно, но и да сте готови с разума си да ги надмогвате или да се възползвате от тях. Имате оригинално мислене и идеи, с които  да направите важни открития и да стабилизирате материалното си положение. Често сте неразбрани, а това ви прави раздразнителни. Не ви е присъщо да се съобразявате с чуждото мнение, което ви печели неприятели.

Опозиция Луна - Марс

Развийте чувството си за хумор, научете се да се смеете и на самите себе си, за да си спестите много неприятности, причината е, че мнозина трудно контролират гнева си,  причините за който често са напълно безобидни реплики, заради комплексите им, развиващи у тях усещането, че са постоянно подценявани. Ако сте от спокойните и разумно разсъждаващи хора и имате до себе си такива гневящи се нерваци, постарайте се да не ги критикувате.

2 май
Тригон Луна - Уран

Не само родените с този аспект или притежаващите го в своята годишна звездна карта, а мнозина от останалите са бунтари, които живеят според своите разбирания и често са в разрез с общоприетите норми на поведение, но в своя вреда. Отхвърлени и неразбрани от страна на близките им заради идеите им, за които все още не е дошло времето и затова не могат да ги възприемат.

4 май
Съвпад Меркурий - Слънце

Овладейте стремежа си да сте видими, разпознаваеми и на първите позиции навсякъде, особено ако дълбоко в себе си осъзнавате, че нямате нужните качества. Родените под влияние на аспекта имат над какво да работят, ако са заети със своето собствено его и не могат да го надмогнат, за да работят в полза на хората, с които живеят и на обществото. В тяхна полза е да променят това свое качество, да да бъдат оценени и уважавани.

5 май
Тригон Луна - Венера

Внимавайте, особено ако имате такъв аспект в рождената или годишната си звездна карта, защото заради прекомерна състрадателност потъвате веднага в проблемите на околните. Добри слушатели сте. Бихте били добри психотерапевти. Ако сте родени в Риби или Рак и решите да се отдавате на дейности, чрез които да отнемате чуждото страдание, са задължителни безопасните за вас самите граници. Прехвърлите ли мярката, ще се наложи и за себе си да търсите лекарска помощ.

6 май
Квадратура Луна - Юпитер

Липсата на предпазливост и притъпената ви прозорливст са причината лесно да вярвате на ласкатели и хвалебствени думи. Наивността не трябва да бъде водеща в живота ви, ако не сте мазохисти, които постоянно се стремят да са използвани, мамени, за да имат за какво да се жалят от злата Съдба.

7 май
Пълнолуние в Скорпион

Не се опитвайте да сте жестоки и отмъстителни, защото ако стремежът ви да постигнете това си качество, дори и несъществуващи, но подтиквано от положението на Луната, ще се наложи да платите прекалено висока цена. Има прекалено много моменти при това влияние, когато не са изключени неочаквани скандали.

8 май
Секстил Луна - Сатурн

На хората, родени с този аспект може да се разчита във всяко едно отношение. Те са търпеливи и знаят как да гонят задачите си. Могат да помогнат на всеки, който е потърсил подкрепата им.

10 май
Тригон Меркурий - Юпитер

С вашата добронамереност и весел нрав бързо се сприятелявате и успявате да станете душата на компанията, дори и ако е нова и малко позната ви, защото знаете как да се разтоварвате. Не сте застраховани от моментите, в които ще прехвърлите мярката и ще прекалите в приказките си досаждайки на околните или принуждавайки ги да се чувстват унизени,заради опитите ви да блеснете с чужди знания или дори със знания на присъстващите.

Секстил Слънце-Нептун

Притежателите на аспекта имат страстна природа и тя ще е една от пречките в живота им. Ако не се поддават изцяло на чувствата и емоциите си и се вслушват в разума си, ще живеят добре и ще бъдат обичани. В противен случай разочарованията им няма да са малко.

11 май
Меркурий в Близнаци

На своя трон Меркурий ви орисва на променливост и разнопосочни занимания, а провалите ли се заради липса на целенасоченост, вината е винаги другаде, дар-словото ви убеждава бързо околните, но в един момент ще осъзнаят, че истината е различна.

Квадратура Меркурий- Марс

Аспектът ви позволява да извлечете хубави спомени от вашето минало. Пазете се от прибързани думи или критиката, които са само във ваша вреда. На всяка цена култивирайте у себе си такт и умение да премълчавате.

12 май
Съвпад Луна – Плутон

Ако аспектът е в рождената ви или в годишната ви звездна карта, сте с  прекалено изразено и досадно любопитство. Както вие самите не обичате да се ровите в живота си, сте способни светкавично да направите прецизен анализ, резултат от скритите ви дарби, които дори и късно, все пак  осъзнавате. Обичате и се стремите да властвате над околните.

Секстил Луна - Нептун

Всички, които притежават аспекта в рождената си или годишна звездна карта, са много приятни и желани за компания. Винаги са обградени с приятели, на които могат да помогнат, а и да разчитат  на помощ. И все пак помнете – не правете непоискано добро.

14 май
Квадратура Слънце - Луна

Стремежите ви към  изява, която да ви донесе успехи и признание, често е блокирана от твърде много спънки. Обезверени от неуспешните опити изпадате в депресивни състояния, отказвате се от целите си, което на своя ред може да доведе до невъзможност да намерите вярното място в живота си.

15 май
Тригон Слънце - Плутон

Упорити и борбени сте стига да поискате да осъзнаете таланта си винаги да оцелявате и да постигате целите си. За вас няма невъзможни неща, но често не използувате всичките си възможности.

16 май
Съвпад Луна - Нептун

Въпреки че сте открити за чувствата на околните, често страдате заради неумението си да избегнете вживяване и преливане в чуждите проблеми и емоции.

17 май
Тригон Слънце - Юпитер

Аспект който носи щастие, защото подпомага всички в начинанията им и ви зарежда с увереност в себе си. Щедри сте към околните, но не бива да прекалявате.

20 май
Луната в Телец

Устремени към красивото в живота, към хармония и разбирателство, но и готови да загърбите всеки, който ви предал, дори когато сет се раздали за него докрай.

21 май
Квадратура Венера - Нептун

Във ваша полза е да осъзнаете, че е време да се вгледат в себе си и да промените някои от вижданията си за света и отношенията между хората. Само така си спестявате проблемите и прибягването до утеха в алкохола и опиатите. Не се поддавайте на емоциите си.

22 май
Съвпад Меркурий- Венера

Целеустремени, самоуверени и амбициозни, създавате впечатление на коравосърдечни, но в същото време притежавате добро сърце, готови сте да помогнете дори и на врага си, ако е изпаднал в безпомощно състояние, но благодарност не чакайте.

Квадратура Меркурий - Нептун

От вас зависи да изживеете своето мощно пробуждане, за да слезете от облаците на мечтите и илюзиите които градите и  да организират живота си. Практичността  е задължителна.

Новолуние в Близнаци

Дали ще сте умни и логични или негативни и алогични е въпрос зависи от вашия морален кодекс и вашата воля. Внимавайте, защото в деня на това новолуние творите кармата си. Положителна или негативна зависи от вас.

25 май
Опозиция Луна - Плутон

Добре е за вас постоянно да давате израз на чувствата си, защото неизречените натрупани емоции могат да доведат до изблик на  разрушителна ярост, която да излеете върху неподходящия човек. Всички ще се страхуват и ще бягат от вас заради неадекватния ви изблик на чувства. Не допускайте да останете сами и в изолация от обществото.

26 май
Тригон Луна - Плутон

Притежавате умението да разкривате тайните на хората. Лесно достигате причината за човешките страдания и проблеми. Ако решите да се занимават с дейност свързана с тези ваши умения, за да не търпите бързи кармични наказания, не злоупотребявайте с чуждите страдания.

27 май
Секстил Луна - Слънце

Вашата амбиция и благотворното влияние на звездите са причината да осъществявате всичките си желания. Радвате се на обичта на околните, които ви подкрепят.

28 май
Съвпад Меркурий - Лунен възел

Сега е моментът да постигнете хармония в роднинските отношения. Помнете, че  тези, с които сте близки сега, може да не са свързани с нас от предишен живот.

Меркурий в Рак

Вашите мечти и фантазии трудно ще се претворят в реалност, ако не съумеете да се откъснете от миналото и спомените, които често са причина за депресии заради невъзможност да откриете отговорите на въпроси, които не сте имали смелостта да зададете.

29 май
Луната в Дева

Склонността ви да мърморите, да изискване, да се ровите в детайлите на всичко, да подреждате живота на околните, да се стремите към материални успехи може да ви спечели неприятели.

31 май
Опозиция Луна - Нептун

Заради аспекта сте подвластни на качество, което ви вреди, а това е свръхчувствителни към чувствата и проблемите на хората. Вредите на собствената си психика, защото постоянно залитате и се лутате между чуждите радости и скърби. Впускате се да предлагате помощта си, без да  ви  е поискана, а после се чудят как така отново са се забъркали в поредната неприятност. Явно не сте си научили урока да не правите непоискано добро.