1 – 31 май 2019 г.
Юпитер е ретрограден в Стрелец

Не само че планетата е в обратното си движение, а е и на своя трон в знака, на който е господар. През целия месец е изявен стремежът към нови познания. Хората са както лесно податливи на влияние, така и склонни потискащо сериозно да приемат живота, себе си и околните. И в двата случая съветвам да не налагат своето мнение без оглед на средствата, защото то не винаги е правилното. Разумната мисъл и задълбочените разсъждения водят към успех, обратното е гаранция за провал, неочакван и последван от болезнено падане от върха, на който потърпевшите са решили, че стоят непоклатими.

1 – 31 май 2019 г.
Сатурн е ретрограден в Козирог

В периода на ретроградния Сатурн в Козирог ще блесне истината, че мнозина, особено родени в знака или с Луна и асцедент в Козирог, привидно с обичайно и според тях и околните нормално поведение, се пазят да изявят силни, завладяващи и всеобхватни чувства. Предпочитат да не показват, че са способни изобщо на чувства, защото според тях чувствата са слабост, която им пречи да градят своята кариера, защото с изявата на чувства стават зависими от някой друг.

1 – 31 май 2019 г.
Плутон е ретрограден в Козирог

Ще се разруши цялата хармония и умереност в отношенията, тактът и търпението в живота на хората, които с години са ги градили, защото тази разруха ще им даде отговор дали всичко сътворено и прието за естествено няма да се окаже измамно и дали не е време да излязат от дълбоката си самозаблуда, да прогледнат за истините и да продължат напред с нови знания и осъзнати потребности за себе си. Аспектът може да докаже и обратното, че животът им е следвал своя верен ход, но да им покаже грешките, които са допускани и е време да бъдат поправени.

1 май 2019
Квадратура Меркурий - Лунен възел

Вслушвайте се в думите, които се изричат около вас, дори и да не ви засягат, за да претворите негативната карма в неутрална, ако осъзнаете как да го сторите. Осъзнайте, че днес всяка ваша дума твори бъдеще ви карма.
Квадратура Меркурий - Сатурн
Подсъзнателното ви желание да сте устремени към големи успехи е потиснато заради обстоятелства, които се сте очаквали и заради които предпочитате са се скриете в тълпата. Ако искате да не усложнявате живота си, приемайте полезните съвети.

2 май
Квадратура Меркурий - Плутон

Не бива да изпадат в несигурност когато спорите с хора, имащи различно мнение и да закупувате неверни твърдения. Грешният избор ще ви злепостави, а хората ще загубят доверието си във вас.

3 май
Тригон Меркурий - Юпитер

Покажете на самите себе си и на околните, че сте наясно какво е във вашите възможности и какво не е.

5 май 2019
Новолуние в Телец

Ако споделите това, което имате с другите хора около вас, ще имате повече, а и те също, защото ще ви върнат стореното добро.

Опозиция Марс - Юпитер
Имате много възможности, дарени ви от аспекта, но дали ще иберете най-добрата и дали ще осъзнаете коя е тя, за да не си губите времето с ненужните, зависи от умението ви да сте интуитивни и да гледате на реалностите в живота с разума си.

6 май
Квадратура Меркурий - Лунен възел

Не се надявайте на кармични срещи с ваши роднини и близки в този живот, особено ако си мечтаете да са само тези избраници от Съдбата, с които сте имали положителна карма. Противопоставянето на хора, които според вас, без да се сигурни в твърдението са ви длъжни  за нещо от този живот или от минали прераждания товари необратимо кармата ви.

7 май
Квадратура Меркурий-Сатурн

От вас зависи да се доказвате постоянно и да сте независими, вместо да имате винаги пред себе си гръб, който да ви защитава, защото в един момент може да се окажете сами, без ничия защита, безпомощни като малки деца, но без шанс да ви подадат ръка. Научете се да сте борбени.

8 май
Съвпад Меркурий - Уран

Чрез вашето оригинално мислене и идеи можете да направите важни открития и да стабилизирате материалното си положение. Често сте неразбрани, а това ви прави раздразнителни. Не ви е присъщо да се съобразяват с чуждото мнение, което ви печели неприятели.

9 май
Тригон Меркурий - Юпитер

Каквото започвате или имате да изяснявате ще е с добър край. Самотните могат да намерят сродна душа в любовта и да създадат стабилна връзка. Не са изключени Съдбовни срещи и срещи с кармични половинки.

15 май
Венера е в Телец

В любовта ще сте разнопосочни, не заради променливост и липса на лоялност в чувствата, а заради желанието да изясните чувствата си и тези на вашата половинка, а това няма да е лесно, ако сте критични, но не самокритични.

16 май
Марс е в Рак

Ще се наложи да изисквате и да срещнете противопоставяне, ако решите, че сте наранени, но не си давате сметка, че и вие сте наранили не малко хора. Извинете си и ще претворите кармата си с тях в неутрална.

18 май
Съвпад Венера - Уран

Аспектът от една страна изважда на преден план конфликтите, свързани с пари и неосъзнаване на липсата на духовни стремежи в хора около вас. От друга страна, ако нещо, което предприемате не е добре обмислено, ще сте губещи. Изведнъж ще изживеете прозрението, че всъщност не сте така свързани с хора или цели, както сте били вашето недалечно минало, а имате възможност да се освободите от тегнещите ви и да приемете новите.

Пълнолуние в Скорпион

Запомнете ме във всяко ново начало се крие едно предизвикателство, едно вълшебство, което не бива да приемате като даденост с бърз край, а да удължите времето на удоволствието, да се насладите на победите си,  когато дойде поредното ново начало, от скоро отминалите ви успехи да останат само полезните следи.

21 май
Меркурий е в Близнаци

Планетата е на своя трон. Мерете думите си, бъдете принципни и коректни, защото да сте тактични ще ви е трудно.

Съвпад Слънце - Меркурий

Наяве ще излязат истини, които наглед незначителни, ще се окажат важни и може да разрушат авторитета ви, ако сте си позволили да говорите неистини за някого в негово отсъствие. Не е изключено да сте гневни на целия свят, да се противопоставяте грубо и агресивно, но поуките от случващото се ви предпазват от бъдещи драми.

22/23 май
Квадратура Меркурий - Лилит

Творете само положителна карма, защото при отрицателна разплатата ще е светкавична и болезнена. Внимавайте с думите си.

24 май
Квадратура  Марс - Хирон

Този аспект ви принуждава да се разкъсвате между чувството си за отговорност към поставената цел и задължителното й реализиране. Стремежът за балансирани отношения в професионален и личен план се бори с желанието ви всичко да се осъществи бързо. Не се опитвайте да наложите мнението си на всяка цена.

31 май
Тригон Венера - Сатурн

Притежавате завидни качества и интелект, но ги прикриват зад маската на безразличие. Никак не обичате да се поддавате на емоции, които могат в един момент да се окажат препятствие към осъществяване на целите ви, но грешите, защото щастливия брак ви носи полза и подкрепа, а самотата в един момент ви изолира от света, защото хората ви възприемат като различни.