Автор: Светлана Тилкова - Алена

Меркурий е ретрограден в Близнаци
01 юни – 23 юни 2021 г.
Печелят хората, надарени с бързина на мисълта и хитър ум. С подкрепата на ретроградния Меркурий в Близнаци намират начин и успяват да печелят облаги, предимно материални, само за себе си и не винаги с почтени способи. Не са склонни да даряват или споделят придобитото, не молете за помощ и подкрепа, в периода на тази ретроградност, няма да ги получите. Все пак е добре да помнят и да си го повтарят, че в един момент, рано или късно, ще трябва да уравновесят кармата си и да си платят за стореното в нечия вреда или за сключения брак по сметка, ако са заграбили всичко на половинката си, преди да се разведат.

Юпитер е ретрограден в Риби
20 юни – 30 юни 2021 г.
Повечето хора живеят, обгърнати от малки или големи самозаблуди. Някои дори са се скрили в непроницаем за действителността балон и са го превърнали в удобен и уютен свой свят, в който неразбираемата или проблемна житейска реалност не съществува. Така сами подрязват крилете на своя личностен потенциал. По времето на този градивен аспект, когато Меркурий е ретрограден в Риби, всеки е дарен с шанса да се огледа и да се отърси от всички заблуди, с които гради живота си. От всеки един от нас зависи да вярваме на очите, ушите си и на интуицията си и да развием умението да се съхраняваме, за да успеем да изживеем пълноценно дните си.

Сатурн е ретрограден във Водолей
01 юни – 30 юни 2021 г.
Колкото и да ви е неприятно да се връщате в мислите и спомените си назад във времето, е нужно да го сторите. Подкрепени от ретроградния Сатурн, всеки без изключение лесно ще открие полезното от миналото, както и съхраненото дълбоко в подсъзнанието знание от предходно прераждане. Желанието ни да вървим само напред и да попиваме новото от времето, в което живеем, е обвързано и с полезните уроци на миналото.

Нептун е ретрограден в Риби
25 юни – 30 юни 2021 г.
Ретроградният Нептун в Риби дава възможност да променим начина си на живот. Подтиква към подсъзнателната потребност да се направи поне опит за поправка на сериозните кармични грешки от минали прераждания, за които напомнят или подсказват кармичните срещи в настоящето.

Плутон е ретрограден в Козирог
01 юни – 30 юни 2021 г.
Плутон в Козирог разрушава старото и отживяло времето си, налага нов ред, нова организация и структуриране на управлението на държавите и организациите по света. Тази негова ретроградност е събирателна за необходимостта от вече осъзнатите промени и началото на тяхното осъществяване или на действието им, ако вече са внедрени в живота на човечеството. Осъзнатост, че въпреки неверието и съпротивата, дори с агресия, на мнозина, нов, по-добър живот се ражда в руините на старото. Да, по-бавно покълва, препятствията са много, но идва момент, в който набира мощ, избуява и застава непоклатимо на своето място.

1 юни

Тригон Слънце - Венера
Помага на всички вас да сте спокойни, щастливи и да раздавате щастие на околните, въпреки че за мнозина този жест е непонятен, но е време дори и само за да докажат, че го могат да променят отношението си към хората. Чувствате се потиснати, ако около вас не съществуват нормални отношения и приятна обстановка.

Съвпад Меркурий - Венера
Въпреки че сте самоуверени сте и с добро сърце, готови да помогнете. Обичате удобствата и предпочитате да живеете с лекота, без да се натоварвате. Не обичат строго интелектуалните научни занимания, но не отказвате коктейлите, свързани с изкуството или посещение на научни конференции, дори и само за да блеснете, да ви видят и да ви увековечат на снимка за доказателство.

2 юни

Квадратура Слънце-Луна
Спънки по пътя към поставените цели няма да липсва, но те не са причина за депресия и отказ от започнатото. Аспектът ви помага да надмогнете вътрешните си бариери и противопоставяне, да се научите на самозащита, като ви позволява да намерите вярното място в живота, да бъдете прозорливи, предпазливи и упорити, като се пазят от злонамерени хора.

3 юни

Квадратура Луна - Венера
Всички ваши решени и действия са светкавични, често необмислени. Бързате да не изпуснете мига до степен да го прескочите, но нямате намерение да се върнете обратно, защото идва следващия миг. Може да не е така интересен, но защо да не се сблъскате и с това предизвикателство? Обичате удоволствията и щедро раздават пари. Неразумното прахосничество неминуемо е причина за сериозни финансови затруднения.

Тригон Слънце - Луна
Стига да поискате аспектът ви позволява да се наредите сред успяващите хора, но внимавайте и не търсете протекции, които може да ви провалят. Не криете чувствата си. В личен план щастието може да е ваш постоянен спътник, ако изборът на партньори и приятели е правилният.

4 юни

Тригон Слънце - Сатурн
Славите се с интелекта и работохолизма си и сте наясно, че с труда си стигате желаните върхови. Ако съобразите влиянието на аспекта винаги постигате целта си. Никога не се отказвате по средата на пътя, но не забравяйте, че имате нужда и от почивка.

Куинконс Слънце - Уран
Аспектът предупреждава добронамерено и обвързан с възможните препятствия по пътя ви, че не е необходимо да се правите на знаещи и компетентни във всички сфери на обществения живот, но можете налагате уменията си така, че да не засягате околните.

5 юни

Секстил Луна - Меркурий
Притежавате дарбата да мислите светкавично, с верни изводи. Добре боравите с думите и бихте били съвсем в свои води в писателските и журналистическите среди, ако ви влече такава работа.

6 юни

Квадратура Луна- Марс
Под влиянието на аспекта е пагубна за всички податливи на страховете си склонността ви да драматизирате всичко в живота си и прибързано да се впускате да отмъщавате или да обвинявате, но с едничката цел да не нападнат вас с тяхната истина. Не е лошо да сте умерени в приказките си, защото след време и да съжалявате, но ще бъде късно, за да коригирате отношенията си.

Секстил Луна - Юпитер
С дарбата да се развивате в интелектуално отношения успявате да достигнете върха на своята реализация. Всеки около вас има подкрепата ви, но едва когато стъпите на стабилна основа.

7 юни

Съвпад Слънце - Меркурий
Съветът на аспекта е да смирите егото си и да го надмогнете, за да бъдете полезни на хората, с които живеете или на обществото. Забравете за личните си интереси или ги следвайте така, че да не вредите на околните, ако искате да им бъдете полезни, те да успяват, но и вие да успявате.

Съвпад Луна - Уран
Широкоскроени хора сте и с впечатляващ интелект, които ви помага да достигнете високи постове и значителни успехи, носещи ви признание, но за да се случи това е време да победите своята избухливост, както и раздразнителността си от най-дребният и несъзнателен повод, ако не искате да се проваляте.

8 юни

Тригон Луна - Плутон
Както можете да сте упорити и борбени хора и имате таланта винаги да оцелявате и да постигате целите си, така не товарете кармата си с негативи.

9 юни

Квадратура Меркурий - Нептун
Аспектът може да ви помогне да престанете с фантазиите си, ако сте склонни да пилеете време, да слезете от облаците на мечтите и илюзиите които градите, за да организират живота си. Трябва да станат по-практични.

10 юни

Новолуние в Близнаци
Променливи и неспокойни мечтаете веднага да постигнете целите си, но го сторете без разпиляване и не пропускайте ретроградния Меркурий, който не обича скок в нищото.

Квадратура Слънце - Нептун

За да промени личния си живот, ако не сте щастливи, възползвайте се от влиянието на този аспект. Ще бъдете чути и взаимно ще осъзнаете грешките си в брака или в интимното партньорство, за да живеете в съзвучие с Вселенските закони, постигайки равновесие между материалната си и духовна същност, да намерите своето вярно място в живота.

Квадратура Луна - Нептун
Във всеки миг, когато царува този аспект можете да осъзнаете, че е във ваша вреда да сте в услуга на някого, защото само така ще насочите усилията си в полза на самите себе си.

11 юни

Секстил Венера - Уран
Изживявате промени, привидно само в положителния смисъл на думата промяна. В същото време сте застрашени и от разочарования, ако въпреки ограниченията тръгнете да пътувате без да сте подготвени и не спазвате законовите изисквания.

12 юни

Опозиция Марс - Плутон
Шансовете ви за успех в живота са големи, особено под влиянието на аспекта. Въпреки че сте водещата фигура в отношенията си в личен и професионален план, не бива да се самозабравяте в желанието да командват, ако не искат да си спечелите врагове.

13 юни

Тригон Луна - Нептун
Внимавайте и не си внушавайте, че имате дарби, дарени ви от Вселената, защото дори и при прекрасни звездни заложби рискувате да си натрупате негативна карма в живота.

Опозиция Луна - Плутон
Ако таите чувствата в себе си, рискувате да се разболеете, защото неизречените натрупани емоции могат да доведат до изблик на разрушителна ярост, която да излеете върху неподходящия човек или група хора, но най-вече ви е самите да пострадате от физическо насилие. Хората ще странят от вас до момента да сте отхвърлени от обществото.

14 юни

Квадратура Сатурн - Уран
От вас зависи дали ще се възползвате от аспекта, за да градите кариера във всички области на обществения живот, но ще се чувствате на мястото си, ако се занимавате с духовното и интелектуално развитие на човечеството.

15 юни

Тригон Меркурий - Сатурн
Перфекционисти сте, веднага намирате причините за възникналите проблеми и можете и да ги разрешите. Необходимо е да вярвате в себе си, но и да не правите непоискано добро.

16 юни

Куинконс Слънце - Плутон
Един важен урок, който трябва да научите блокира шансовете ви за успехи и издигане в обществото и той е особено труден за мнозина, дори и подадената ръка от този аспект – урокът е каквито и да сте в собствените си очи да се научите да възприемате себе си.. Само когато приемете себе си, когато започнете да се харесвате ще намерите своето място и признанието от страна на околните.

17 юни

Куинконс Марс - Юпитер
Аспектът е причината да надделява желанието ви да блестите с възможностите си, както и да натрапвате помощта си и там където не я искат, почти непоискано добро. Бъдете пак така щедри и всеотдайни, но само когато правите поискано или необходимо добро. Не мислете, че натрапената помощ ще ви донесе благодарности и топли чувства. Знаете, че ще изстрадате много тежко нечие лошо отношение.

18 юни

Тригон Венера - Нептун
Влюбчиви сте и се привързват се силно към партньорите си, но не се превръщайте в техен придатък, загубвайки своята самостоятелност и индивидуалност. Имате възможност да развиете интелектуалните си заложби.

19 юни

Тригон Слънце - Юпитер
Аспектът ви дарява успех начинанията и ви зарежда с увереност в себе си. Щедри сте към околните, но не бива да прекаляват.

21 юни

Съвпад Сатурн - Лока Фортуна
Силно изявените материални стремежи, дори да ви помогнат заради аспекта да трупате материални блага, ако не са заслужени или заграбени, ще ви бъдат отнети неочаквано и болезнено.

22 юни

Секстил Луна - Плутон
Аспектът е причината да сте устремени към търсене на нови знания. Славите се като перфектни събеседници, които помагат на хората да забравят грижите си и да видят в мрака на проблемите и светлата страна на живота.

Опозиция Луна – Лилит
Хванали се в битка за надмощие вашето светло и тъмно аз заложено ви от Луната е нейната сянка, ще доведат или до спокойствие в душите ви или до разпад на отношенията ви и физически проблеми.

23 юни

Секстил Венера – Лилит
Чудесно е да харесате или дори да обикнете своето тъмно „аз“ въплътено в Лилит! Може да успеете да го претворите в Светлината на Луната с любовта, с която ви зарежда Венера.

24 юни

Пълнолуние в Козирог
Бъдете професионалисти, перфекционисти, но за да успявате на бива да прекалявате с натякванията към околните колко са некадърни, или бавни или мудни, защото в един момент, когато натоварят вас с недоволството ви провалът ви е гарантиран

Тригон Плутон – Лилит
Ех, какъв аспект – мечта. Плутон се опитва да внесе яснота на тъмната страна на човешкия характер, че с преражданията и следващите поколения, в коѝто попада Душата е време на настъпи светлината, хармонията и тишината, осъзната и пазеща спокойствието в дома.