Автор: Светлана Тилкова - Алена

Юпитер е ретрограден в Риби
01 юли – 31 юли 2021 г.
Повечето хора живеят, обгърнати от малки или големи самозаблуди. Някои дори са се скрили в непроницаем за действителността балон и са го превърнали в удобен и уютен свой свят, в който неразбираемата или проблемна житейска реалност не съществува. Така сами подрязват крилете на своя личностен потенциал. По времето на този градивен аспект, когато Юпитер е ретрограден в Риби, всеки е дарен с шанса да се огледа и да се отърси от всички заблуди, с които гради живота си. От всеки един от нас зависи да вярваме на очите, ушите си и на интуицията си и да развием умението да се съхраняваме, за да успеем да изживеем пълноценно дните си.

Сатурн е ретрограден във Водолей
01 юли – 31 юли 2021 г.
Колкото и да ви е неприятно да се връщате в мислите и спомените си назад във времето, е нужно да го сторите. Подкрепени от ретроградния Сатурн, всеки без изключение лесно ще открие полезното от миналото, както и съхраненото дълбоко в подсъзнанието знание от предходно прераждане. Желанието ни да вървим само напред и да попиваме новото от времето, в което живеем, е обвързано и с полезните уроци на миналото.

Нептун е ретрограден в Риби
01 юли – 31 юли 2021 г.
Ретроградният Нептун в Риби дава възможност да променим начина си на живот. Подтиква към подсъзнателната потребност да се направи поне опит за поправка на сериозните кармични грешки от минали прераждания, за които напомнят или подсказват кармичните срещи в настоящето.

Хирон е ретрограден в Овен
15 юли – 31 юли 2021 г.
Очаквани са неочакваностите, които ни носи ретроградността на Хирон в огнения знак. Подготвили сме се за тях предишната година и няма да ни е трудно да ги превърнем в положително развитие за нас, за държавите, за планетата. Не бива да забравяме и негативите на Хирон в директното му движение и да притъпяваме навреме агресията, която изпълва душите и сърцата на мнозина. Който потъне във властта на своята агресия и продължи да гази всичко по пътя си към целта, не само че няма да е щастлив, че ще я достигне, но и ще плати висока цена в дълъг период от време заради няколкото месеца нежелание да си наложи умереност и контролира агресията си, словесна и физическа. Крайната изява на аспекта води дори до осъдителни присъди, включително за отнет живот.

1 юли
Квадратура Слънце - Луна
Денят е на упорство и стремеж към общуване, но изисква внимание, за да не страдате заради необмислени действия. От вас зависи с разум, и без страх от неуспехи в живота, които можете да надмогвате с лекота, да намерите подкрепени от аспекта мечтаното ново място място в живота си, да бъдете прозорливи, предпазливи и упорити, като избягвате хора искащи да ви навредят.

Тригон Луна - Венера
Заради вибрацията на деня у поредната доза непредпазливост сте способни подтикнати от аспекта да сте състрадателни, често заради нещо дочуто, но непроверено, да потъват в проблемите на околните, дори и с риск да навредите на себе си. Прехвърлят ли мярката на дарената помощ или на непоисканото добро, вие ще имате потребност от помощ.

2 юли
Тригон Луна - Марс
Въпреки че аспектът ви дарява със сила и упорство, че имате собствено мнение и знаете как да защитите себе си, в дена на подчинение на Съдбовните изисквания сте склонни да предизвиквате нежелани спорове и разправи. Така си печелите рояк от врагове и живота ви не става по-лек или смислен.

Квадратура Меркурий - Нептун
Престанете да се реете на облаците на мечтите и илюзиите които градите, подчинете се на правилата на Вселената и Кармата и ще успеете правилно да организирате живота си, като станете и по-практични.

3 юли
Опозиция Венера - Сатурн
От една страна аспектът подтиква към познанства, но от друга предупреждава, че търсите ли няма няма да намерите лесно своята съдбовна половинка, ако изпитвате недоверия към себе си и към всички и всичко. Заради една провалена връзка сами със страховете си съсипвате и следващите.

Квадратура Сатурн - Уран
Кармата ви орисва с влиянието на този аспект да се справите с важна житейска задача да станете по-предпазливи, да не избързвате и да действат обмислено. Така ще си спестите не само провалите, а и разочарованията, които търпите заради предоверяване на неправилно подбрани приятели.

4 юли
Квадратура Луна - Венера
В деня на трудности, но и стабилност сте склонни да взимате бързо решения. Обичате удоволствията и щедро раздават парите си за тях. Неразумното прахосничество неминуемо в един момент ще доведе до сериозни финансови затруднения, до провал на бизнеса и затъване в кредити.

Квадратура Луна - Марс
Вместо да осъзнаете собствените си недостатъци и да ги отстраните, вие сте склонни заради аспекта да драматизирате всичко в живота си и прибързано да се впускате да отмъщавате или да обвинявате, само за да не обвинят вас. Пазете се да не се окажете изолирани и самотни.

Съвпад Луна - Уран
Аспектът за пореден път позволява да покажете завидния си интелект. Въпреки че се стремите и може да достигнете високи постове и признание, овладейте вашата напористост, която ви вреди и ви печели неприятели.

5 юли
Съвпад Венера - Марс
Въпреки умението на мнозина заради влиянието на аспекта да привличат с чар околните и бързо да се влюбват, разочарованията в деня на промени и кармични тегоби при раздяла са светкавични. Не правете прибързан годеж и прибързана крачка към създаване на семейство или задълбочаване на отношенията, водещи към сключване на брак.

Опозиция Марс - Сатурн
Обичате заради влиянието на този аспект да си слагате маската на агресивни и нападателни, за да постигате целите си, но заради общата вибрация на деня ще си обогатите средата с кармични врагове.

6 юли
Квадратура Луна - Юпитер
В деня на привидна хармония и безкрайни емоции лесно приемате ласкателствата и милите думи. Внимавайте да не ви провалят, бъдете разумни и не допускайте да ви мамят и да сте губещи.

Съвпад Луна - Северен Лунен възел
Аспектът позволява да надникнете в отношенията си с вашите майки и при необходимост да осъзнаете причините за неразбирателството и да направите корекции към положителна промяна дори и ако сте ги имали и в минало прераждане. Емоцията в тези разговори е вредна. Овладейте я.

7 юли
Коунконс Луна - Уран
Анализ, отговорност и неочаквана прибързаност са причината за избухливото ви поведение, което не е най-добрият начин за решаване на проблемите ви. Спокойствие и уравновесеност са лекарството, за да бъде живота лек и безпроблемен.

Куинконс Луна - Нептун
Прибързаните решения заради желанието ви да сте отзивчиви на човешкото страдание може да създадат на вас здравословни или психически проблеми. Ако не можете да помогнете се отдалечете вместо след време да сте виновни заради нечие страдание.

Опозиция Юпитер - Лока Фортуна
Аспектът от една страна е причина войнстващата ви нагласа при печелене на пари, на всяка цена, без оглед на средствата, от друга страна планетата на материалното щастие не ви гарантира благоволението си и може вместо материални господари да ви превърна с влиянието си в бедняци.

Квадратура Лунен възел - Лока Фортуна
Сериозно предупреждение към всички, които на подсъзнателно ниво са наясно с материалните си наклонности, защото кармата от минали прераждания ще изсипе върху вас поток от неволи, ако не печелите парите си сами, а се стремите да ги заграбите или получите наготово.

8 юли
Квадратура Венера -Нептун
В деня на кармична разплата и съдбовно подчинение аспектът позволява да се вгледате в себе си и промените някои от вижданията си за света и отношенията между хората. Не бива да се поддавате на емоциите си и да ги притъпявате с големи количества алкохол.

Секстил Слънце - Уран
При възможността да сътворите негативна карма аспектът ви помага да успявате чрез непрекъснато обогатяване на знанията си. Чаровни сте, омайвате всеки, оказал се във вашето обкръжение. Независими и самостоятелни, успявате да постигате целите си.

9 юли
Куинконс Слънце - Марс
Дори и импулсивността на деня не ви помага да сте уверени заради влиянието на аспекта, който ви пречи да се изявите с цялата сила на вашата положителна енергия и ум. Заниженото самочувствие и комплексите, които сами си градите, ви тласкат да се отнасяте към обкръжението си грубо и нападателно, но така в никакъв случай не градите своя добър имидж. Бъдете толерантни и хората ще ви отвръщат със същото.

Квадратура Слънце - Хирон
В деня на емоции и импулсивност нека те бъдат притъпени, за да вземете правилното решения да постигнете равновесие в стремежите си, успешна върхова позиция, но и работа и в полза на хората.

10 юли
Новолуние в Рак
Създайте хармония в отношенията си с околните, тръгнете в нова посока, но свързана с дома ви и с вашите близки. Дарявайте им обичта и подкрепата си и щастието ще е с вас.

Тригон Слънце - Нептун
Притежавате завидна интуиция и и умение да прониквате в невидимия свят. Можете да го сторите само няма да вредите на околните.

Опозиция Хирон - Лока Фортуна
Тази опозиция позволява да се проявите с действията си умерено в рамките на добрия тон за да спечелите парите които искате да получите не го правете на всяка цена защото това ви товари в кармично отношение и много трудно ще можете да се справите с препятствията и с кармичните наказания заради едно привидно невинно ваше действие.

11 юли
Секстил Нептун - Плутон
Периодично трябва правят преоценка на действията. Така ще избегнат грешките, които вече са допуснали към хората, поставили своите съдби в техните ръце.

12 юли
Квадратура Сатурн - Лока Фортуна
Заради дена на общителност не винаги с подходящите хора този аспект позволява каквото и да правите, да работите, да постигате целите си да творите материални блага за себе си и за околните, в никакъв случай без да се лишавате от необходимите ви знания защото Лока Фортуна в един момент ще ви блокира пътя само защото не сте достатъчно компетентни в областта в която работите.

13 юли
Тригон Меркурий - Юпитер
С анализ и правилни решения бъдете добронамерени. Не прекалявайте с говоренето, ако сте в непозната компания. Не бива да споделяте плановете и целите си, за да избегнете трудностите, заложени в деня и носещи последици и след това.

14 юли
Тригон Сатурн - Асцедент
Денят е на промени, предимно професионални и в отношенията ви с околните, но и на кармична разплата, което означава че не е изключено да имате едни заложби заради асцедента и домът ви на професионална реализация, но инатливо да се стремите към други. Причината е че единствената ви цел още от най-ранните ви години е да печелите пари, а не да се развивате в духовно отношение. По-добре намерете златната среда.

15 юли
Тригон Луна - Плутон
Можете да помагате на хората, да ги освобождавате от техните страдания, но заради деня на аспекта бъдете колектни и не се опитвайте да извличате лична полза заради нечие нещастие. Кармата дебне със своите наказания.

Куинконс Венера - Нептун
Прекалената ви емоционалност работи във ваша вреда. Трябва да се опитате да намерите верният си партньор и да изживеете живота си спокойно до него. В същото време е необходима реална преценка на житейските ситуации, която непрекъснато ви липсва.

16 юли
Квадратура Луна - Меркурий
Нестабилни сте психически, особено ако сте устремени към първото място, без да осъзнавате, че второто е вашето, затова някой ви засегне, без да се замисляте го заливате с целият си сарказъм, което от своя страна е причина за планини от неприятности.

Опозиция Слънце - Плутон
Въпреки че деня предполага второ място, или примирение с нечии заповеди, ако се стремите към върха, но ви липсва достатъчно познание в някоя област, не се хвалете без мярка и без покритие. Запомнете, че за да бъдете водещи е добре когато е във ваша полза да не се излагате, а да отстъпвате.

17 юли
Секстил Луна - Венера
Въпреки вибрацията на предупреждение да творите положителна карма пак сте обградени с приятели и се стремите да крачите през живота леко, в една прекрасна среда, която ви допада изцяло.

Секстил Луна - Марс
Съобразете изискването на деня, творете положителна карма и не се противете на Съдбата, за да бъдете с помощта на аспекта пробивни, решителни и много смели хора. Винаги постигат целите си и знаете как да вземете от живота онова, което ви е необходимо. С агресия няма как да преодолявате бариерите.

18 юли
Опозиция Слънце - Лока Фортуна
Аспектът и влиянието му в този егоистичен и емоционален ден от една страна са много приемливи, но от друга страна са много сложен аспект защото Слънцето без значение в какъв закален знак се намира цели да блестите в собствената си светлина а когато е в опозиция с Лока Фортуна вие ще се стремите да блестите в светлината на парите по-добре намерете златната среда, защото така ще си спестите кармични наказания, ако целите ви са били да отнемете от другите това което не заслужавате.

Опозиция Венера - Юпитер
В деня на емоции и трудности бъдете отговорни към чувствата на вашите партньори и не изневерявайте, не ги наранявайте, за да не се окажете самотни по ваша вина. А и ако трудно се извинявате, задълбочаването на проблема ви е гарантирано.

19 юли
Куинконс Венера - Плутон
Аспектът не ви позволява да критикувате безпричинно, защото така не печелите приятели, а ги прогонвате от обкръжението си. Дори и тези на които най-много държите може да ви изоставят.

Куинконс Марс - Нептун
Въпреки че деня носи инат, а аспекта ви подтиква към нереални фантастични мечтания, имате възможност да осъзнаете кои са неизпълнимите и да се заемете с нещо по-реално, спасяващо ви от трудностите, а и приземите ли се, ще се чувствате много по-добре.

20 юли
Секстил Меркурий - Уран
Въпреки че заради аспекта успявате да видите реалното състояние на нещата и да бъдете полезни на тези, сред които живеете, бъдете внимателни и не товарете кармата си с негативи, които случайно сте пожънали..

Тригон Луна - Хирон
Заради аспекта, въпреки че деня е на глобални промени, интуицията и желанието у вас за полезност към хората и обществото са особено изразени. Ако съхраните добротата в себе си ще извличате полза и в бъдните дни, месеци и години!

21 юли
Опозиция Хирон - Асцедент
В деня на нови контакти и не винаги подходящи, началото на опозицията ви предупреждава да внимавате и да не се насочвате в професионално поприще което не е вашето само Защото някой ви подтиква или защото ви харесва. По-добре започнете да се развивате там където ви е отредено не е само от асцедента, а и от вашия Слънчев знак и от дома на вашата професионална реализация.

22 юли
Съвпад на Меркурий с МС
Аспектът в дена на кармична разплата и изискване за коректен анализ означава че без значение в какво поприще се развивате или имате намерение да се развивате ако сега тръгвате по вашия самостоятелен път то трябва да бъде съобразено с професия, която да ви позволява да говорите, да се изразявате разбираемо. Може да е преподавателската може би организационни или във всяка дейност свързана със социална помощ, за да може хората да чуват от вас и разбират правилно съветите ви.

23 юли
Опозиция Луна - МС
Този аспект означава че към каквото и да се насочите трябва да е професия която да ви позволява да сте дейни, но също така и да внимавате с импулсивните решения заради влиянието на Луната в никакъв случай да не сте пасивни и меланхолични.

24 юли
Пълнолуние във Водолей
Доверете се на вашата интуиция, която ви показва верния път, хората, на които можете да се доверите, тези, от които е добре да се отдалечите. Съхранете верните си приятели, а не използвачите.

Тригон Нептун - МС
В ден който предполага стремеж към материално облагодетелстване в същото време повиляни от аспекта вие имате шанс да намерите вашето най-добро място в живота и бързо да се освободите от нежеланите хора с помощта на Нептун, който ще отнесе всички които ви досаждат и блокират пътя ви.

25 юли
Секстил Слънце - Лилит
Не бива да се възвеличавате и да си внушавате качества, каквито не притежавате само защото вашето тъмно АЗ е взело превес в дните ви. Бъдете верни на себе си.

26 юли
Съвпад Луна – Юпитер
Постигате всичко, щом сте си поставили крайна цел. Оптимисти. Наоколо ви винаги кръжат много приятели, с които взаимно си помагате. За вас няма невъзможни, недостижими цели или непреодолими трудности.

27 юли
Съвпад Луна - Нептун
В деня на борбеност и желание за общуване сте открити за чувствата на околните. Често страдат заради неумението си да избегнат вживяване и преливане в чуждите проблеми и емоции, но е по-добре да пазите дистанция, за да не пострадате вие и да не си печелите неприятели.

28 юли
Съвпад Лока Фортуна - Лилит
Съвпадат е причината да не успявате да се справите така както очаквате със своите професионални надежди, намерения и мечти. Причината е че Лилит на моменти изважда вашата негативна същност която ви пречи без вие да го осъзнавате и не ви позволява да изберете позитивното или негативното в живота ви да е водещо.

30 юли
Тригон Слънце - Хирон
Аспектът започнал влиянието си в този ден е гаранция, че можете да покажете положителните си качества и да вървите към развитие и обогатяване на вашата духовност. Топлотата и доброто отношение към всички в средата, в която живеете и работите са видими.

31 юли
Опозиция Венера - Сатурн
Аспектът е причина заедно с вибрацията на деня да не намерите лесно своята съдбовна половинка, ако продължават да развиват недоверието у себе си към партньорството изобщо. От вас зависи да изберете самотата в дните си или щастие и хармония в брака.