Меркурий е ретрограден в Рак в периода 01.07.2020 - 12.07.2020

Аспектът е причината хората родени с този аспект, но и още мнозина, да са силно привързани към своя дом и своето семейство хора, да не могат да се откъснат лесно от средата, в която са пораснали, защото не им стига смелост и самостоятелност. И все пак идва момент, в който нямат избор и криене от Съдбовните заложби и когато са длъжни да започнат своя самостоятелен живот.

Юпитер е ретрограден в Козирог в периода 1.07.2020 - 31.07.2020

Засилен е стремежът ни към кариера и материални придобивки, те са основната цел, която имаме да осъществяваме, но Уран не позволява да прекаляваме, нито допуска да богатеем за сметка на някой друг. Добре е да се огледаме, да отстраняваме грешките си и да развием у себе си и интелект и чувство за отговорност.

Сатурн е ретрограден във Водолей в периода  01.07.2020 - 31.07. 2020

Никак не искаме да се връщаме назад във времето. От миналото знаем необходимото и сме длъжни да го съхраним дълбоко в подсъзнанието си. Желанието на Сатурн е да вървим само напред и да попиваме новото от времето в което живеем. Трябва да научим и другите да ценят знанията си от миналите си прераждания, да не се страхуват от тях и да използват полезните от тях.

Нептун е ретрограден в Риби в периода 1.07.2020 - 31.7.2020

Позволява ни за пореден път да се вгледаме в себе си, да опознаем преражданията си, за да сами, за да изчистим сериозните си кармични грешки от минал живот.

Плутон е ретрограден в Козирог в периода 1.07.2020 - 31.7.2020

Лишени от такт, търпение и коректност за този период, родените с аспекта ще са готови на всичко, за да заемат мечтаната професионална позиция, дори с цената на нечие нещастие или провал. Не товарете кармата си, защото този товар няма лесно да премахнете. Търсете своето място. Чуждото е вредно за вас, но късно го осъзнавате.

Хирон е ретрограден в Овен в периода 12.07.2020 - 31.7.2020

Засилва амбициите ни, но пречупени и през доза агресия, която сме длъжни да овладеем. Сторим ли го, неочакваностите ще са по-малко, не успеем ли и продължим ли да газим всичко по пътя си към целта, не само че няма да сте успешни, но и ще плащаме висока цел, заради няколко месеца нежелание да се вземем в ръце и да си наложим умереност.

1 юли
Съвпад Слънце – Меркурий

Аспектът ни показва от началото на месеца нашите силни и слаби страни и ни напомня, че там където сме устремили може да срещнем стена, но пък веднага ще прозрем друга, по-добра за нас възможност. Заради спохождащите ни неочакваности е възможно да се противопоставяме, но нека е продължително, за да не пропуснем силата на аспекта. Време е да помислим за себе си и да програмираме нашето успешно бъдеще.

2 юли
Тригон Луна – Марс

Винаги имате собствено мнение и знаете как да защитите себе си. Лошото е, че често предизвиквате нежелани спорове и разправи. Така си печелите все нови и нови врагове и живота ви не става по-лек, но инатът ви пречи да го осъзнаете.

3 юли
Квадратура Луна – Нептун

Животът ви ще бъде низ от неприятни моменти, ако допуснете винаги да са в услуга на някого и не насочвате усилията си в полза на самите себе си.

4 юли
Опозиция Луна – Меркурий

Не сте в състояние да си наложите контрол на речта да следвате разума на мисълта. Навика ви да говорите под влиянието на обзелата ви емоция без мярка ви "дарява" с множество неприятности. Лесно си създавате врагове и попадате на неподходящи приятели.

5 юли
Пълнолуние в Козирог

Колкото и да си внушаваме, че можем да се задоволим с малко, ще искаме повече и повече. Ето защо е важно да си наложим умереност, да не надскачаме възможностите си, за да не се окажем обградени с неприятели, които отказват да ни отстъпят своите успехи.

6 юли
Съвпад Луна – Юпитер

Постигате всичко, щом сте си поставили крайна цел. Оптимисти сте.  Винаги сте обградени от много приятели, с които взаимно си помагат. За вас няма невъзможни, недостижими цели или непреодолими трудности.
Квадратура Меркурий – Марс

Да бъдем успяващи и да имаме работа не е трудно, защото каквото даваме, това ни се връща, стига да не искаме нещо в рамките на невъзможното.

10 юли
Тригон Слънце – Луна

Мнозина успяват под закрилата на аспекта и ги нареждат сред късметлиите. В личен план щастието им е постоянен спътник.

11 юли
Хирон преминава в ретроградното си движение

Време е да изявим скритите си качества, знания и умения и да потърсим нашата нова среда. Амбициите ни да са умерени, а уважението към околните да е на първо място в дните ни.

12 юли
Меркурий преминава в директното си движение

Докато тръгнем в правилната посока, след забраните на планетата, можем да се окажем с празен портфейл, а първите да останат последни в боричкането за първенството на работното място или в личния живот.

13 юли
Квадратура Луна – Сатурн

Не бива да давате предимство на низките си страсти.  Опитайте да култивирате у себе си и духовни стремежи, ако искате да избегнете разочарованията и драмите в живота си.

14 юли
Съвпад Марс – Хирон

В каквито и междуличностни борби да влизаме,  все ще е потърпевша нашата ахилесова пета, така че е добре да сме внимателни. За да се превърнем в герои е в наша полза да се научим да падаме, да преценим какво искаме да постигнем и да осъзнаем дали е реално изпълнимо.

Опозиция Слънце – Юпитер
Дали ще сме щастливи, зависи от този аспект. Може да се наложи да отворим нова житейска страница от този момент.

15 юли
Опозиция Слънце – Плутон

Въпреки стремежите ни да сме успяващи, да наложим разбиранията си за света и живота на околните, е време да се обърнем назад към нашето минали, за да си спомним какво ни правеше щастливи или нещастни и да осъзнаем дали не правим опит да надскочим нашите възможности, но в наша вреда.

17 юли
Секстил Луна - Марс

Аспектът помага и на неуверените да са поне за известно време пробивни, решителни и много смели.  Да постигат целите си и осъзнаят как да вземат от живота онова, което им е необходимо.  Препятствие няма да липсват, но с агресия няма да ги прескочите.

19 юли
Квадратура Луна – Хирон

Стремежът да творите е в непрекъсната борба с желанието да сте полезни на околните, защото не сте в състояние да отказвате поисканата услуга с проявата дори и нетипична добродушна мекушавост. В състояние сте сами да изпълните живота си с неприятности и неудовлетворение.

20 юли
Новолуние в Рак

Ако в спомените, които сме извикали предишните дни, се чувстваме у дома си, не е нужно да търсим компромиси и златната среда.

21 юли
Опозиция Слънце – Сатурн

Ограниченията, които ни налага аспекта за неразрушими. Каквито цели си поставим, трябва да ги постигнем, да се владеем и да не ги пропиляваме.

Квадратура Меркурий – Хирон

Аспектът не позволява да се главозамайвате, да гоните химерични цели. Възможно е да ви тласне към  пълна апатия и нежелание да се развивате като личност.

22 юли
Секстил  Меркурий – Уран

С помощта на този аспект винаги успявате да видите реалното състояние на нещата и да бъдете полезни на тези, сред които живеете.

23 юли
Секстил Луна – Меркурий

Мислите бързо и стигате до верните изводи. Добре боравите с думите и бихте били съвсем в свои води в писателските и журналистическите среди. Успехът ви е гарантиран.

27 юли
Квадратура Венера – Нептун

Вгледайте се в себе си и променете някои от вижданията си за света и отношенията между хората, за да си спестите проблемите и прибягването до утеха в алкохола и опиатите. Не бива да се поддавате на емоциите си.

Квадратура Меркурий – Марс

Под влияние на този аспект всяка прибързано изречена дума или критиката са във вреда на всеки, които ги е изрекъл без причина. Научете се да премълчавате, ако изкушението да говорите истината и само истината, но често тя е вашата, а не истинската ви печелят неприятели.

28 юли
Квадратура Юпитер – Лилит

Страхувате се да заемете мястото в обществото, което ви се полага. Притеснени сте да поднасяте идеите си, за да не бъдат отхвърлени, а това е честа причина за агресия към околните.

29 юли
Секстил Луна - Сатурн

На вас, без значение дали имате аспекта в звездната си карта, може да се разчита във всяко едно отношение. С търпение знаете как да гоните задачите си. Можете да помогнете на всеки, който е потърсил подкрепа, но е забранено непоисканото добро.

30 юли
Квадратура Меркурий – Лилит

Желанието ви да сте разумни и любопитни е притъпено, поради което се налага да се вгледате в себе си, да си върнете умението да говорите и да вземете важни житейски решения, за да продължите напред.

Опозиция Меркурий – Юпитер

Фантазията ви е впечатляваща, а идеите ви са безбройни,  по ваше  мнение са печеливши, но част от тях, ако бъдат приложени на практика, загубите ни поелите риска е в кърпа вързан. Добре е да имате до себе си здраво стоящ на земята партньор, както делови, така и в личния живот.

31 юли
Опозиция Луна – Венера

От вас зависи да имате нормално общуване с хората, а то се случва, когато осъзнаете, че няма как виждате всички мечтани от вас качества във всеки един човек.  Вместо да се разочаровате, научете се да приемате всеки такъв какъвто е и ще живеете лесно и без притеснения.