8 – 19 юли 2019 г.

Меркурий е ретрограден в Лъв

Прекалявате с желанието да блестите, дори и в ореола на чужда светлина. Нереално възвеличавате своето его и се опитвате да си извоювате дори и незаслужено признание и да се наложите над околните. Гневите се, когато някой властва над вас. По-добре се примирете и изживейте временен период на застой и размисъл, за да полетите и се изкачите след това на поредния мечтан връх.

 

20 – 31 юли 2019 г.

Меркурий е ретрограден в Рак

Мнозина, особено представители на знака Рак, ще са силно, болезнено привързани към своя дом и семейство. По-младото поколение ще е душевно раздвоено, защото иска промяна, но е неспособно да се откъсне от средата, в която е пораснало. Липсва му смелост и самостоятелност, заради които губи в безпокойство и бездействие ценни години от живота си.

 

1 – 31 юли 2019 г.

Юпитер е ретрограден в Стрелец

Не само че планетата е в обратното си движение, а е и на своя трон в знака, на който е господар, и подтиква подвластните му да налагат своето мнение без оглед на средствата, а то невинаги е правилното. Аспектът тласка към лесна податливост на влияние и догматично сериозно отношение към живота.

 

1 – 31 юли 2019 г.

Сатурн е ретрограден в Козирог

В периода на ретроградния Сатурн в Козирог, ще блесне истината, че мнозина, особено родени в знака или с Луна и асцендент в Козирог, привидно с обичайно и според тях и околните нормално поведение, не са привърженици на силните завладяващи и всеобхватни чувства. Предпочитат да не показват, че са способни изобщо на чувства, защото така според тях няма да изградят своята кариера и ще останат зависими от някой друг.

 

1 – 31 юли 2019 г.

Нептун е ретрограден

в Риби

Аспектът утежнява делника и отношенията на отделен човек или множество, които са натрупали негативна карма до степен на желание за кармична мъст, но са се осъзнали или заради подсъзнателните си спомени сами са предпочели точно този свой начин на живот, нелек и дори на моменти непосилно труден, за да изчистят сериозните си кармични грешки от минал живот.

 

1 – 31 юли 2019 г.

Плутон е ретрограден в Козирог

Ще се разруши цялата хармония и умереност в отношенията, тактът и търпението в живота на хора, които с години са ги градили. Разрухата ще им даде отговор дали не е време да излязат от дълбоката заблуда, да прогледнат за истините и да продължат напред с нови знания и осъзнати потребности за себе си. Аспектът може да докаже и обратното, че животът им е следвал своя верен ход, но да им покаже грешките, които са допускани и е време да бъдат поправени.

 

9 – 31 юли 2019 г.

Хирон е ретрограден в Овен

Хирон с присъствието си в Овен ни помага чрез вглеждане в себе да претворим, лесно или по-трудно, неудачите си в ползи. В състояние сме да управляваме Съдбата си сами, вместо да очакваме чудеса или да се притесняваме от неизвестното.

 

1 юли 2019 г.

Квадратура Луна–Нептун

Не се изненадвайте, ако денят ви е низ от неприятни моменти, защото все сте в услуга на някого и не успявате да насочите усилията си в полза на самите себе си.

 

2 юли 2019 г.

Марс преминава в Лъв

Отлична възможност да започнете или завършите важните си и доходоносни задачи. Ако не намерите разбиране, гневът ви ще се разгори. Не създавайте поводи за конфликти, а потърсете компромиса.

 

Пълнолуние в Рак

На първо място поставете семейството, погрижете се за половинките и децата си, направете необходимите покупки и ако се налага ремонти, които ще завършите бързо ако поставите началото два дни преди фактическото пълнолуние и ги приключите два дни след него.

Секстил Луна - Уран

Заради аспекта ще ви е трудно да предприемете рязък обрат, за да намерят, своя верен житейски път.  Не сте в състояние да разберат каква е мисията ви, дори и ако знаете заложеното ви в личния хороскоп. Пред почитате ако може да се заровите в света на незримото, но във ваша вреда, ако нямате дарбите и не умеете да се защитите от неочакваностите, които дебнат там.

3 юли

Венера преминава в Рак

Време е докато Венера е в Рак да се огледате, да осъзнаете реалностите около вас, да работите полза за самите себе си, а една след това в полза на околните. Захранени с добро самочувстве продължавате уверено напред.

4 юли

Опозиция Сатурн - Северен Лунен възел

Старата, трупана с години и непречистена или поне неутрализирана карма ще излезе наяве. Не бива да се притеснявате. Действайте, защото имате възможност да претворите негативната карма в неутрална, а когато успеете да го сторите, Съдбата ще ви даде знак - ярък слънчев лъч, в който попадате дори и в мрачно и дъждовно време или усмихнати хора, част от които не познавате. Всичко това ви озарява с щастие и душевна хармония.

Квадратура Луна - Хирон

Вместо да творите и да успявате, вие водите негласно постоянна война с желанието да сте полезни на околните, защото не сте научили да казвате "НЕ" и продължавате да правите непоискано добро. Ако в живота си имате неприятности и неудовлетворение причината е в нежеланието ви да осъзнаете и спазите важните Вселенски закони.

 

 9 юли

Меркурий в съвпад с Марс

Бъдете реалисти в мечтите си, въпреки че успявате да се сработите с новата среда, в която може да попаднете. Достатъчно енергични сте, за да успяват в начинанията. Не бъдете прибързани в действията си и не изливайте безпричинно гневът си.

Тригон Марс - Хирон

Въпреки, че аспекта помага за силно изразената изява на целеустременост, без значение с цел да помогнете на някого, на обществото или за да заемете мечтаната позиция, ви е забранено да проявявате агресия, липса на такт и разбиране за чуждите потребности.

 

Квадратура Марс - Уран

Повлияни от този аспект не бива да надскачате вашите възможности, защото събитията около вас ще са неуправляеми. Посрещайте ги спокойно и с разума си търсете решение на проблемите.

 

Опозиция Слънце - Сатурн

Сега е моментът да премахнете комплексите, които сами сте си изградили, защото или ако са причина за неуспехите ви и невъзможността да изявите всичките си скрити заложби и да освободите големият запас от енергията си, превръщайки я в житейски дела.

 

11 юли

Тригон Слънце - Нептун

Ще осъзнаете, че притежавате забележителна интуиция и умение да прониквате в невидимия свят. Внимавайте, не се опитвайте да ясновидствате, защото вредите и на себе си и на околните, ако нямате знания, но и ако ви липсва собствен стабилен вътрешен морален кодекс.

 

14 юли 2019 г.

Опозиция Слънце–Плутон

Хвалите се без мярка и без покритие. Спечелите ли подигравките на околните, ставате арогантни и агресивни, готови на скандал, за да наложите вижданията си. Важно е да осъзнаете, че за да сте водещи, трябва да умеете и да отстъпвате.

 

17 юли

Пълнолуние в Козирог

Минало е времето да пораствате и да се пробуждате, ако сте тръгнали сега или отдавна по своя самостоятелен път. Покажете своите стойностни качества, за да ви приемат с тях, а не с негативните, само защото си мислите, че ви защитават.

17 юли

Опозиция Венера-Сатурн

От вас зависи да надмогнете съмненията си, за да не сте самотни в личния живот заради невъзможност да повярвате на партньорите си. Ако не го сторите се обричате на проблемни връзки или на самота.

18 юли 2019 г.

Съвпад Венера–Лунен възел

Аспектът налага да постигнете чистота в любовните отношения и умереност в сексуалните отношения без скокове в крайни състояния, дори и при познанство със силно сексуално привличане. Не си внушавайте, че това е кармичната ви половинка, може да се окаже ваш кармичен враг. Уж сте концентрирани, а пилеете времето си в лутане в странични или чужди задачи.

 

Тригон Венера–Нептун

Колкото и да сте силно привързани към своя партньор, не се превръщайте в негов придатък, загубвайки своята самостоятелност и индивидуалност.

21 юли

Опозиция Венера - Плутон

Не са изключени силни емоционални връзки с много болезнен край, заради откритието, че отново, за кой ли път сте попаднали на погрешните хора. Бъдете внимателни с познанствата

 

Съвпад Меркурий - Слънце

Само ако надмогнете егото си, ще бъдете полезни на себе си, на хората и на обществото. Личните ви интереси са едната страна на живота, но ако не се промените трудно можете да изявите заложбите си, с които не само ще впечатлите хората, а и ще изкачите нов житейски и професионален връх.

25 юли

Съвпад Меркурий Венера

Проведете отложените разговори и изпратете любовни послания, ако сте намерили подходящ партньор, но само ако излизат от сърцето ви. Имате навика да се раздавате и да правите непоискано добро с надеждата, че ще живеете с лекота, без особено натоварване, но рискувате да пропилеете ценно време, вместо да го изпълните със съдържание.

Тригон Марс - Юпитер

Бъдете разумни, умерени, прозорливи и предпазливи, ако искате да успявате. С опитите да прехвърлите отговорностите си на други хора, а вие да жънете плодовете от реколтата, която не сте посяли, ви носи несгоди и разочарования.

28 юли

Венера преминава в Лъв

Красотите на живота и възможността да блестите в ореола на собствените си успехи в любовта и работата се разбират от само себе си и са факт.

29 юли 2019 г.

Тригон Слънце–Хирон

Топлотата и доброто отношение към всички в средата, в която живеете и работите, са видими. Желани сте във всяка компания. Лесните успехи да не ви омайват до самозабрава и възвеличаване, че от падането боли.

 

30 юли 2019 г.

Квадратура Слънце–Уран

Бъдете предпазливи, защото сте склонни да избързвате, да действате необмислено и да се предоверявате на недобронамерени „приятели“. Време е без повече отлагане да прекъснете отношенията с неподходящи делови и лични партньори, особено ако са доказани предатели.