На 3 юли Меркурий се връща в своето директно движение и престава да блокира работата ви.

На 4 юли Слънцето е в опозиция с Плутон и е предпоставка за конфликти, които ще ви се стоварят, защото е време да осъзнаете и да си отговорите на въпроса къде и какво творите, което е в несъответствие с вашия Съдбовен път. Погледнене какви са настроенията на хората от вашето обкръжение, вижте дали не сте проявили негативните си черти и не сте съсипали отношенията си с някого. Ще научите какво да промените в себе си и отново ще сте на вярната пътека и ще си отдъхнете с облекчение.

На 8 юли Слънцето е в квадратура с Уран и изисква да защитите интересите си, но не прекалявайте с изискванията си.

На 9 юли се намесва и тригонът Сатурн - Хирон. Повлияни от двата аспекта ще се представите пред околните като една смесица от стремеж да сте отговорни и в същото време изпълнени с готовност да рискувате.

На 12 юли пълнолунието изисква да приемате предизвикателствата и несгодите в живота си с повече хумор и ще ви е по-лесно. Наложете си засилено внимание и винаги при срещи намирайте верния тон на разговорите.

 

На 13 юли Меркурий е в Рак и ви позволява да изразите с думи чувствата си и да постигнете съгласие и хармония в партньорските отношения.

На 16 юли поднесете личните си виждания за нещата и дайте да се разбере, че няма как да се подчините на искания, които противоречат насобствените ви представи и морал.

На 24 юли съвпадът  Слънце - Юпитер е причина хората да се домогват до вас и да искат успуги и помощ, като ако подадете че сте готови да ви превърнат в герой ще се нареди огромна опашка, която няма да издържите. По-добре е да се скриете от света.

На 26 юли Марс е в Скорпион и изисква важни решения в партньорските отношения.