Автор: Светлана Тилкова-Алена

Меркурий е ретрограден във Водолей в периода 30.01 - 31.01.2021

В тези два дни е във ваша полза е да не сме дистанцирани и да приемаме хората такива, каквито са. Най-важната ни задача по време на ретроградността на Меркурий във Водолей е да не се страхуваме от общуване дори и с хора, които не са ни приятни, особено ако можем да сме си взаимно полезни.

1 януари

Опозиция Луна – Юпитер
Не бива да преувеличавате случващото се с вас и около вас, без значение дали е добро или лошо. Полезно е осъзнаването на златната среда. Не бива да се впускате в приятелства, само защото някой ви е направил добро впечатление в момента и сте го харесали, за да избегнете бъдещите разочарования, които ще ви споходят неочаквано.

Опозиция Луна – Сатурн
Склонността на мнозина да се крият се от тълпите, да не обичат да са сред много хора, да се усамотяват и сдържаното им поведение няма да им донесат полза. Необходимо е да се отворят за света, за да могат да срещнат подходящата си брачна половинка.

Квадратура Юпитер - Уран
Въпреки желанието ви и очакванията ви да се зарадвате на живота, мечтата ви може да се окаже неизпълнима, ако само защото искате да помогнете на някого без да мислите се забърквате в поредния скандал. Все сте там, където не ви е мястото. От вас зависи да се научите да се предпазвате от неочакваностите на живота, често болезнени.

2 януари

Квадратура Марс – Сатурн
Само от вас зависи да култивирате у себе си спокойствие и разума да надмогне емоцията, ако искате живота ви да върви в своя естествен ход. Не го ли направите ще разрушите съдбата си.

Съвпад Юпитер - Сатурн
Нестабилни и залитащи в крайности, трудно успяват да се задържите на гребена на вълната на оптимизма. Причината е в черното ви песимистично настроение, което бързо закрива ярката светлина на надеждата, ако го допуснете, но това зависи само от вас. Колкото повече гледате на света от към хубавата му страна, толкова по-голям шанс за реализация имате.

3 януари

Тригон Венера – Марс

Побеждавате навсякъде с чара си. Внимавайте да не прекалявате с флиртовете, защото може да нараните някого, който има сериозни чувства към вас, а това от своя страна ще стане причина за раздяла, която няма как да избегнете.

Квадратура Марс - Юпитер
Не бива да проявявате агресия, която може да стигне до физическо насилие. Време е да изберете цвета, който ви прави щастливи и да заживеете в зоната на Светлината, а не на Мрака.

4 януари

Опозиция Луна – Нептун
Свръхчувствителни спрямо чувствата и проблемите на хората. рискувате да навредите на собствената си психика, защото ще залитате между чуждите радости и скърби. Не Бива да предлагате помощта си, без да ви е поискана, а после да се чудите как така отново сте се забъркали в поредната неприятност. Явно не сте си научили урока, никога да не правите непоискано добро.

Квадратура Сатурн – Уран
Можете да градите кариера във всички области на обществения живот, но се чувствате на мястото си, ако се занимавате с духовното и интелектуално развитие на хората.

5 януари

Секстил Слънце – Нептун
Вашата страстна природа е една от пречките в живота ви. Ако не се поддавате изцяло на чувствата и емоциите си и се вслушвате в разума си, ще живеете добре и ще бъдете обичани.

Съвпад Маркурий - Плутон
Изпълнени сте с любопитство и жадни за знания, които ви потапят в дебрите на човешката душевност. Способни сте да преодолеете всички трудности в живота си. Далновидни и предприемчиви се, затова не обичате да бъдете подчинявани.

6 януари

Квадратура Слънце – Луна
Срещате твърде много спънки, въпреки стремежите ви към изява. Обезверени от неуспешните опити можете да изпаднете в депресивни състояния, които ви тласкат към възприемане на мнението, че нямате шанс да постигнете мечтите си. От вас зависи да намерите вярното място в живота си, да бъдете прозорливи, предпазливи и упорити, като се пазите най-вече от хора искащи да им навредят.

Съвпад Меркурий - Сатурн
Възползвайте се от този аспект, за да преценявате обстоятелствата с разума си и когато са сигурни в правотата си, давайте своето мнение. Не обичате празните приказки. Рядко грешите в действията и оценките си, но можете да допуснете грешка от прекалено взиране. Докато вземете решение вече може и да е станало късно и от него да няма смисъл.

7 януари

Опозиция Луна - Марс
Опозицията между двете планети е причината трудно да контролират в гнева си, причините за който често са напълно безобидни реплики. Ако не ви критикуват няма опасност да залеете неочаквано околните с гнева си.

8 януари

Секстил Слънце Луна
Упорството и амбицията са причината да осъществявате всичките си желания. Радвате се на обичта на околните, които също ви подкрепят.

9 януари

Съвпад Меркурий - Юпитер

Аспектът раждат блестящи идеи, които можете да превърнете в своя реална цел. Гонете с упоритост изпълнението им и не признавайте каквито и да било препятствия. Добре е да се вслушвате в съветите, които ще ви бъдат полезни след време. Умереността ви носи само полза и успехи.

Секстил Луна - Юпитер
Изключително даровити, интелигентни и честни, заради влиянието на аспекта, успявате да достигнете върха на своята реализация. Всеки около вас има подкрепата ви, когато стъпите на стабилна основа.

Секстил Луна - Сатурн
На всички, повлияни от този аспект може да се разчита във всяко едно отношение. Вие сте търпеливи и знаете как да гоните задачите си. Готови сте да помогнете на всеки, който е потърсил подкрепата ви.

10 януари

Съвпад Слънце - Плутон
Дори и хората, които нямат такъв аспект в звездната си карта, са себични и крайно самостоятелни. Не позволяват да проникват в техния свят и да контролират живота им. На кого да се доверят избират те самите.

11 януари

Куинконс Венера -Юпитер
Чрез сервилност и желание да угодите на околните няма как да се издигнете в очите им. Работете върху самочувствието си, а не очаквайте някой друг да ви го подари, защото трябва сами да го заслужите.

13 януари

Съвпад Слънце - Луна

Аспектът повлиява не само хората родени при новолуние, а и всички останали не винаги успявате да постигнете каквото и да било съществено, защото се сблъсквате с много трудности. Обезверени вие обикновено се притеснявате и не продължавате по пътя към целта си. Справете се с този ваш проблем на характера.

14 януари

Съвпад Луна - Меркурий
Дарени с интелект, интуиция и умение да контактувате с околните, винаги успявате да разберете хората около себе си и ситуацията, в която се намирате. Жадни сте знания. Правите всичко възможно да ги получавате. По правило търсите духовното партньорство.

Съвпад Луна - Юпитер
Постигате всичко, щом сте си поставили крайна цел. Оптимисти сте. Наоколо ви винаги кръжат много приятели, с които взаимно си помагат. За вас няма невъзможни, недостижими цели или непреодолими трудности.

17 януари

Тригон Венера - Уран
За вас няма пречки да се чувствате добре във всякаква среда, заради бързата си приспособимост. Венера ви създава емоцията в интимните отношения. Възможни са няколко брака, ако не сте срещнали кармичната си или духовна половинка.

Съвпад Марс - Уран
Обичате разнообразен живот, изпълнен с приключения, в които се впускате смело, понесени от внезапното хрумване и моментния импулс. Добре е да култивирате у себе си повече размисъл, да туширате прибързаността и да намерите душевното си равновесие.

18 януари

Тригон Меркурий - Лунен възел
С разума си съумявате да надмогнете речовитостта си, заради която градите негативна карма и успявате да я претворите в неутрална или в положителна, което ще остави следа и в настоящия ви живот и заради Лунния възел в бъдещите ви прераждания и кармични срещи.

21 януари

Съвпад Слънце - Юпитер
Бликате от заряд с положителна енергия, изпълнени с оптимизъм, знаещи какво искате от живота и как да го постигнете. Ще имате добри запознанства и помощ от своите приятели и познати. Важна ваша задача е да се научите на пестеливост, няма да ви е излишна.

Съвпад Слънце - Сатурн
Време е да промените изцяло отношението си към света. Способни сте със собствени сили да изкачите върха в своя живот, а след това за миг да се сринете в тъмнината на нищото. Необходимо е да култивирате у себе си упоритостта и търпението, ако са ви липсвали още от ранното ви детство.

22 януари

Квадратура Слънце - Сатурн
Притъпете негативните си черти, с чиято изява нищо не печелите. отрицателните си черти. Вместо да завиждат чуждите успехи станат по-сговорчиви, за да се възползуват от уменията на околните. Сами ограничават шансовете си защото сте склонни да лъкатушите заради различни добронамерени съвети отстрани, които ви тласкат в погрешна посока.

24 януари

Секстил Венера - Нептун
Заради любовта ви към красивите предмети лесно могат да ви убедят да вложите сили и средства в областта на изкуството, заради любовта ви към красивото. Внимавайте да не похарчите парите си за фалшификати.

25 януари

Съвпад Венера - Плутон
Притежавате изявени сексуални наклонности, които са изпълнени със жажда за нови и вълнуващи приключения. Имате навика да обсебвате половинката си, затова трудно срещате подходящата.

26 януари

Куинконс Луна - Юпитер
От огромно значение за вас при влиянието на този аспект е да степенувате по важност задачите, с които се захващате и определянето важността на поставените от вас цели , за да не пропилеете безславно дните и живота си.

29 януари

Куинконс Луна - Нептун
Не бъдете прекалено и неразумно податливи в желанието си да сте отзивчиви на човешкото страдание. Не е изключено да се разболеете, заради прекомерно натоварване с чуждата болка, която далеч не винаги можете да отстраните, да не говорим, че си печелите и врагове.

31 януари

Секстил Юпитер - Сатурн
Заради аспекта не е изключено духовните ви стремежи да се окажат в противоречие с чисто материалните ви егоистични желания. А ако се отдадете само на материалната си същност, рискувате да не бъдете щастливи в емоционален план.