Уран е ретрограден в Телец в периода  01.01.2020 - 11.01.2029 - 03.48  

В живота е време да настъпи коренна промяна. Тя е много трудна за всички нас, но най-вече за родените с Уран в Телец, дори непосилна на пръв поглед, но задължителна и полезна. Планетата ни налага да забравим чисто материалните си стремежи и да се отдадем на духовното си развитие,  да бъдем подвластни на чувствата си и да се грижим за хората, които обичаме.

01.01.2019
Съвпад Луна - Нептун
Аспектът е причина да сме открити за чувствата на околните, но и да страдаме заради неумението си  да избегнем вживяване и преливане в чуждите проблеми и емоции. Не забравяйте, че за неподготвените хора или за тези, които нямат право да навлизат в дебрите на незримия свят, съществува риск да се обрекат на самота.

02.01.2020
Съвпад Меркурий - Юпитер
От първия работен ден на годината можем да се доказваме с възможностите и знанията си. Ще раждаме блестящи идеи, които можем да превърнем в наша реална цел. Гоним с упоритост изпълнението им и не признаваме каквито и да било препятствия. Добре е да се вслушваме в съветите, които ще ни бъдат полезни след време.

Марс преминава в Стрелец
Дарява не само на родените с това положение на Марс, а и на нас активност, подвижност, устрем към новото и непознатото, но не бива да допускаме разпиляване. Нека промените са с умерени скокове, за да избегнем загубите.  Търпението и добре обмислените действия ни носят полза.

05.01.2019
Тригон Марс - Хирон
Засилва и и без това видимо изразената изява на целеустременост. Позволява ни бързо се утвърждаваме на мястото, което сме си избрали, но, без да влагаме агресия или липса на такт и разбиране. Ако съумеем да сме отговорни и разумни и да мислим задълбочено, ще стигнем с големи и бързи крачки до желаната цел.

06.01.2020
Секстил Луна - Нептун
Всички ние ще сме много приятни и желани за компания, обградени с приятели, на които можем да помогнат, но и да разчитаме. В наша полза е да рушим само ненужните отношения, но да съхраним стабилните.

10.01.2020
Пълнолуние в Рак
Възприемаме като нелогично всичко, което е писала Съдбата , защото имаме задачата да премахнем непосилния товар на миналото от плещите си, остарелите и ненужни обвързаности с него и спомените, които не си носят полза, да да тръгнем към светлината и да разчитаме правилно книгата на Съдбата.

Съвпад Слънце - Меркурий
Време е да се замислим как да надмогнем своето собствено его, за да бъдем полезни на хората, с които живеем или на обществото. Време е да да осъзнаем, че обвързаността само с нашите цели и интереси не ни помага.

12.01.2020
Съвпад Сатурн - Плутон
Длъжни сме да разрушим остарелите си разбирания и основи и да поставим началото на новите. Не бива да се изненадваме, ако ни възприемат като особняци и трудно разбираеми. Недопустимо и носещо ни кармичен товар е поведение, с което нараняваме хората, с които живеем, заради нещо, което сами сме провалили, но не признаваме вината си. Не бива да пълним дните си с безсмислени и лишени от полза за нас занимания. Дори хобито ни е редно да носи полза. В личните отношения също е време да предприемем промени, ако са в застой или нарушават нашата сигурност.

13.01.2020
Съвпад  Слънце - Сатурн
В наша полза е да се замислим дали не грешим в поведението си. Време е да променим изцяло отношението си към света. Способни сме със собствени сили да изкачим върха в своя живот, а след това за миг можем да се сринем в тъмнината на нищото. Необходимо е да култивираме  у себе си упоритостта и търпението, които са ни липсвали още от ранното ни детство. Важно е да разберем, че ако търсим лесните начини за успехи, винаги ще вървим по трудната пътека и обратното - справим ли се с трудностите, с лекота ще стигнем до целите си.

Съвпад Слънце - Плутон
Мнозина, особено носителите на този аспект в рождената си звездна карта, ще се изявяват като себични и крайно самостоятелни.  Не позволяват да прониквате в техния свят и  да контролирате живота им. Ако искат да се доверят на някого, биха го направили сами. Не се спират пред нищо, за да постигнат целите си. Винаги успяват да се справят блестящо.                                        

16.01.2020
Меркурий е във Водолей
Изявата на индивидуализма и силно изразена, наложителното подчинение не е поставено на пиедестал. Различните са доволни, но често са наранявани заради своето различие. Стремежът към новото е непознатото, към новите знания и развиване на нови умения в различна професионална сфера са  засилени.

18.01.2020
Квадратура Меркурий - Уран
Ако успеем да погледнем света през очите на другите хора ще осъзнаем, че не е никак трудно да намерим решение на възникналите проблеми, вместо да се затваряме в себе си и да се притесняваме. Ако мнозина се страхуват да го сторят, то е защото не са в своята среда. Готови са да спорят заядливо, затова често са неразбрани и дори нежелани за колеги и приятели - поправимо поведение, ако има желание за компромис.

23.01.2020
Квадратура Слънце - Уран
Трудно можем да намерим еднакво мислещи като нас хора, с които да се чувстваме добре в годината на Уран. Важна задача е да сме по-предпазливи, да не избързваме и да действат обмислено. Така ще си спестим не само провалите, а и разочарованията, които търпим заради предоверяване на неправилно подбрани приятели. Нямаме причина да плуваме срещу течението, нито да се правим на глупаци, за да не нараним някого заради комплексите му за малоценност.

24.01.2020
Новолуние във Водолей
Свободата няма как да дойде от вън, трябва да е в нас самите. Обземат ни мечти и желание за безмерно щастие и голяма любов.

27.01.2020
Съвпад Венера - Нептун
Необичайно силен е стремежът ви към намирането на подходящата половинка, към среща с голямата, истинска любов, затова се научете да гледате реално на живота, а не от висотата на разперените криле на своята фантазия, за да се предпазите от грешки.

Квадратура  Венера - Марс
Склонни сте сами да създавате проблеми в живота си, обсебени от съмнения във верността не само на партньорите си, а и на останалите хора, с които сте в контакт. Можете да избухнете в изблик на ревност без никаква причина, да си сътворите проблеми, да предизвикате раздяла и душевни страдания.

Лилит е в Овен
При всички, родени с този аспект качествата, заложени в огнения Овен, се трансформират в разрушителна сила, която помита като лавина всичко по пътя си. или създават мекушав и податлив на влияние и пълно подчинение човек.

28.01.2020
Секстил Луна - Юпитер
Родените с този аспект са изключително даровити, интелигентни и честни хора, които успяват да достигнат върха на своята реализация. Всеки около тях ще има подкрепата им, когато стъпят на стабилна основа, а дали ще се случи и кога зависи от самите тях.