Автор: Светлана Тилкова-Алена

01 февруари – 21 февруари 2021 г.

Меркурий е ретрограден във Водолей
Кратък период за получаването на заслужена оценка. Ако в предишни прераждания сте били напред в идеите и схващанията си за живота, но не сте намерили разбиране, оценка и признание в обществото, сега време да получите признанието, от което сте били лишени. Не бива да сте дистанцирани и е добре да приемате хората такива, каквито са. Най-важната задача по време на ретроградността на Меркурий във Водолей е да не се страхувате от общуване дори и с хора, които не са ви приятни, особено ако можете да сте си взаимно полезни.

1 февруари

Квадратура Слънце - Марс
Трудно ви е да правите разделение между фантазия и реалност, между възможни и невъзможни неща, между реални и нереални желания, затова и рискувате сами да се провалите. Взимате прибързани решения и се впускате да гоните цели, които не са по силите ви до степен да си докарате здравословните проблеми.

3 февруари

Съвпад Слънце - Юпитер
Аспектът е причината да сте заредени с много положителна енергия, изпълнени с оптимизъм, знаещи какво искате от живота и как да го постигнете.

4 февруари

Опозиция Луна - Марс
Тази опозиция не позволява лесно да контролирате в гнева си, причините за който често са напълно безобидни реплики. Не трябва да ви се отправя каквато и да било критика, защото избухвате до степен да си съсипете ценни отношения.

5 февруари

Съвпад Венера - Сатурн
Хората от вашето обкръжение са орисани да открият във ваше лице предани и верни партньори. Не обичате шумните компании. Предпочитате да се усамотявате да се занимавате с нещо, което ви е приятно.

6 февруари

Съвпад Венера - Юпитер
Сърдечни сте и привличате хората, но се пазете от използвачи, които разчитат на вашата добронамереност и не ценят подадената ръка, а търсят изгодата. Избегнете ли ги успехите и признанието са с вас.

7 февруари

Секстил Луна - Меркурий
Когато и да властва този аспект, неговата задача е да ви научи да мислите бързо на мига и да правите верни изводи. Добре ще боравте с думите.

8 февруари

Съвпад Слънце - Меркурий
От вас зависи да се вгледате в себе си, да притъпите егото си и да намерения правилната посока, чрез която да сте полезни на обществото със знанията и уменията си. Не го ли сторите провалът е за вас.

Куинконс Луна - Сатурн
С убежденията ви, подкрепени с факти сте способни да накарате хората да видят новите идеи и техния смисъл, както и да ги приемат и заработят заедно с вас. Все пак новото приемате, ако е ваше виждане, а не на някой друг. Запомнете една важна подробност, само ако новото е съгласно вашите разбирания сте готови да се борите, за да наложите своето мнение, дори и ако е погрешно. След това ачкате някой да поеме отговорност и да ви върне в правилната посока. Бъдете отговорни!

9 февруари

Куинконс Меркурий - Нептун
Трудно ви е да споделите с околните как точно да ви се живее. Вечно сте недоволни от начинът си на живот и упреквате всичко и всички. Не позволявайте на околните да ви мамят и да използуват вашите възможности за собствена изгода.

10 февруари

Секстил - Марс - Нептун
Аспектът ви изпълва с ентусиазъм и оптимизъм, подкрепя намерението ви да осъществите безбройните си идеи. Добре е все пак да не се разпилявате, а да ги степенувате по важност и тогава да се заемете с тяхната реализация.

13 февруари

Квадратура Меркурий - Марс
Квадратурата ви предупреждава, че не бива да критикувате импулсивно и без доказателства. Премълчаването, тактът и търпението ви гарантират спокойствие, а гневът води със себе си агресия и физическо насилие.

Квадратура Сатурн - Уран
Където и да градите кариера ще се чувстват на мястото си, ако се занимавате с духовното и интелектуално развитие на човечеството.

16 февруари

Куинконс Луна - Марс
Трудно се владеете, не отстоявате собствената си позиция и често променяте своето мнение естествено във ваша вреда, защото околните няма как да приемат вашето непостоянство. Често сте подвластни на емоцията и тя е причината за вътрешната ви неуравновесеност.

Квадратура Луна - Плутон
Квадратурата пречи да криете своите чувства, без значение дали са положителни или отрицателни. Не е изключено да живеете в самота, защото отказвате да развиете умението си да общувате и са проявявате търпимост и толерантност към грешките на околните. Притъпете самомнението, че вие сте правите винаги и във всичко.

17 февруари

Тригон Марс - Плутон
Ако сте интелектуални и учени на международно ниво аспектът ви позволява да творите съдбата на света. Във ваша полза е да работите сами и да не се доверявате на никого, за да успявате с лекота.

18 февруари

Квадратура Меркурий - Уран
Заради невъзможност да прецените какво искате от себе си - духовното израстване или материални успехи, трудно успявате да намерят подходящата си среда. Изпълнени сте с желание да спорите заядливо, затова често сте неразбрани и дори нежелани за колеги и приятели, само защото залитате в крайности и не успявате да откриете златната среда на желанията си.

19 февруари

Тригон Луна - Плутон
Заради силно изявената ви интуиция, влиянието на този аспект ви помага с лекота да разкривате тайните на хората. Лесно достигате причината за човешките страдания и проблеми, но не бива да злоупотребявате с чуждите страдания.

20 февруари

Секстил Сатурн - Хирон
Този важен аспект развива вашата умереност в материалните ви стремежи и не ви позволява да наранявате хората, които имат повече от вас, нито позволява да им завиждате за успехите. Отнасяте се към всичко с нетипичен нестандартен подход и уверено правите винаги верния избор и за вас и за човечеството, ако заемате важен пост на планетарно ниво.

21 февруари

Опозиция Медиум Цели - Хирон
Поради факта, че Хирон е планетата, която е мостът между Сатурн и Уран, между духовното и материалното начало и стремежи, аспектът пречи на правилния избор на вярната посока. Ако изберете материалното, но ви влече духовното или обратно можете да пропилеете години докато открием вярната посока.

22 февруари

Тригон Слънце - Луна
Не обичате лишенията и с помощта на аспекта успявате да си осигурите всичко, за което мечтаете. Радвате се на обичта на хората и с удоволствие им помагате.

23 февруари

Тригон Венера - Медиум -Цели
Заради този аспект за ваша изненада постигате професионалните си цели с проява на обич, добро отношение и признателност към колегите ви, които ви помагат. Не бива да се опитвате да налагате исканията си с агресия.

24 февруари

Тригон Юпитер - Северенн Лунен възел
Кармата която творите ще е положителна в настоящия живот, ако защитавате правата си с умереност, такт и търпение. Опитите да воювате ви вредят, но аспекта няма да допусне това.

25 февруари

Квадратура Луна - Лилит
Луната, господарка на вашето здраве, на умението ви да съхранявате себе си е в противоборство с вашата тъмна същност, заложена ви от огледалното ваше аз чрез влиянието на Лилит /черната Луна/. Докажете, че сте по-силни от това влияние и изберете нощното светило, пред непредсказуемото влияние на Лилит.

26 февруари

Квадратура Меркурий - Лилит
От една страна аспектът подтиква към обогатяване с нови знания и развитие на интелекта, но не бива да е механично без подбор на полезното, от друга съветва да не се отклонявате от духовните си стремени и заложби.

27 февруари

Тригон Луна - Лилит
При този тригон, образуван взаимодействието на Луната и Черната Луна е в полза на засилване на положителните качества, които дарява Луната.

28 февруари

Тригон Медиум Цели - Лилит
Целта ви е да печелите пари и да израствате в професионално отношение, заради неистовият ви стремеж да докажете на всички, че сте господари на света. Внимавайте, аспектът помага, но въпреки това не бива да допускате заради Лилит падането от висотите дори и на вашата фантазия, което може да ви нанесе необратими травми.