Автор: Светлана Тилкова-Алена

Уран е ретрограден в Телец в периода 1 декември до 30 декември 2020 г.

Време е за коренна промяна в живота. Тя е много трудна, дори непосилна на пръв поглед, за всички хора, но най-вече за родените с Уран в Телец, но е задължителна и полезна. Планетата ни налага да потиснем материалните си стремежи и да се отдадем на духовното си развитие, да бъдем подвластни на чувствата си и да се грижим за хората, които обичаме.

Хирон е ретрограден в Овен в 1 декември до 16 декември 2020 г., 00.17 ч.

Засилва амбициите, но пречупени и през агресия. На всяка цена агресията в думи и дела трябва да бъде потисната. Който успее да го стори ще преживее по-малко неприятни неочакваности. Който потъне във властта на агресията си и продължи да гази всичко по пътя си към целта, не само че няма да се радва да я достигне, но и ще плати висока цена в дълъг период от време заради няколкото месеца нежелание да си наложи умереност и контролира агресията си, словесна и физическа. Крайната изява на аспекта води дори до присъди.

1 декември
Меркурий е в Стрелец
Ако мислите ви са положителни, можете да стигнете далеч напред. Ако не сте честни към себе си и преигравате, може да се окажете наранени чрез най-съкровените ви чувства и желания. Колкото по-малко умни думи изричате пред околните, толкова по малка е опасността да изглеждате глупави или невежи.

3 декември
Луната е в Рак
Вашата обвързаност с близките и родината ви, както и страховете да заминете, дори и за кратко, може заради положението на Луната да провали важни пътувания и срещи. Няма да разрушите стабилната опора, която сте създали за себе си и за вашите близки, ако заминете, а когато се върнете ще сте им още по-полезни.

5 декември
Тригон Меркурий - Хирон
Имате възможност се само да вървите по пътя на вашето интелектуално и духовно израстване, а и да сте полезни на хората около себе си, да ги организирате, да говорите омайно, да ги привличате към идеите си, но и да слушате внимателно думите им, за да знаете на кого да се доверите.

8 декември
Опозиция Луна - Нептун
Ако не сте подготвени, или изобщо нямате нужното образование, не се изкушавайте да помагате на хората, само защото страдате с техните страдания. Рискувате да навредите на психиката си, особено ако си позволявате да правите непоискано добро.

9 декември
Квадратура Слънце - Нептун
Ако осъзнаете вашите грешки и заживеете в съзвучие с Вселенските закони, ако давате обещания не като думи, а като увереност, че ще ги изпълните, ако докажете, че не падате от облаците и сте наясно с вашите възможности нищо не пречи да сте щастливи.

10 декември
Опозиция Луна - Марс
Само от вас зависи да овладявате гневните си изблици, за които често нямате причина, но наранявате и найа-близките си хора. Научете се да не се противопоставяте на критика, а да я приемате, защото често ви носи полза, която не успявате да осъзнаете.

11 декември
Тригон Слънце - Марс
Аспектът ви подтиква към големи цели, които вярвате се ще достигнете заради натрупаните знания и умения, заради осъзната сила, която притежавате. Преценявайте даи насочвате енергията си в правилната посока.

Опозиция Слънце - Лунен възел
От вас зависи да осъзнаете, че сте в състояние да изпълнявате ръководна роля в живота или водещата роля в личните отношения, но без да проявявате агресия.

12 декември
Луната е в Скорпион
Не бива да допускате влияние на типичните качества при положението на Луната в Скорпион, които са нестабилност в чувствата и емоциите, крайности в поведението, с цената на не малко неприятели и отмъстителност, когато са ви хванали в лъжа или не сте в състояние да се справите с работата си.

13 декември
Квадратура Меркурий - Нептун
Бъдете умерени и ясни в думите си, практични и отговорни, за да сбъднете мечтите си. Приземете се и застанете здраво на крата си, нереалните мечти нека останат във вашата фантазия.

14 декември
Новолуние в Стрелец
След като надеждата умира последна, няма кой да я погребе, затова тя винаги ще съществува. Не прекалявайте с вашата променливост в идеите и целите си, но и не се отказвайте, ако сте поставили началото, като не допускате преумората да ви победи.

17 декември
Сатурн е във Водолей
Не се опитвайте да промените света, но дайте всичко от себе си, за да покажете добрите страни на живота, за да претворите мислите на хората в положителни. Да осъзнаят, че вашите съвети са полезни и е добре да ви чуват и следват.

19 декември
Юпитер е във Водолей
Вашият идеализъм често е причина да привличате към себе си неподходящи хора, но вашата интуиция ви помага бързо да ги откриете и отдалечите. Всички ви обичат, защото и вие умеете да дарявате обичта си, но не позволявайте да ви използват.

Тригон Венера - Хирон
Имате възможност да създавате нови отношения чрез познанствата в личен и в професионален план. Ценят ви, когато осъзнаят, че умеете да правите връзката между поколенията и да внасяте хармония между тях, заради различните им житейски възприятия.

20 декември
Съвпад Слънце - Меркурий
От вас зависи да промените посоката, в която вървите, като на първо място от вас се изисква да надмогнете егоизма си и желанието си да работите за своето благи, без да ви интересуват хората. Ако не се промените и не заработите за тях вредата е за вас, защото на част от тях сте длъжници от минали прераждания и от настоящия ви живот.

21 декември
Съвпад Юпитер - Сатурн
За да надмогнете вашата нестабилност и да постигнете успехите, за които мечтаете, сте задължени да имате правилна стратегия. Да си наложите самодисциплина и да опитате да предприемете полезни промени, водени до разбирателство и в същото време даряващи ви лична свобода. Отърсете се от песимизма си и ще видите красотите на живота.

22 декември
Съвпад Уран - Лилит
Вашата непредсказуемост, желанието да сте различни е причина да изпитвате непоносимост към ограничения. Ако не намерите пътя за освобождаване от тях, се превръщате в консервативни и несговорчиви.

23 декември
Квадратура Марс - Плутон
Двете планети обвързани с този аспект ви отнемат силите и започвате да усещате горчилка в устата си, когато се налага да се защитите, защото не намирате правилните думи. Не малко ваши цели ще стигнат до края, а за други едва сега започвате да се борите. Заемайте се само с това, което е по вашите възможности и не ги надскачайте.

24 декември
Луната е в Овен
Напористи, изпълнени с желание за действие, амбициозни и целеустремени, постоянно сте притеснени, че някой може да ви наложи ограничение или да препречи пътя ви, за да се спънете и да се откажете сами. Във ваша полза е да мислите в дълбочина, пред да се впускате към целта. Помнете, че всичко, което по стечение на обстоятелствата се случва на мига е нетрайно.

25 декември
Тригон Меркурий - Юпитер
Въпреки че сте добронамерени и весели и бързо се сприятелявате, не забравяйте, че не сте застраховани от моментите, в които ще прехвърлите мярката на думите, които изричате и да си навредите.

27 декември
Тригон Луна - Юпитер
Вашият оптимизъм е пословичен, вярвате, че и околните могат както вас да намерят своята вярно място в живота, дори сте готови да им помогнете, но го сторете само, сте сигурни, че са готови и очакват промените.

28 декември
Тригон Слънце - Лилит
Не допускайте да ви повлияна низшето егоистично начало, което ви подтиква да се мислите за Творци на Всемира, да не признавате законите, да налагате свои, но във вреда на човечеството и на планетата. Огледайте се и осъзнайте вашето място в живота, защото само на отреденото ви от Съдбата можете да сте щастливи.

29 декември
Квадратура Луна- Хирон
От вас зависи да не си изпросите провели, заради влиянието на този аспект, който е носител на добротворство, но често непоискано и неосъзнато и във ваша вреда, защото се страхувате да откажете помощта си.

30 декември
Пълнолуние в Рак
Какво ви носи този аспект - на подрастващите бързо израстване и осъзнаване на пътя и задачите, а на порасналите - връщане към детството, заради самите себе си и в търсене на ведри спомени, или заради внуците, към чийто начин на живот опитват да се приспособят.

Квадратура Венера - Нептун
Аспектът дарява надежда за забрана на гнева и грижите и за възраждане на правдата, мира и обичта. Емоциите - радостни или заради тъга, не носят полза, а само вреда.

31 декември
Опозиция Венера - Лунен възел
Предупреждава за кармични срещи в семейството на вашите родители или в това, което вие създавате, които може да са обвързани с негативни отношения в предишни прераждания, които е време да претворите в положителни или да са били положителни и сега е време отново да ги продължите.