Уран е ретрограден в Телец в периода 01.12.2019  - 31.12.2019

Настъпил е отново миг, в който в живота на хората, подвластни  на влиянието на аспекта,  е необходимо да настъпи коренна промяна - дълго забавяна умишлено, от страх, заради невъзможност да повярват в себе си. Тя е много трудна за тях, дори непосилна на пръв поглед, но задължителна. От тях се иска да забравят чисто материалните си стремежи, естествено без да се лишават от средства за препитание и спокоен живот, защото никой не им ги отнема,  но да се отдадат на духовното си развитие,  да бъдат подвластни на чувствата си и да се грижат за всички, които обичат, без да очакват грижа само за себе си.

Хирон е ретрограден в Овен в периода 01.12.2019 - 13.12.2019

Няма как да не обърнем внимание на тази ретроградност, заради факта, че всичко, свързано с неочакваностите, които ни носи Хирон с присъствието си в Овен, при вглеждане в себе си можем да претворим лесно или пък по-трудно, но отново успешно, в ползи за нас самите. Вместо притесненията от това, което може да се случи или невъзможността да съобразим бъдещето и нашите очаквания ние сме в състояние да управляваме Съдбата си и да вземе само най-доброто, което ни носи полза, но и да я отдаваме на обществото и на хората около нас.

1 декември
Квадратура Луна - Марс

Изявена е склонни ви да драматизирате всичко в живота си и прибързано да се впускате да отмъщавате или да обвинявате. Не е лошо да се научите да мерите приказките си, защото след време може да съжалявате, но ще бъде късно за да коригирате отношенията си.

2 декември
Юпитер в Козирог

Време е да се научите по време на престоя на Юпитер в знака, да използваме фактите, събитията и реалностите в живота ни за да извлечем полезното за нас самите.

3 декември
Секстил Лунен възел - Марс

Възможно е в личните отношения, неочаквано и за вас самите, да изживеете дежа-вю и да си припомните неща от далечното минало. Дори и да сте прегрешили, изневерили или предали любим човек, това не е кармично обусловено, но товари кармата ви в този живот.  Помислете дали спомените не са знак, че вече съзрели и осъзнати можете да изживеете отново тези отношения и те имат своя смисъл.

4 декември
Секстил Луна - Венера

Аспектът обещава да сте обградени  с приятели, с чиято помощ се стремите да крачите през живота леко, в една прекрасна, не само по отношение на физическата красота на хората, среда, която ви допада изцяло. Имате невероятен талант по отношение на изкуството - областта за изява изберете сами.

Тригон Луна - Марс

Изявявате се като силни и упорити.  Винаги имате собствено мнение и знаете как да защитите себе си. Лошото е, че докато ви повлиява аспекта предизвиквате нежелани спорове и разправи с дълготрайни последици, ако не внимавате. Така си печелите все нови и нови врагове и живота ви не става по-лек.

9 декември
Квадратура Юпитер - Хирон

Не се изненадвайте, ако сте колебливи и нерешителни. Въпреки че се блазните от новите възможности, които ви предлагат не сте готови да се разделите с притежаваната в момента сигурност. Ако материалното ви състояние ще се подобри, ако го осъзнаете навреме, за миг ще грабнете новото предложение.

11 декември
Съвпад Венера - Сатурн

Аспектът ви помага да докажете, че можете да бъдете предани и верни партньори. Не обичате шумните компании. Предпочитате да се усамотявате  да се занимавате с нещо, което ви е приятно. За да постигнете това не бива да попадате на партньор, които не обича да е всеки ден в семейна обстановка и търси разнообразие навън. В професионален план нямате проблеми – там ви поглъща работата.

12 декември
Пълнолуние в Близнаци

Внимавайте с в дните около пълнолунието, защото рискувате да обидите някого дори и ако се шегувате неуместно в компания, в която не ви познават. Позволете на красивите думи и хубавата оценка на хората около вас да родят красиви и хармонични отношения.

13 декември
Съвпад Венера – Плутон

Хората с изявени сексуални наклонности са изпълнени със жажда за нови и вълнуващи приключения. Имате навика да обсебвате половинката си, но можете да се окажете сами, изоставени и нещастни. Ако отношенията ви не са хармонични не се опитвайте да властвате и да разпореждате, прекратете ги и създайте нови.

15 декември
Тригон Юпитер - Сатурн

Пред вас неочаквано се разкриват нови посоки, отварят се заключени врати, за които не сте подозирали. Преценете дали да тръгнете към новото и неизвестното. Не чакайте да ви подканят или хвалят, вие знаете цената си. Уравновесени,  коректни в професионален и личен план. Отлично  се грижите за себе си, защото знаете как да разпределяте професионалните си задължения и почивката. Винаги сте точни и прецизни в обещанията си. На вас  може да се разчита.

20 декември
Венера във Водолей

Време е да напазарувате за коледната елха, да приготвите подаръците – изненада. Това позволява присъствието на Венера във Водолей, но ви дава възможност и нищо да не купувате, а да подарите на близките си нещо, което радва всички -любов, внимание, похвали за успехите им. Лесно е да го сторите на Коледа, не струва пари, но топли душата и сърцето.

22 декември
Квадратура  Венера - Уран

Заради аспекта ви е трудна реалната преценка за хората около вас и особено за противоположния пол. Трябва да се научите да се предпазват сами, за да избегнете разочарованията.

23 декември
Квадратура Слънце - Хирон

Каквото има да се случва, ще ви споходи точно в мига на най-голямото ви натоварване с работа. Ще водите битка  между стремежа за възвеличаване на егото си  и желанието за полезност на обществото. Каквото и да изберете ще намерите компромиса.

24 декември
Тригон Слънце - Уран

Стремите се да давате свободно изява на творческите си и интелектуални заложби. Обикновено се справяте идеално, но подчинението ви подтиска, защото според вас отнема част от личната ви свобода и им пречи да блеснете пред другите хора с възможностите си.

25 декември
Съвпад Луна-Меркурий

Притежавате и изявявате интелект, интуиция и умение да контактувате с околните. Обичат ви защото успявате да разберете хората около себе си и ситуацията, в която се намирате. Жадни сте за знания. Правите всичко възможно да ги получавате, дори и в празничния ден. Търсите  духовното партньорство.

Луната в Козирог

Не се престаравайте в празничния ден с вашия перфекционизъм, достатъчно засилен и от Слънцето в знака, не се карайте на близките си ако счупят някоя чаша или чиния, а с усмивка кажете, че е на късмет.

26 декември
Новолуние в Козирог

За да сте радостни, щастливи и изпълнени с доволство от постигнатото се иска толкова малко – просто да не пропускате да се радвате и на вашите и чуждите успехи.

27 декември
Съвпад Слънце – Юпитер

В края на годината и без да си правите равносметка пред очите ви преминават всички изживявания от годината на Юпитер, общуването, познанствата които съхранявате и който прекратявате, хубавите и неприятните мигове, от които също можете да извлечете важна поука. Това е истината, която ви отравя пътя към успеха през идващата нова година.