Автор: Светлана Тилкова - Алена

Юпитер е ретрограден в Риби
01 август – 31 август 2021 г.

Повечето хора живеят, обгърнати от малки или големи самозаблуди. Някои дори са се скрили в непроницаем за действителността балон и са го превърнали в удобен и уютен свой свят, в който неразбираемата или проблемна житейска реалност не съществува. Така сами подрязват крилете на своя личностен потенциал. От всеки един от нас зависи да вярваме на очите, ушите си и на интуицията си и да развием умението да се съхраняваме, за да успеем да изживеем пълноценно дните си.

Сатурн е ретрограден във Водолей
01 август - 31 август 2021 г.

Колкото и да ви е неприятно да се връщате в мислите и спомените си назад във времето, е нужно да го сторите. Подкрепени от ретроградния Сатурн, всеки без изключение лесно ще открие полезното от миналото, както и съхраненото дълбоко в подсъзнанието знание от предходно прераждане. Желанието ни да вървим само напред и да попиваме новото от времето, в което живеем, е обвързано и с полезните уроци на миналото.

Уран е ретрограден в Телец
20 август – 31 август 2021 г.

В живота ни по време на тази важна ретроградност е необходимо да настъпи коренна промяна. Тя е много трудна, а за мнозина е дори непосилна на пръв поглед, но задължителна. Успяват тези, които могат да загърбят материалните си стремежи, обсебили съзнанието и мислите им, и да се отдадат на духовното си развитие, да бъдат подвластни на чувствата си, да се грижат за хората, които обичат.

Нептун е ретрограден в Риби
01 август - 31 август2021 г.

Ретроградният Нептун в Риби дава възможност да променим начина си на живот. Подтиква към подсъзнателната потребност да се направи поне опит за поправка на сериозните кармични грешки от минали прераждания, за които напомнят или подсказват кармичните срещи в настоящето.

Плутон е ретрограден в Козирог
01 август - 31 август 2021 г.

Плутон в Козирог разрушава старото и отживяло времето си, налага нов ред, нова организация и структуриране на управлението на държавите и организациите по света. Тази негова ретроградност е събирателна за необходимостта от вече осъзнатите промени и началото на тяхното осъществяване или на действието им, ако вече са внедрени в живота на човечеството. Осъзнатост, че въпреки неверието и съпротивата, дори с агресия, на мнозина, нов, по-добър живот се ражда в руините на старото. Да, по-бавно покълва, препятствията са много, но идва момент, в който набира мощ, избуява и застава непоклатимо на своето място.

Хирон е ретрограден в Овен
01 август – 31 август 2021 г.

Очаквани са неочакваностите, които ни носи ретроградността на Хирон в огнения знак. Подготвили сме се за тях предишната година и няма да ни е трудно да ги превърнем в положително развитие за нас, за държавите, за планетата. Не бива да забравяме и негативите на Хирон в директното му движение и да притъпяваме навреме агресията, която изпълва душите и сърцата на мнозина. Който потъне във властта на своята агресия и продължи да гази всичко по пътя си към целта, не само че няма да е щастлив, че ще я достигне, но и ще плати висока цена в дълъг период от време заради няколкото месеца нежелание да си наложи умереност и контролира агресията си, словесна и физическа. Крайната изява на аспекта води дори до осъдителни присъди, включително за отнет живот.

1 август
Съвпад Слънце - Меркурий

Притъпете егото си и носете полза на хората и обществото, за да не се окажете в пълна изолация, самотни и изоставени, а най-вече неразбрани.

Опозиция Слънце - Сатурн

Ако инатливо отказвате да премахнете комплексите, които сами постоянни си градите. Те са основната причина за неуспехите им и невъзможността да изявят всичките си скрити заложби и да освободят големият запас от енергията си, превръщайки я в житейски дела.

2 август
Квадратура Луна - Марс

И дена от месеца и аспекта са причина да сте черногледи и да драматизирате всичко, въпреки че няма причина за страховете ви, но и прибързано да се впускате да отмъщавате или да обвинявате. Преценявайте думите си защото след време ще бъде късно за да коригирате отношенията си.

Квадратура Луна - Юпитер

Ласкателствата на околните и вашата наивност са изцяло във ваша вреда. Внимавайте да не ви измамят и да не се окажете без средства за препитание.

3 август
Квадратура Слънце - Уран

Въпреки общителния ден е във ваша полза да станете по-предпазливи, да не избързвате и да действате обмислено. Така ще си спестите не само провалите, а и разочарованията, които търпите заради доверяване на неправилно подбрани приятели.

Квадратура Луна - Венера

Подтикнати от неподходящи приятели сте бързи в решенията и действията си. Обичат удоволствията и щедро раздават парите си за тях, а когато останете с празен портфейл търсите заеми и сериозни финансови затруднения.

4 август
Тригон Луна - Юпитер

Въпреки препятствията аспектът ви орисва да сте оптимисти, които крачат уверено в живота и сте сигурни, че всеки около вас може да вземе от него най-доброто. Готови сте да помогнете и да окуражите, но не правете непоискано добро.

5 август
Тригон Венера - Уран

За всички попаднали под влиянието на аспекта няма пречки да се чувстват добре във всякаква среда, заради бързата си приспособимост. Заради емоцията в интимните отношения. са възможни няколко брака.

7 август
Опозиция Венера - Нептун

Аспектът изисква да сте отговорни към намерението си да създавате дом и семейство, затова внимавайте. Ранният брак за да си купите свободата и да се освободите от родителска опека носи разочарования и развод.

8 август
Новолуние в Лъв

Новолунието в Лъв ви дарява блясък, увереност и възход, стига на да не пропилеете възможностите си за професионално израстване.

Квадратура Слънце - Уран

Аспектът ви помага да творите положителна карма, да станете по-предпазливи, да не избързвате и да действате обмислено. Така ще си спестите не само провалите, а и разочарованията, които търпите заради предоверяване на неправилно подбрани приятели.

Опозиция Луна - Юпитер

От вас зависи да не товарите кармата си с негативи, само защото преувеличавате и прекалявате с всичко. Не бива да се впускате в приятелства , само защото някой ви е направил добро впечатление и сте го харесали. Когато задълбочат отношенията си, ще отчетете, че не сте успели да прецените вярно този, с когото вече сте се обвързали.

9 август
Опозиция Меркурий - Юпитер

Осмислете проблемите, които ви дебнат ако сте настойчиви по отношение на вашите идеи, но те са неприложими на практика, загубите са ви сигурно.

Тригон Венера - Плутон

Въпреки че привличате околните като с магнит и успявате да ги накарате да правят всичко, което им кажат, заради умението си да убеждавате, не допускайте агресия в поведението ви. Могат да се радват на идеални партньорства в личен план и да бъдат щастливи.

10 август
Секстил Луна - Сатурн

Както може да се разчитана вас във всяко едно отношение, защото сте търпеливи, така може да се случи неочаквано прибързаност, която да ви навреди.

11 август
Тригон Луна - Плутон

Въпреки че сте надарени с умението да разкриват тайните на хората, внимавайте да не се окажете заради вибрацията на деня притиснати от ситуации заради сблъсък на поколение, печелещи ви врагове.

Куинконс Марс - Сатурн

Вибрацията деня заедно с аспекта е причината трудно да преценявате хората, с които работите и често си създавате сами неприятности, защото или сте прекалено доверчиви, или пък не искате да се доверите изобщо. Намерете златната среда.

12 август
Куинконс Луна - Марс

Общителността, заради деня увеличава заложеното от аспекта неумения да се контролирате. Не отстоявате собствената си позиция и често променяте своето мнение. Често сте подвластни на емоцията и тя е причината за вътрешната ви неуравновесеност.

13 август
Секстил Слънце - Луна

Аспектът при положителна карма, която ако искате може да натрупате, помага за осъществяване на всичките ви желания. Радват се на обичта на околните, които също ви подкрепят.

14 август
Секстил Луна - Меркурий

Имате таланта да мислите светкавично, с верни изводи, но на моменти ви се струват недостатъчни и ги украсявате във ваша и във вреда на околните. Внимавайте с думите, които изричате.

Секстил Луна - Марс

В ден на промени съгласно календара, аспектът ви превръща в пробивни, решителни и много смели. Въпреки успехите, които жънете не проявявате агресия, когато се окажете пред бариера, която може да сте съградили сами, за да ви предпази от собствените ви погрешни действия.

15 август
Съвпад Меркурий - Марс

Умеят да се сработват със средата, в която попадат, защото не им липсва дар слово и остроумие. Достатъчно енергични са, за да успяват в начинанията си. Не трябва да бъдат прибързани в действията си, както и да изливат безпричинно гневът си.

16 август
Кунконс Слънце - Нептун

В деня на подчинение се пазете от прекомерно отдаване на близките си, въпреки че когато имат потребност от помощ е редно да я получат. Ако ве ни е поискана или задължителна ще изтощите организма си от притеснения по тях, които не са ваша съдба, нито ваш житейски път. Помнете - те няма да ви подадат ръка.

17 август
Кунконс Слънце - Плутон

Кармичната дата в този ден е разплата във вас самите, ако още не сте научили да се приемате. Този най-важен за вас ненаучен урок блокира шансовете ви за успехи и издигане в обществото. Само когато приемете себе си такива каквито сте и започнете да се обичате и да се възхищавате от себе си, ще намерите своето място и признанието от страна на околните.

18 август
Опозиция Марс - Лока Фортуна

Не е особено благоприятен този аспект, защото войната между материалните ви стремежи и коректното печелене на пари може да се превърне в егоистично отнемане на онова, което не ви принадлежи и разпад на вече постигнатото от вас, заради проявената алчност.

19 август
Квадратура Луна - Хирон

Водите поредната борба в ден на инат и целеустременост дали да сте полезни на околните, за които да се жертвате, дори и без да очаквате признание или да организирате живота си за да успявате вие самите. В състояние са сами да изпълнят живота си с неприятности и неудовлетворение и след време да съжалявате за ценните пропуснати години.

20 август
Опозиция Слънце - Юпитер

В календарния ден на мощно пробуждане е време да осъзнаете как да контролирате себе си и обзелото ви желание да се впускат в безкрайни удоволствия, на трапеза- с планина от ядене и пиене с риск да навредите сериозно на здравето си, когато изгубите мярката.

21 август
Тригон Меркурий - Уран

Планетата на общуването и умението да градите успехи с интелекта си, в календарния ден изискващ коректност и почтеност, заедно с аспекта е причина да се ровят във всички тъмни кътчета на човешката душа. Любопитството ви е безгранично и ви помага да напредвате в интелектуалното си и духовно развитие, но не бива да е за сметка на нечий провал, защото бързите обороти на кармата го връщат обратно върху вас.

Тригон Марс - Уран

Обичате да блестите, но нека се случва по честен начин, защото аспекта е причината да търсите професия, която да позволи на таланта им да блесне, въпреки че не винаги се случва бързо.

22 август
Пълнолуние във Водолей

Новото знание, духовното израстване, новаторството и учението да налагате идеите си са водещи. Не пропускайте своя шанс да изпълните дните си със съдържание, а крачката направете сега.

Тригон Венера - Сатурн

Под привидното ви безразличие и влиянието на аспекта, който блокира желанието ви да се поддавате на емоции и умело ги прикривате, се предпазвайте от опасността да не осъществите целите си. Не рядко в брака търсите ползата, но и чрез нея успявате да бъдете щастливи.

23 август
Съвпад Юпитер - МС

С агресия и без оглед на средствата, повлияни от аспекта търсите своето професионално място в живота и когато решите, че сте го намерили може да се окажете пред провал, ако се опитате да го извоювате, като остраните този, които го е заел. Войната може да се окаже срещу вас и да бъдете победени.

24 август
Секстил Луна - Плутон

В календарния ден на стабилност и заради влиянието на аспекта сте устремени към търсене на нови знания. Умеете да говорите разбираемо и да сте съпричастни към чуждите проблеми, но си наложете мярка.

25 август
Секстул Луна - Сатурн

Както може да се разчита на вас, така аспектът на моменти ви лишава от търпение, ако в желанието да помогнете на околните се сблъсквате със стена от неразбиране.

Куинконс Юпитер - Плутон

Аспектът в календарния ден на духовно развитие, ви помага да наложите поне една малка частица от вашите знания, които са изпреварили времето, но е необходимо да работите върху своето интелектуално израстване.

26 август
Квадратура Луна - Плутон

Тук проблемът заради аспекта може да се свежда единствено до проблеми с пари заради невъзможност да бъде постигната хармония между поколенията. От вас зависи да изберете дали ще сте самотници в живота или ще намерите златната среда в поведението си и ще съумеете да сте щастливи във вашата среда.

Тригон Меркурий - Плутон

В календарния ден на кармична разплата, но и на приходи, заради влиянието на аспекта нищо не е в състояние да ви притесни. Нито дрязгите между поколенията, нито напрежението от случващото се в държавата, нито

27 август
Тригон Слънце - Луна

И отново инатлива и емоционално нестабилна дата от календара, която заедно с аспекта ви учи и позволява да се грижите добре за себе си, да се радвате на споделени чувства и да сте щастливи и в личен и в професионален план.

28 август
Опозиция Венера - Хирон

Числото от календара, което е на амбиция и инатливо поведение е също така причина да се засили влиянието на аспекта не допуска изява на истинските чувства. Водещи са лицемерието и фалшът, а животът на мнозина преминава през конфронтация и печелене на врагове.

29 август
Съвпад Лилит - Северен Лунен възел

Ако сте родени с този аспект, или сега сте повлияни от него, забравете желанието си да се представяте като хора с характер, какъвто не притежавате, за да не ви възприемат като заплаха и да не се окажете в изолация не заради минала, а заради натрупаната карма сега.

30 август
Съвпад Луна и Лилит

Тъмната и светла страна на характера ви, огрени от Луната е нейната черна сянка Лилит, заедно с календарния ден, изискващ почтеност в отношенията, водят до материализъм и застой в развитието. Когато го осъзнаете може да е минало много време и да сте се превърнали се в емоционални, неуправляеми и изолирани от вашата обичайна среда.

31 август
Тригон Луна - Марс

В календарния ден на кармична разплата от една страна сте меланхолични, от друга сте силни и упорити хора. Винаги имате собствено мнение и знаете как да защитите себе си. Лошото е, че често предизвикват нежелани спорове и разправи. Така си печелите врагове и живота ви не става по-лек.