Автор: Светлана Тилкова - Алена

Юпитер е ретрограден в Козирог в периода  1 август - 31 август 2020

Засилен е  стремежа към кариерно израстване и материални придобивки. За мнозина кариерата и парите се превръщат във фиксидея през този период и няма да са малко хората, които в преследването им ще изявят най-нелицеприятните си качества. Важно е да се знае, че господарят на годината Уран потиска крайностите и наказва всеки, който иска да забогатее за сметка на някой друг или да заеме с непочтени средства неполагаща му се професионална позиция. Аспектът тласка към осъзнаване, желание за отстраняване на грешките и развиване на чувство за отговорност.

Сатурн е ретрограден във Водолей в периода  1 август - 31 август 2020

Никак не искаме да се връщаме назад във времето. От миналото  знаем необходимото и сме длъжни да го е съхраним дълбоко в подсъзнанието си. Желанието на Сатурн е да вървим само напред и да попиваме новото от времето, в което живеем. Трябва да научим и другите да ценят знанията си от миналите си прераждания, да не се страхуват от тях и да използват полезните от тях.

Уран е ретрограден в Телец в периода 15 август - 31 август 2020

Време е за коренна промяна в живота. Тя е много трудна, дори непосилна на пръв поглед, за всички хора, но най-вече за родените с Уран в Телец, но е задължителна и полезна. Планетата ни налага да потиснем материалните си стремежи и да се отдадем на духовното си развитие,  да бъдем подвластни на чувствата си и да се грижим за хората, които обичаме.

Нептун е ретрограден в Риби в периода 1 август - 31 август 2020

Аспектът събужда спомените в подсъзнанието, които въпреки че няма да стигнат до съзнанието ще помогнат на мнозина сами да изчистят сериозните си кармични грешки от минал живот и облекчат своята настояща и бъдеща карма.

Плутон е ретрограден в Козирог в периода 1 август - 31 август 2020

Лишени от такт, търпение и коректност за този период, мнозина и най-вече родените с аспекта ще са готови на всичко, за да заемат мечтаната професионална позиция, дори с цената на нечие нещастие или провал. Не утежнявайте кармата си, защото от този товар няма лесно да се освободите. Търсете своето място. Чуждото е вредно за вас, но го осъзнавате когато врата към страданието е вече отворена и е късно за поправяне на грешките, защото е дошло време за разплата.

Хирон е ретрограден в Овен в периода 1 август - 31 август 2020

Засилва амбициите, но пречупени и през агресия. На всяка цена агресията в думи и дела трябва да бъде потисната. Който успее да го стори ще преживее по-малко неприятни неочакваности. Който потъне във властта на агресията си и продължи да гази всичко по пътя си към целта, не само че няма да се радва да я достигне, но и ще плати висока цена в дълъг период от време заради няколкото месеца нежелание да си наложи умереност и контролира агресията си, словесна и физическа. Крайната изява на аспекта води дори до присъди.

1 август
Опозиция Меркурий - Плутон

Налага се да вземете съдбовни решения през този летен месец. Разбирането и честността са водещите в дните ви, за да не си печелите неприятели.

3 август
Опозиция Меркурий - Сатурн

Решенията, които взимате заради влиянието на този аспект ще оставят трайна следа в живота ви.

Пълнолуние във Водолей

Проявата на егоцентризъм може да ви изиграе лоша шега и да ви превърне в ексцентрици, които никой не иска до себе си, особено в годината на Уран, разрухата и градежа и бързото възмездие от Кармата.

4 август
Квадратура Марс - Юпитер

Време е да изберете цвета, който ви прави щастливи и да заживеете в зоната на Светлината, а не на Мрака.

5 август
Съвпад Венера - Лунен възел

Някои от срещите ви при този аспект са свързани с миналото и с миналите ви прераждания. Сблъсъка може да ви донесе доволство, но може да ви изгори болезнено, ако сте имали кармично натоварено минало.

Меркурий преминава в Лъв

Внимавайте с изявата на егото и нежеланието да сте отговорни към околните, защото ударите на Кармата няма да пощадят никого, въпреки че Меркурий е в директното си движение.

7 август
Венера преминава в Рак

Каквото и да имате да казвате или да споделяте с вашите най-близки хора, с вашето семейство, сторете го така, че да не ги наранявате. Щадете ги, защото е важна тяхната подкрепа в трудните моменти от вашия живот.

10 август
Съвпад Марс - Лилит

Да се конкурирате с Вселената и Създателя е предизвикателство, но напълно погрешна стратегия от ваша страна, ако я изберете. Колкото повече подценявате реалните си възможности и се опитвате да ги надскачате, толкова повече ще ви подминават.

Квадратура Меркурий - Уран

За да е трезва мисълта ви през започващата нова седмица, е време да се дистанцирате от вас самите и да се влеете в редиците на избраната от вас среда Ако не си наложите умереност и допуснете нервни изблици не е възможно да изглеждате умни и сериозни в очите на околните.

13 август
Квардратура Марс - Плутон

Ако ви докосне Съдбовното щастие, имате възможност да се се изправите и да продължите напред, дори и ако някой ви у инизил и повалил.

16 август
Тригон Марс - Слънцето

Ако нещо не е във вашите възможности и сили, не бива да се захващате с него. Податливи сте на натиск и опит да ви тласнат в друга посока. По-добре приемете знаещите, героите на деня, вместо да се опитвате вие самите да сте герои.

17 август
Квадратура Венера - Лилит

Не прекалявайте с грижата си за хората около вас, защото в един момент ще бъдете лишени от личната си свобода и от правото да живеете съгласно вашия морал. Не са изключени конфликти, свързани с власт и влияние, затова влиянието на аспекта налага, ако не сте на влиятелна позиция да не слеете с равнопоставените с вас хора от вашето делово обкръжение.

19 август
Квадратура Плутон- Лилит

Помага ни да се освободим от стреса при общуване и познанства. Разделите няма да ви хвърлят в дебрите на самосъжалението, няма да ви причинят болка.

Новолуние в Лъв

Каквото ни е на сърцето не бива да е с предимство при взимане на решения. Ако изпитвате чувства преценете дали са споделени, ако искате да се разделите с някого, преценете дали скоро няма да съжалявате.

20 август
Меркурий преминава в Дева

Не бива да предприемате нищо без да направите задълбочен анализ на намеренията си и да прецените възможните удари и загуби, защото в аспекта този път се е скрил Сатаната и чака заради неразумно действие да блокира пътя ви.

21 август
Тригон  Луна - Сатурн

Аспектът ви помага да не смесвате чувствата и професионалните си задължения. Когато имате някаква задача забравяте околния свят, докато не я завършите. Не позволявате да ви се пречи.

22 август
Квадратура Луна - Венера

Взимате решения светкавично и сте бързи в действията си. Обичате удоволствията и щедро раздавате парите си за тях.  Пазете се от финансови проблеми заради постоянното харчене за какво ли не.

24 август
Квадратура Марс - Сатурн

Когато сте ядосани не знаете силата си, но наранявате често хора, които нямат вина, а са се оказали до вас в неподходящото време на неподходящото място.  Бъдете мили със семейството си и не прекалявайте с изискванията си.

25 август
Секстил Луна - Плутон

Характерно са аспекта е подтиква всички вас към търсене на нови знания. Говорите омайно и успокоявате хората.

Секстил Луна - Сатурн

На всички вас подвластни на аспекта може да се разчита във всяко едно отношение. Бихте помогнали на всеки, който търси подкрепата ви, но не правете непоискано добро.

26 август
Опозиция Венера - Юпитер

Често се увличате и не можете да спрете на време, нито в прахосничество на средства, нито в преяждането, нито в секса. Склонни сте да сменяте често партньорите си.  

27 август
Тригон Венера - Нептун

Привързаността  към вашите партньори не е причина да се превръщате  в техен придатък, в тяхна сянка, загубвайки своята самостоятелност и индивидуалност.

28 август
Тригон Луна - Уран

Ще се бунтувате, ако сте различни и живеете спрямо своите разбирания в разрез с общоприетите норми на поведение. От вас зависи да не сте отхвърлени и неразбирани от страна на близките ви хора.

29 август
Тригон Меркурий - Юпитер

Бързо се сприятелявате и успявате да станете душата на компанията, защото знаят как да се разтоварвате. Внимавайте да не споделяте лични неща и служебни планове, за да не ви навредят.

30 август
Опозиция Венера - Плутон

Не са изключени връзки основани на силни емоционални връзки с много болезнен край, заради откритието, че отново, за кой ли път сте попаднали на погрешните хора.

31 август
Луната преминава във Водолей

Внимавайте с познанствата и приятелствата, за да избегнете разочарованията, идващи от факта, че сред хората, които ви уважават има и не малко използвачи.