Юпитер е ретрограден в Стрелец

в периода 01.08.2019 - 11.08.2019

Не само, че планетата е в обратното си движение, а е и на своя трон в знака, на който е господар. Ето защо въпреки стремежът към нови светове и познания, въпреки че всички, които са му подвластни или са лесно податливи на влияние, прекалено сериозно приемат живота, себе си и хората около себе си, не бива да налагат своето мнение без оглед на средствата, защото то не винаги е правилното. Разумната мисъл и задълбочени разсъждения водят към успех, обратното е гаранция за провал, неочакван и последван от болезнено падане от върха, на който потърпевшите са решили че стоят непоклатими.

 

Сатурн е ретрограден в Козирог

в периода 01.08.2019 -31.08.2019

В периода на ретроградния Сатурн в Козирог, ще блесне истината, че мнозина, особено родени в знака или с Луна и асцедент в Козирог, привидно с обичайно и според тях и околните нормално поведение, не са привърженици на силните завладяващи и всеобхватни чувства. Предпочитат да не показват, че са способни изобщо на чувства, защото така според тях няма да изградят своята кариера и ще останат зависим от някой друг.

 

Уран е ретрограден в Телец

в периода 12.08.2019 - 31.08.2019

Настъпил е отново миг, в който в живота на хората, подвластни на влиянието на аспекта, е необходимо да настъпи коренна промяна - дълго забавяна умишлено, от страх, заради невъзможност да повярват в себе си. Тя е много трудна за тях, дори непосилна на пръв поглед, но задължителна. От тях се иска да забравят чисто материалните си стремежи, естествено без да се лишават от средства за препитание и спокоен живот, защото никой не им ги отнема, но да се отдадат на духовното си развитие, да бъдат подвластни на чувствата си и да се грижат за всички, които обичат, без да очакват грижа само за себе си.

 

Нептун е ретрограден в Риби

в периода 01.08.2019 - 31.08.2019

Аспектът се отнася за отделни хора или групи, които са натрупали негативна карма, дори и такава, която води до желание за кармична мъст от тяхна страна, но които са се осъзнали или заради подсъзнателните си спомени сами са предпочели точно този свой начин на живот, не лек и дори на моменти непосилно труден, за да изчистят сериозните си кармични грешки от минал живот.

 

Ретрограден Плутон в Козирог

в периода 01.08.2019 - 31.08.2019

Ще се разруши цялата хармония и умереност в отношенията, тактът и търпението в живота на хората, които с години са ги градили, защото тази разруха ще им даде отговор дали всичко сътворено и прието за естествено, няма да се окаже измамно и дали не е време да излязат от дълбоката заблуда, да прогледнат за истините и да продължат напред с нови знания и осъзнати потребности за себе си. Аспектът може да докаже и обратното, че животът им е следвал своя верен ход, но да им покаже грешките, които са допускани и е време да бъдат поправени.

Хирон е ретрограден в Овен

в периода 01.08.2019 - 31.08.2019

Няма как да не обърнем внимание на тази ретроградност, заради факта, че всичко, свързано с неочакваностите, които ни носи Хирон с присъствието си в Овен, при вглеждане в себе си можем да претворим лесно или пък по-трудно, но отново успешно, в ползи за нас самите. Вместо притесненията от това, което може да се случи или невъзможността да съобразим бъдещето и нашите очаквания ние сме в състояние да управляваме Съдбата си и да вземе само най-доброто, което ни носи полза, но и да я отдаваме на обществото и на хората около нас.

1 август

Меркурий започва директното си движение

В 23.57 ч. Меркурий преминава в своето директно движение. Забраните отпадат, а ние можем да сме дейни както обикновено. Ако в стомаха ви пърхат пеперудите на притеснението, време е да ги оставите да отлетят! Променете в живота си това, което ви вреди и ако се наложи направете диета, защото Меркурий в Рак подтиква към повече хапване.

Новолуние в Лъв

За да се чувстваме като царе ни е необходимо да излезем от техния обхват на нашето царство и да погледнем в цялата широка света около нас, планетата и небесния шир, да видим красотите и да открием добрите нови възможности.

Тригон Венера - Хирон

Общувате с лекота както в личен и в професионален план. Отредено ви е да бъдете връзката между околните и между поколенията. Бихте се изявили отлично като говорители, представители на институции, или като организатори на изяви. Аспектът развива талантите ви във всички области на изкуството.

 

2 август

Квадратура Венера - Уран

За пореден път правилната преценка за хората около вас ще ви е трудно, но най-вече за противоположния пол. От вас зависи да слезете на земята и да гледате реалностите в очите, вместо да бягате от тях.

 

3 август

Тригон Луна - Хрион

Вашата интуицията ви подтиква към желанието да сте полезни на хората и обществото като цяло са особено изразени. Може с действията си да оставите положителни следи и в по-лошите за вас времена, когато ще получите помощ от тези, на които сте помогнали. Аспектът не само подчертава вашите заложби, а и ви тласка към тяхната бърза изява.

 

Тригон Луна - Сатурн

Под влиянието на този аспект не смесвате чувствата и професионалните си задължения. Когато имате някаква задача забравят околния свят, докато не я завършите. Това е убедителен знак, че успехите са с вас.

 

4 август

Секстил Луна - Меркурий

Имат дарбата да мислите бързо, на мига и да достигате до верните изводи. Добре боравите с думите и бихте били сплували в свои води, ако сте част от средите на писателите и журналистите. Успехът ви е гарантиран.

 

7 август

Тригон Слънце - Юпитер

Радвате се на помощна Съдбата в начинанията им и сте заредени с увереност в себе си. Щедри сте към околните, но не бива да прекалявате.

 

8 август

Тригон Венера - Юпитер

Уви, мнозина ще са склонни да подминават подадената от съдбата ръка, да не виждат къде е застанал късметът им и да пропиляват последващи ценни дни от живота си в лутане и устрем към нещо, което не носи нищо.

 

11 август

Юпитер е в директното си движение

Всичко, което е в мечтите ни и очакваме мига да неговото сбъдване, вече ни позволява да направим важната крачка към него. В наша полза е да си поставяме сериозни цели, а победите си да споделяме на мига с повече хора. Този път радостта ни ще се предаде и на тях. Да бъдем толерантни към околните и техните потребности е ключът към нашия успех.

11 август

Меркурий преминава отново в Лъв

Не бива да възприемаме ни прекалено лично всичко, което стига до ушите Може да се сблъскаме с драматични обрати, които задълго ни бяха спестени, но ще се справим с тях мигновено и без притеснение.

14 август

Съвпад Слънце - Венера

Мечтата ни през цялото заради този аспект да се отдадем на удоволствия, да се радваме на красотите на живота, да се впускаме в много романтични любовни връзки е едно, но реалностите са различни. В такъв момент избликват страховете в мнозина, че ако създадета семейство, ще ограничат чрез отговорностите у дома личната си свобода. Не ис струва заради тези страхове да се обричат на самота.

 

15 август

Пълнолуние във Водолей

Да изненадаме самите себе си с успешни проекти или нещо ново, което сме си купили, да не оставяме друг да ни изпревари.

18 август

Марс в Дева

Води към агресивно налагане на перфекционизъм на всяка цена.

21 август

Венера в Дева

Налага перфекционизъм без насилие, като не пропуска и чувствата.

Съвпад Марс и Венера

Двете планети в Дева ще се постараят да въведат ред в отношенията, личните и деловите. При личните отношения ще направят всичко необходимо, за да се стигне до стабилност или до раздяла - където няма щастие и бракът или връзката не е хармонична.

Тригон Меркурий -Юпитер

Изтъкани от добронамереност и с отлично настроение, бързо се сприятеляваме и успяваме да станем душата на компанията, дори и ако е нова за нас, защото знаем как да се разтоварваме. И все пак е добре да бъдем умерени в приказките.

 

24 август

Съвпад Венера - Марс

 

С чар привличте противоположния пол като с магнит, но на мнозина е трудно да приемат без притеснение и колебание чувствата на хората до себе си за истински. Заради склонността на не малок хора светкавично да се влюбват, разочарованията, естествено също са светкавични. При този аспект не бива да правите необмислено крачка към създаване на семейство или задълбочаване на отношенията, водещи към сключване на брак.

 

26 август

Секстил Слънце - Луна

При този аспект не само амбицията, а и благотворното влияние на звездите са причината да осъществявате всичките си желания. Радвате се на обичта на околните, които също ви подкрепят.

 

29 август

Меркурий преминава в Дева

Планетата е не само на своя трон, но заради присъствието й в Дева ще задълбочава до най-малкия детайл, ще търсим неразкрити истини, а когато не ги открием ще се ядосваме с подсъзнателното притеснение, че някой нарочно ни пречи да ги видим. А с малките детайли, които ни занимават сами се лишаваме от възможността да се заемем с големите си и важни цели.

30 август

Пълнолуние в Дева

Ако сме прекалено взискателни към себе си, към околните и към света, е време да си зададем въпроса колко дълго ще ти изтърпи Вселената.