Автор: Светлана Тилкова - Алена

Плутон е ретрограден в Козирог
27 април –30 април 2021 г.

Плутон в Козирог разрушава старото и отживяло времето си, налага нов ред, нова организация и структуриране на управлението на държавите и организациите по света. Тази негова ретроградност е събирателна за необходимостта от вече осъзнатите промени и началото на тяхното осъществяване или на действието им, ако вече са внедрени в живота на човечеството. Осъзнатост, че въпреки неверието и съпротивата, дори с агресия, на мнозина, нов, по-добър живот се ражда в руините на старото. Да, по-бавно покълва, препятствията са много, но идва момент, в който набира мощ, избуява и застава непоклатимо на своето място.

1 април 2021
Секстил Слънце - Марс

От всички вас зависи да постигнете нужното ви душевно равновесие. Успехът е във вашите ръце. Ако работите сами, ще се справяте по-добре, но е задължително изискването да сте уверени в своите възможности. Подвластни сте на импулса на внезапното хрумване и прибързаните действия. Влияете се във ваша вреда от чуждо мнение. Внимавайте, владейте се, защото е по-голяма вероятността да се окажат губещи, а не печеливши след време.

Секстил Слънце - Сатурн

Честни в отношенията си с хората, но сте подвластни на чувствата си и често сте избухливи без причина при този аспект. Имате подкрепата на близки и приятели, но ще я загубите, ако сте прекалено отдадени в полза на околните. Не забравяйте, че трябва да се грижите и за своите потребности.

2 април 2021

Съвпад Слънце - Меркурий

Притъпете егоизма и егоцентризма си. Трудно е, но необходимо, за да престанете да мислите единствено за личните си интереси, защото само ако промените себе си, ще успеете   да изявите скритите си заложби.

Опозиция Луна - Марс

Трудно контролирате в гнева си, причините за който често са напълно безобидни реплики, но аспектът пречи да ги подминете с безразличие. Критиката ви вбесява до степен на агресивни изблици, предимно във ваша вреда.

3 април 2021
Секстил Венера - Марс

Аспектът ви подкрепя, за да се справяте  с всичко в живота си - и в личния, и в професионалния. Съдбата е благосклонна към вас и ви помага да жънете успехи, но те ще са повече, ако във всичко влагате добро настроение и работите с удоволствие.

Секстил Венера - Сатурн

Заради влиянието на аспекта, дори и да сте импулсивни, този път сте умерени. Стремят към нормален и спокоен живот под знака на осъществените си мечти, дори и да не са сбъднати изцяло - важно е началото. Обградени сте от хора, на които можете да разчитате, а те на вас.

4 април 2021
Секстил Меркурий - Плутон

Трудностите на деня са утежнени и от действието на аспекта. Ако сте търпеливи и си затваряте очите пред недостатъците на другите хора, което за мнозина е непосилна задача, ще бъдете  идеалните приятели и партньори. В противен случай ви грози скандал и криза в отношенията.

Квадратура Марс - Нептун

Имате сили да отхвърляте много задачи, но си вредите, ако заради аспекта постоянно се впечатляват от действията на околните и от странични дразнители. Избухвате и излизате от релси за много време, което губите заради вашето неумение да забравяте дребните негативи в ежедневието си.

Квадратура Плутон - Медиум Цели

Поколенията са в противоречия с исканията на младите хора за кариерно израстване, а те на своя ред са в противоречие с остарелите и закостенели виждания на по-старото поколение, но без да се замислят, че могат да извлекат полза от тях.

5 април 2021
Тригон Марс - Юпитер

При този аспект цялата амбиция и инициативност на Марс прелива в прекаления оптимизъм на Юпитер. Не искате да повярвате, че ако оставите нещата на собствен ход, неусетно може да се провалите. Във ваш полза е да развиете у себе си прозорливост и чувство за себесъхранение.

6 април 2021
Квадратура Юпитер - Медиум Цели

Готови сте на всичко, за да заемете мечтаното място в професионалната си кариера. Не си товарете кармата, като  разчиствате пътя си без оглед на средствата, защото вместо стабилен кариерен връх може да се окажете на дъното на пропаст, а излизането в Светлината да е невъзможно заради липсата спасителна стълба, защото заради множеството врагове, които сте си създали, няма кой да ви я спусне.

7 април 2021
Съвпад Луна - Юпитер

Заради влиянието на аспекта дори и вашите завистливи неприятели ще ви ценят като партньори. Постигате планираното за деня, ако имате ясна крайна цел. Оптимисти сте. Радвате се на приятели, с които взаимно си помагате, защото за вас днес няма невъзможни, недостижими цели или непреодолими трудности. Не пропилявайте деня си в бездействие.

8 април 2021
Тригон Сатурн - Северен Лунен възел

Материалното от предишните прераждания, която вреди в настоящия живот на мнозина, заради аспекта има възможност да се трансформира в материално полза и за околните, заради проява на щедрост и желание за подкрепа на нуждаещите си.

Съвпад Северен Лунен възел - Медиум Цели

Вашата професионална реализация и кариера може да не е тази, която ви е отредена. Този аспект позволява да преосмислите кариерните си мечти и ако не сте доволни да достигнете до истината, което е вашето амплоа, която де ви води към върха, дори и да е нещо коренна различно и неочаквано.

10 април 2021
Куинконс Юпитер - Плутон

Ако сте сред хората, които са се родили не в своето време и не на своето място, аспектът позволява на вас, които сте векове пред останалите хора  в своите разбирания за живота,  да  наложите поне малка частица от тях в днешния ден. За всички останали денят е подходящ да работят върху интелектуалното си израстване.

11 април 2021
Квадратура Марс - Плутон

Умереност във всичко - това е житейското ви правило, заради този аспект, за да не си спечелите врагове при неочаквана проява на агресия само защото някой ви противоречи.

13 април 2021
Квадратура Слънце-Плутон

Заради аспекта, свързан най-вече с поколенията и тяхната различност, бързо изпадате в ярост, когато срещнете хора, готови да ви се противопоставят с думи и дела. С агресия нищо не постигате. Примирете се с факта, че не сте всезнаещи, и се смирете, като се научите да уважавате чуждото мнение. Ако ви поучават по-възрастните от вас, се съгласявайте, но действайте според своите убеждения.

14 април 2021
Квадратура Слънце - Северен Лунен възел

Противоречията с хората от вашето обкръжение и най-близките ви няма да са малко в този ден. Ще бъдат още по-силно изявени, ако не сте намерили своето място в живота, дори и да е различно от очакваното. Важното е, че колкото и да е потискащо противопоставянето, вие сте готови да се сработите със средата си.

15 април 2021
Квадратура Венера - Плутон

Заради влиянието на аспекта въпреки че мечтаете да срещнете идеалната си половинка, ако е кармична, свързана с отдавна минало щастие - още по-добре, но рискувате да я пропуснете. Когато не я намерите са готови да скачате от партньор на партньор, за да прикриете проблемите си. По-добре не го правете, ще съжалявате горчиво заради бъдещи интриги, свързани с минали и забравени мимолетни връзки.

16 април 2021
Квадратура Венера - Асцендент

Любовта и личните отношения са пречупени през влиянието на асцендента и положението на Меркурий, в зависимост от положението им в огнени или емоционални знаци. Бъдете отговорни и внимателни, за да не се окажете обградени с неприятели и самотни, без обич и уважение.

17 април 2021
Съвпад Меркурий - Медиум Цели

В професионално отношение успявате с цената на добре подбрани и на място изречени думи, твърдения, споделени знания и интелектуални постижения.

19 април 2021
Квадратура Луна - Медиум Цели

Противоречието между желанието да работите и да печелите и нежеланието да си товарите с отговорности, но пък с надеждата, че ще печелите може да ви костна безработица.

20 април 2021
Квадратура Меркурий - Асцендент

Аспектът повлиява най-вече хората, родени с асцендент в Близнаци и Дева, заради опасността да говорят повече от безопасното за тях и да изричат непремислени думи, подтикващи към проява на агресия от околните.

21 април 2021
Съвпад Луна - Асцендент

Без значение в кой знак е асцендентът, но със засилено влияние в Рак, меланхолията по време на влиянието на този аспект пречи да сте дейни и губите времето си в безсмислени занимания, за което още на следващия ден ще съжалявате.

22 април 2021
Опозиция Луна - Юпитер

Аспектът ви подтиква да преувеличавате и да прекалявате с всичко. Склонни сте доверчиво да създавате нови приятелства само защото някой ви е направил добро впечатление в момента и сте го харесали. Когато задълбочите отношенията си, ще отчетете, че не сте успели да прецените вярно този, с когото вече сте се обвързали в приятелски или по-сериозни отношения.

23 април 2021
Тригон Луна - Уран

Период, изпълнен с несъгласия и бунтарство. Мнозина инатливо настояват отношенията, задачите, поведението, животът им да се развиват според техните разбирания, но обичайно в този ден те са в разрез с общоприетите норми на поведение. Противоречията са толкова изявени, че мнозина ще се почувстват отхвърлени от близките си и хората, сред които се движат. Възможно е точно в този ден многократно отхвърляни идеи да бъдат приети, а някои от тях дори да са крачка напред в световното развитие.

25 април 2021
Опозиция Сатурн - Асцендент

Този аспект е с особено влияние. Дори и при хората, които съгласно своя асцендент са лениви и не се стремят към материална стабилност, ще се появи желание за успех и финансов просперитет. Временно, но може да се окаже и постоянно, ако за краткото време на влиянието му успеят да намерят добро място за своята кариера.

28 април 2021
Съвпад Меркурий - Лилит

Взаимодействието тласка всички вас към действия на основата на разума, към любопитство, както и към механично натрупване на знания. Възможно е да имате затруднения, когато използвате духовните си заложби.

Съвпад Венера - Лилит

Аспектът и влиянието на Лилит принуждават всички вас да отделяте повече внимание на външната изява, на лустрото, отколкото на вътрешното съдържание, интелект, знания и умения. Склонни сте са харчи излишно за ненужни вещи или пък ако сте в другата крайност, тя е на безразличие по отношение на външния вид.

29 април 2021
Опозиция Луна - Северен Лунен възел

Емоциите заради аспекта са засилени, но се проявяват в странни съновидения, често без значение и тълкуване, заради излезлите на преден план негативи от натрупана карма в настоящия живот.

30 април 2021
Тригон Хирон - Асцендент

Планетата, която е връзка между духовното и интелектуално израстване и мостът между двете за да намиране на златната среда повлиява хората, които съгласно асцендента си са силно изявени материалисти или пък не се интересуват от парите, за да намерят компромиса в себе си и да живеят в равновесие с изискванията на планетата.