Юпитер е ретрограден в Стрелец в периода 10.04.2019 - 20.01 ч.  - 30.04.2019.

Не само, че планетата е в обратното си движение, а е и на своя трон в знака, на който е господар. Ето защо въпреки стремежът към нови светове и познания, въпреки че всички, които са му подвластни или са лесно податливи на влияние,  прекалено сериозно приемат живота, себе си  и хората около себе си, не бива да налагат своето мнение без оглед на средствата, защото то не винаги е правилното. Разумната мисъл и задълбочени разсъждения водят към успех, обратното е гаранция за провал, неочакван и последван от болезнено падане от върха, на който потърпевшите са решили че стоят непоклатими.

Сатурн започва своята ретроградност в Козирог на 30.04.2019 -  03.55 ч.

Научете се да обичате, за да бъдете обичани, дори и ако не сте привърженици на силните  завладяващи и всеобхватни чувства. Не се притеснявайте, че ако дадете израз на емоциите си, ще станете по-малко значими.

Ретрограден Плутон в Козирог в периода 24.04.2019 - 21.48 ч - 30.04.2019

Ще се разруши цялата хармония и умереност в отношенията, тактът и търпението в живота на хората, които с години са ги градили, защото тази разруха ще им даде отговор дали всичко сътворено и прието за естествено, няма да се окаже измамно и дали не е време да излязат от дълбоката заблуда, да прогледнат за истините и да продължат напред с нови знания и осъзнати потребности за себе си. Аспектът може да докаже и обратното, че животът им е следвал своя верен ход, но да им покаже грешките, които са допускани и е време да бъдат поправени.

1 април

Квадратура Луна - Марс

Не бива да драматизирате всичко в живота си и прибързано да се впускате да отмъщавате или да обвинявате. Не е лошо да се научите да мерите приказките си, защото след време може да съжалявате, но ще бъде късно, за да коригирате отношенията си.

2 април

Съвпад Меркурий - Нептун

Ще успявате да наложите спокойствие там, където сте. Ще общувате без проблем и с удоволствие.  Ако имате намерение да поднесете идеите си този аспект ви помага.

3 април

Съвпад Луна - Меркурий

Щедро засилва вашия интелект, интуиция и умение да общувате. Намирате начин да разберете хората около себе си и ситуацията, в която са попаднали. Жадни сте за знания и ще се обогатите с нови. По правило в личния живот търсите  духовното партньорство.

Съвпад Луна – Нептун

Ще сме открити за чувствата на околните. Често страдаме заради неумението си да избегнем вживяване и преливане в чуждите проблеми и емоции.

4 април

Опозиция Плутон със Северния Лунен възел

Време е да сложим черта под миналото, но трябва да се върнем много назад във времето и след това да продължим към бъдещето. Доколко ни е необходимо това ще ни подскажат хората, които са наше днешно обкръжение. Помнете, че опитът да претворим кармата си в положителна няма да е лесен за нас, нито ще е приет с готовност от околните, но е време да се изправим очи в очи с истините, които няма как да заличим, ако не ги обезвредим. Все трудни цели.

5 април

Новолуние в Овен

Само когато се справим с негативите от миналото е възможно да поставим ново начало и да се влее нова Светлина в дните ни. Нека загърбим това, което не можем да променим, но да не забравяме поуките от него.

8 април

Тригон Луна – Сатурн

Печелите заради факта, че нямате навика  да смесвате чувствата и професионалните си задължения. Когато имате някаква задача забравяте околния свят, докато не я завършите. Не позволявате да ви се пречи и можете да загърбите във всеки един момент този, който се опитва да го направи, дори да прекратите отношенията си, ако задачата е от значение за вашите професионални планове.

10 април

Съвпад Венера – Нептун

В краката ни ще се изсипе дъжд от нерешените проблеми. Да се противопоставяме е безсмислено. Естествено ще има и готови за борба с недими демони. По-добре е да се откажем, ако искаме скоро да бъдем победители и да продължим пътя си.

Квадратура – Слънце – Сатурн

Ако вие сте авторитети се подгответе за опозиционери, които умишлено ви вредят. Ако имате сблъсък с авторитети, чиито знания и умения не искате да приемете, вредите само и единствено себе си.

13 април

Квадратура Слънце – Плутон

Не допускайте с натиск над вас самите, противоречащ с вашия морал и житейска философия да ви принудят да вземете решение, което не ви допада. По-добре се оставете на течението и не давайте нито отказ, нито съгласие и ще излезете с чест от трудната ситуация.

14 април

Тригон Слънце - Юпитер

Завършете започнатото добро, което дарявате на хората. Цикълът е време да приключи, за да имате време да се огледате и ослушате и да прецените дали и как да продължите напред.

15  април

Секстил Венера – Плутон

Ще сте заредени с безмерна чувствителност и чувственост, тласкащи ви към много връзки. Стремежът към честа смяна на партньора е пречка  за  сериозните намерения на някой от партньорите, ако не сте обвързани, вместо ако отношенията  са стабилни да  завършват с брак.

19 април

Пълнолуние във Везни

За да може всеки да получи това, което иска сме орисани да работим заедно и да го постигнем и споделим един с друг.

20 април

Съвпад Меркурий – Хирон

Силно изявени са интелекта, умението да подбирате бързо и вярно жизнената среда, която да не пречи, а да ви помага. Въпреки, че сте общителни се предпазвайте от неподходящи контакти, които да вредят и да не позволяват да се изявявате творчески. С повечко внимание подобна крайност може да бъде омекотена.

22 април

Опозиция Луна - Марс

Трудно контролирате гнева си,  причините за който  често са Научете се да приемате градивната критика, вместо да си внушавате, че ви подценяват, след като поредното избухване на гневния вулкан от ваша страна към хората, които ви подкрепят е задължителен и си печелите неприятели.

23 април

Съвпад Слънце – Уран

Прозорливи и интелигентни сте. Внимателно подбирайте житейската си и професионална среда, ако не искате да скучаете незабележими за света.

27 април

Квадратура Марс - Нептун

Аспектът дарява сили да отхвърлите много задачи, но трябва да не се впечатлявате от действията на околните и от странични дразнители. Избухнете ли излизате от релси за много време и губите възможността за себеизява.

28 април

Сектил Луна - Юпитер

Въпреки че сте осъзнали вашата даровитост, интелигентност и честност, трудно успявате да достигнете върха на своята реализация. Всеки около вас има подкрепата ви, но едва когато стъпите на стабилна основа.

29 април

Секстил Слънце - Луна

Не само амбицията, а и благотворното влияние на звездите са причината да осъществявате всичките си желания. Радвате се на обичта на околните, които ви подкрепят.

30 април

Секстил Луна - Плутон

С този аспект сте вечно устремени към търсене на нови знания. Вие сте перфектни събеседници, които помагат на околните да забравят грижите си и да видят и светлата страна на живота.